blue Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Foarte interesant link-ul, sint concentrate multe chestii utile Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Referitor la ultimul link, acum citiva ani i-a fost cazut site-ul si am luat legatura cu el sa vad ce se intimpla. Am inceput o serie de discutii existentiale care mi-au rafinat mult cunostintele despre transformatoare si tuburi (in sensul in care mi-am dat seama ca sint multe cunostinte de care nu am nevoie). Patrick a fost o somitate si pe forumurile externe la inceputul anilor 2000, poate un pic prea orgolios dar intotdeauna cu multa logica si pertinenta, dublate de practica. Articolele lui au explodat preturile la 13E1, de exemplu. Am vazut anul acesta ca si felixx face referire la el. Din pacate acuma este destul de in virsta si bolnav, cu prioritatile oarecum schimbate, de aceea va recomand sa-i copiati toate articolele ca sa le aveti, nu-i musai sa le cititi pe toate odata dar cu siguranta vor fi o buna referinta exact cind o sa aveti mai mare nevoie. Link spre comentariu
rvrazvan Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Am citit cam tot threadul dar nu am inteles exact. Pot sa folosesc un traf 220v/9v(sau 12v) pentru o Aritma ca solutie temporara? Si daca... cati VA sa aibe? Link spre comentariu
nicolaus Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Doar temporar/provizoriu/de proba.In nici un caz sa nu-ti faci vreo impresie despre calitatea sunetului emis de un amplificator cu tuburi.Pt calitate,trebuie traf de calitate!Ca putere,cumpara o chinezaraie de 2-5A in secundar(daca gresesc,cei cunoscatori sa ma corecteze!). Link spre comentariu
wwilly Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Depinde ce tub folosesti pe post de final pt EL84-6P14p sau asemanatoare in ceea ce priveste Ra- un trasformator de 9V-2Apt 6P3S sau asemanatoare la Ra - un transformator de 12V 2AIn toate situatiile desfaci tolele transformatorului, si le remontezi in comfiguratie cu interfier.Cum a spus si Nicolaus... calitatea sunetului e discutabila, in nici in caz nu este relevanta pt un amplif cu lampi. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Transformatorul de retea este proiectat sa functioneze la 220V curent alternativ fiind optimizat pentru un transfer de energie maxim in jurul frecventei de 50Hz. La asta s-au gindit cei care l-au proiectat si produs, nimic altceva. Ca la modul practic ai putea sa transferi si semnal din spectrul audio (20Hz-20kHz) nu contesta nimeni. Problema este insa ca acest transformator va functiona ca un filtru trece-jos, adica va functiona binisor la frecvente joase insa va incepe sa aplatizeze puternic la frecvente ridicate > nu vei auzi bine inaltele. Ca si cum asta n-ar fi destul, datorita capacitatii mari a bobinajului din primar risti ca transformatorul sa intre in rezonanta la frecventele sonice pina-n 20kHz, caz in care vei auzi tot felul de sunete ciudate suprapuse peste muzica. Oricit de sarac ai fi tot nu merita, e genul de experiment care te indeparteaza definitiv de tuburi. Daca oricum trebuie sa-l desfaci ca sa-i creezi un intrefier atunci mai bine il rebobinezi cu totul.Exista foarte putini producatori (hai sa zic un optimist 3%) care, din motive de minimalizare a inductantei de pierderi si de marire a randamentului, au impartit primarul in doua sectiuni si au intercalat secundarul intre. Daca reusesti sa gasesti asa ceva atunci solutia temporara ar putea deveni definitiva (conform legilor lui Murphy :-)). Link spre comentariu
rvrazvan Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Momentan mai mult ma incapatanez sa nu cumpar un transformator cum trebuie ). in final probabil o sa cumpar un set de transformatoare alimentare+iesire pt ca nu prea mai am rabdare...dar oricum vreau sa imi realizez si singur transformatoare de iesire....dar dupa sesiune ). Care este cel mai bun donator de organe? (tole)-trafuri UPS-trafuri alimentare de calitate mai buna-....-....Astept opinii. Multumesc. Link spre comentariu
nicolaus Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Atentie la cele de UPS!Cauta cele cu tole subtiri.Si mie imi trebuie,momentan am gasit cu grosime de 0,51mm si stau in cumpana:sa-l folosesc pt un traf de iesire in audio sau nu(sa-mi tai venele :cry: sau sa le las lungi ).Oricum,tole subtiri,neruginite ca aspect vizual. Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 salutare.m-am apucat sa bobinez un transformator pt un pp cu 6p3s,insa nu mai imi incape sarma.am un transformator cu o sectiune de 14 cm patrati,iar de bobinat a incaput doar 2x1000 cu sarma de 0.3 in primar iar in secundar 80 de spire cu 0.8.ar merge asa?sau o las balta si caut alte transformatoare? Link spre comentariu
ELKO62 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Ma intereseaza calcul pentru traf de iesire pentru 4 lampi 6550 (200w) Hi-Finr spire, sectiune sarma, marime tole etc Link spre comentariu
allexx1968 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 http://omicron.ch.tuiasi.ro/~cristim/Clipboard00.jpg Pentru traful de iesire din acest articol nu am gasit decat sarma Cuem 0,4 in loc de 0,3.E vre-o problema? Bobinajul incape in fereastra(am aproape 14 Cmp fereastra si aproape 20 Cmp sectiunea miezului) Multumesc Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Poate cineva sa-mi explice care e diferenta intre transformatoarele din aceasta fotografie?http://www.elforum.info/download/file.php?id=875 E vorba de fig III 41b si III 43.In mod normal se adreseaza aceluiasi amplificator dar unul din ele are numar dublu de spire fata de celalalt in primar III 41b si III 43.conform tabelului , p://www.elforum.info/download/file.php?id=878 (e vorba de primele 2 coloane,este o greseala de tipar III 41 b are tiparit doar III 4 b in dreptul lui) Se poate folosi oricare dintre ele? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator mosu3069 Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 salut iluminante aceste discuti am citit i am rascitit aceste pagini dar sincer nu ma risc sa calculez eu un traf de isire am citeva lampi 6p14p vreau sa fac un amplificator , itrebarea mea este; sirma ce diametru, cite spire ce sectiune , cite infasurari ,vreau hi fi Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Miez 13 ... 15 cmp fara intrefier, primar 2400 spire CuEm 0.3mm secundar 98 spire CuEm 0.8mm. Trei secundare in paralel bobinate printre sectiuni ale primarului (S/P/S/P/S/P/R). "R" este infasurarea pentru reactie in catod (daca vrei) si are 35 spire CuEm 0.6mm. Este reteta unui transformator HI-FI pentru EL84 (6P14P) cu Ra = 5k2 si sarcina de 8 ohmi. Eu am facut o mica "derogare" in sensul ca am 4 secundare in paralel cu sarma de 0.6mm, cam tot acelasi lucru. Uite si realizarea practica: Link spre comentariu
Vizitator mosu3069 Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 salut iti multumesc pentru reteta transformatorului atasez te rog si schema care o folosesti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum