vcdec Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Va salut, Am si eu nevoie de un sfat referitor la un traf de iesire de la o statie pe lampi Electronica din 1969. M-am apucat de reconditionat acest aparat. Are un traf de iesire enorm tole E20, grosime pachet 72mm. Ampliful e PP cu 6p3s-e. Problema e ca ampliful a suferit ceva modificari la iesire si nu cred ca e bine conectat, in sensul ca: - are 2 fire in aer - cred ca e fosta iesire de "LINIE" si conexiuni intre bobine greu de identificat dar cred ca e vorba de L1-L2-L3; - are inca patru "legaturi" de cate 4 fire CuEm. Acestea 4 sunt legate doua cate 2 in paralel . Pe carcasa amplifului scria "4-16ohm". Stie cineva care este modul corect de conectare a lui? Multumesc anticipat. Si poate are cineva o schema de la acest amplif? E vorba de cel de aici: viewtopic.php?f=59&t=64317 Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Buna ziua Am recuperat niste transformatoare dintr-o protectie de distanta pentru linii de 400kV, stiu numai urmatoarele despre ele: -Tip miez M -Sectiune 8cm patrat -Trafurile erau folosite la ceva adaptare de impedanta. Eu asi folosi rebobinat pentru un SE ECL86(problema e ca nu poti sa lasi interfier ca e miez tip M,dar ca are o sectiune destul de mare cred ca n-ar satura)sau PP EL84 sau 6P6S???????????? Sunt si niste comutatoare de 10 poziti(cu butoane retro:P) dar daca scot discul gaurit o sa am 20 deci pot sa fac un potmetru nu? icon_jook http://img708.imageshack.us/img708/9996/dscf9508f.jpg Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Am recuperat si eu ceva miezuri din tole cu colturile rotunjite. Erau de uz medical si sunt mult mai bune decit miezurile normale folosite in electrotehnica (vorbesc de cele recuperate din Romania) E posibil ca si miezurile tale (de uz industrial) sa fie foarte bune. Fiind vorba de materiale recuperate nu poti fi sigur, dar sansele sa fie "mai speciale" sunt mari. La noi s-au folosit pentru uz medical/industrial foarte multe miezuri DDR-iste, mult superioare celor de productie autohtona. Toate erau cu colturi rotunjite. Link spre comentariu
89-CEC Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Tola M are intrefier (marcat cu S in linkul atasat) , iar daca are lungimea de 85 mm atunci sunt perfecte pentru PP cu EL84 . http://www.jogis-roehrenbude.de/Transformator.htm Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Raspuns pentru :transformatorul este de la un amplificator de sonorizare pentru radioficare,are cam 35-40W,dar schema originala este realizata cu EL34 in PP. Impedanta Zaa=4,4K pe iesire de linie cu cele trei L1,L2,L3 legate in serie,debitand 200V~ pentru reteaua de radioficare si doua secundare S1 si S2,legate in paralel pentru un difuzor de 4 ohmi si in serie pentru un difuzor de 16 ohmi.Primarele sunt legate in serie,bineinteles respecatand fazarea corecta a bobinelor. Acele secundare nu au "puterea" necesara atacului unor boxe,ele au fost realizate pentru un difizor de control local,dar nu spun ca nu ar merge si pe niste boxe(!!!). Cunosc acele tipuri de trafuri si va pot spune ca in nciun caz nu sunt realizate pentru normele HI-FI. Amplificatorul in sine este dupa cum am spus destinat retelei de radioficare,deci banda de frecvente redata este destul de ingusta,atentie si la numarul de spire din primar(!!!),la acel numar de spire,la acea sectiune a miezului sigur vom avea o inductanta de cativa H,pana in 7-8H. De aici va rezulta la un Zaa=4400 ohmi o frecventa minima redata de 100Hz.Pe cele doua miezuri existente in acel amplificator,avand in vedere ca si traful de alimentare daca nu ma insel are cam aceleasi dimensiuni se pot realiza doua trafuri de iesire de mare calitate,parca au si niste capace???!!!. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 @89-CEC Trebuie verificat. Eu am si tole la care s=0. Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Multumesc pentru sfaturi :101Am niste cuti cat palma din tabla groasa contine un transformator toroidal turnat pe el rasina are 4 bobine,pe cutie scrie 600:600 TESLA se poate folosi la ceva.Erau folosite la telefonie si telecomanda prin linii de inalta tensiune in ani80 o sa pun poze cand am timp Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Am recuperat si eu ceva miezuri din tole cu colturile rotunjite. Erau de uz medical si sunt mult mai bune decit miezurile normale folosite in electrotehnica (vorbesc de cele recuperate din Romania) E posibil ca si miezurile tale (de uz industrial) sa fie foarte bune. Fiind vorba de materiale recuperate nu poti fi sigur, dar sansele sa fie "mai speciale" sunt mari. La noi s-au folosit pentru uz medical/industrial foarte multe miezuri DDR-iste, mult superioare celor de productie autohtona. Toate erau cu colturi rotunjite. Si eu am recuperat asa ceva,dar fiind vorba de un singur miez a ajuns sa fie drosel.Imi pare rau ca nu am avut pereche,ar fi iesit 2 trafuri de iesire pentru ceva SE.Miezul are putin peste 9 cmp si materialul este casant ceea ce am inteles ca e material de calitate (graunti orientati).Din pacate nu am posibilitatea de a masura calitatea miezurilor. Am omis sa spun oarece,aparatul dezmembrat era din anii '60. Link spre comentariu
89-CEC Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 @89-CEC Trebuie verificat. Eu am si tole la care s=0.Intradevar , sunt si cu 0 . Am sa dau dimensiunea intrefierului (mm) pentru tolele M :0 .............M42-M1020,3............M20-M550,5............M42-M1021...............M42-M1022...............M85-M102Grosimea tolei (mm) :M20 si M30 maxim 0,15M42 max 0,5M55 si M65 intre 0,1 si 0,5M74 intre 0,15 si 0,5M85 si M102 de 0,35 si 0,5 Link spre comentariu
Vizitator valutz10 Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Ma scuzati ca intervin si eu aici dar am o problema mare .Vreau sa fac si eu un amplificator cu lampi sa vad daca cum se aude. am recuperat cateva lampi EL84 ,PL84 ECC83 ,ECC85 etc...schema o gasesc eu pe aici pe net ,dar daca aveti o schema cu EL 84 care sa mearga bine nu refuz, problema de care m-am lovit este transformatorul de iesire.am mai multe transformatoare de alimentare de la aparatul de radio DARCLEE 5 S643 A 2 pe care le desfac si folosesc doar tolele facand alte cercese din textolit cu sectiunea de 10cmp .ESTE SUFICIENTA SECTIUNEA DE 10cmp PENTRU 2*EL84 , CA SA OBTIN O PUTERE DE 5-10W ???Bobinez primarul cu sarma de 0,25mm si secundarul cu sarma de 0,4 in felul urmatorI=1000spe=100spII=1000sp e=100spI=1000spe=100spII=1000spe=100spI=500spe=100spII=500spcu izolatie intre fiecare rand I-reprezentand bobina de pe anodul primei lampiII- bobima celeilalte lampie- bobina de iesire pentru un dufuzor cu z=4ohmiintre randuri izolez cu hartie scoasa dintr-un condesator vechi pentru ca este subtire si cred eu ,izoleaza destul de binevreau sa stiu daca le-am calculat corect si daca e bine ceea ce fac ,daca nu ,as dori cateva sfaturi in realizarea proiectuluiTensiunea de alimentare este de 250-270V .Mentionez ca sunt incepator ,am citit topicul (cam mult ) si am mai inteles cate ceva .Imi cer scuze pentru deranj si pentru anumite greseli de exprimare (am stat mult pe net ) Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Buna ziua Poate cineva sa-mi dea niste informati despre software-ul asta pentru calcularea transformatoarelor de iesire? http://opt-design-assistant.software.in ... ot/178989/ Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Am calculat cu programul respectiv un amplificator SE cu PCL86 (autobias)am primit urmatoarele rezultateFrecventa minima:30HzPmax:9WZprim:7KZsec:8OhmIgol:36mAU rms:251V mi-a dat:L: 35HMiez:7.2cm patrat interfier 0.2mmSpire primar:3276spire 0.21mm 251V rmsSpire secundar:110spire 0.41mm 8.5V rms(priza la 78spire 4Ohm) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Se poate sa fie, dar n-ai trecut ceva extrem de important, miezul folosit. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Am calculat cu programul respectiv un amplificator SE cu PCL86 (autobias)am primit urmatoarele rezultateFrecventa minima:30HzPmax:9WZprim:7KZsec:8OhmIgol:36mAU rms:251V mi-a dat:L: 35HMiez:7.2cm patrat interfier 0.2mmSpire primar:3276spire 0.21mm 251V rmsSpire secundar:110spire 0.41mm 8.5V rms(priza la 78spire 4Ohm)Datele sunt foarte corecte,dar aici este problema cea mai mare; miezul folosit!!!!-ca sa obtineti dv. cei 35 H pe un miez cu o suprafata a sectiunii de numai 7,2 cmp la numarul acela de spire pe un miez ordinar (chiar si tole folosite la trafurile de iesire),este aproape imposibil,deci cred ca va trebuie un miez cu calitati exceptionale,sau cu o sectiune de cel putin 14 cmp(!!!). Tocmai din aceasta cauza eu am spus ca transformatoarele de iesire trebuiesc personalizate,incepand constructia lor de la schema propusa,cautand miezurile accesibile,masurandu-le parametrii si apoi calculand ce ati pus dv.mai sus.Claculul este perfect in ceea ce priveste rezultatele,dar pana la rezultatele de sunet distanta este ceva mai mare.Eu va recomand sa construiti un astfel de traf pe sectiunea rezultata din calcul si va garantez ca nu obtineti mai mult de 7-8H. a zis bine: "....Se poate sa fie, dar n-ai trecut ceva extrem de important, miezul folosit." Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Pentru !!!! Aveti in tasament un articol foarte serios in care va arata cum sa realizati un transformator de iesire pentru un amplificator de care va doriti dv.,ultra HI-FI si UL cu PP EL84,mai bine de atat nu se poate.Este in germana dar traduceti cu google si sigur o sa intelegeti. Traful are Zaa=8000 ohmi/5 ohmi iesire difuzor,nu este nicio problema sa conectati un difuzor (boxa) de 4 ohmi. Articolul il gasiti aici : http://www.jogis-roehrenbude.de/ la subcapitolul :"Röhren-Verstärker - Bauanleitungen"-Ultralinearen HiFi-Gegentaktübertragers für 2 x EL 84 beschreibt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum