misu ploiesteanu Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 am gasit un trafo de maiak pe el scrie TC-40-2. il pot folosi pentru traf de iesire pentru final PP cu 6P14P ? daca da ma puteti ajuta, va rog , cu datele si modul de bobinare? multumesc Link spre comentariu
morpheusRO Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Salut,trafuri de iesire ppcum se numeste aceasta carte, se vede treaba ca este cam veche.unde poate fi gasita?ai un exemplar in plus?ce fac sa-mi faci si mie o copie la capitolul trafuri iesire?te astept cu un raspuns Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 ...Iesirea e simetrica catre difuzor intre K si K ? E dimensionata la 8 ohmi ?Da exact asa stau lucrurile.Se poate obtine o putere nominala de la 20W clasaA chiar si 40W in clasaAB2 (cu numai doua tuburi finale pe canal).De fapt Raa este mai potrivit "zonei" de putere 6L6 (6P3S sau 6P3S-E).U anodica recomandabila 360Vcc-420Vcc ,Ug2 recomandabila 260Vcc-270Vcc.Singurul inconvenient nu permite config PP-UL(6P3S sau 6P3S-E) decit pt Ub=300Vcc maxim ,in aceasta configuratie (PP-UL) puterea nominala in sarcina va scadea la circa 15-16W.as putea sa il folosesc deci si pentru etajPP cu 6P14P ? tensiunea anodica 300v Link spre comentariu
AlpHso Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 aici un material despre tolele cu graunti orientati: http://snet.elth.pub.ro/snet2005/cd/papers/s1p16.pdf Link spre comentariu
cnegrea0 Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 vreau sa construiesc amplif-ul lu' nenea Oprescuok, el spune ca miezul de iesire e de 4 cm patrati (EL84)dupa pledoaria pe care ati facut-o pentru SE recomandati miezuri de sectiune mai mare pentru PP?eu am o gramada de transformatoare de retea de 12 cm patrati (grosime pachet de 4 cm)deci m-ar tenta sa desfac unul in doua cu sectiuni de 2X3 cm (pt stereo)ce parerea aveti?sau sa folosesc 2 transformatoare de 12 cm patrati ?ar avea sens sa bobinez in mai multe sectiuni?ce parere aveti de reactia negativa in aceasta schema?multumesc! Link spre comentariu
zal Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Maestrul Oprescu dă nişte date minime acolo, cu care se poate face acel amplif, oricum cel mult de calitate medie.Ptr alte secţiuni trebuie recalculat trafo de ieşire, sau luate datele din alte scheme. 12cm2 e foarte bine ptr EL84, va ieşi un traf de calitate, dar merită şi altă schemă, mai bună, mai ales la defazor. Tolele de ups sînt în general de calitate bună. Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 4cm patrati e foarte putin ... nici nu se poate vorbi de bas , de aceea condensatoarele de cuplaj sunt de 5nF .Bobinat cum zice "maestrul" , adica neintercalat , numai S + P , si raspunsul la inalte e puternic afectat , deci ceea ce se sustine acolo 20Hz - 30 KHz e pura fabulatie , sau masurat la o putere ridicol de mica - 0,1W sau ceva de genul asta Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Caracterul diletant al autorului reiese clar din dimensionarea trafo_out si trafo-in(retea)-chiar si pentru vremurile la care sa facut publicatia ,ca sa nu mai spun rezistenta comuna din catod finale 500Ω(aici cred ca sa facut confuzia intre Înmulţirea sau împărţirea rezistei de cotod pentru situatia data -la acea vreme omul nu aflase ca daca aceasta rezistenta este comuna trebuie impartita valoarea ei la 2 , sa zic fiecare catod cu cite 250Ω ,el-autorul a imultit cu 2 ?!, astfel sa ajuns la 500Ω=psf finale cucu ?!) etc ....,un amplificator destinat frecventelor medi-medii superioare ca de frecvente inalte acute-iar nu poate fi "vorba"... __De fapt vedem cum se putea mutila o schema clasica de amplificator PP in acele vremuri( diletantismul unor "autori" in/de "publicatii tehnice"). Link spre comentariu
cnegrea0 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 pentru autori care ne-au leganat copilaria, eu am tot respectul, Oprescu avea tot felul de idei, unele extrem de slabe, e drept.Daca tot cineva a spart gheata, chiar si nenea Naicu, un fel de sef peste toti avea prostul obicei sa descrie pe o pagina la ce foloseste un stabilizator 7805, dupa care sa publice articole intregi in care folosea componenete discrete. De exemplu in cadrul faimosului sau osciloscop nu da nici un detaliu despre cum s-ar face transformatorul de alimentare sau macar curentii pe care ar trebui sa-i debiteze, de aia prefer sa fac etajele pe bucati si apoi sa fac si transformatorul. In schimb are tot felul de idei de cum sa faci geamul din fata ecranului. La fel si nenea Croif Constantin in Conex publica cateva articole de incarcator pentru acumulatori cu pb pentru security cu LM317, super redundant, de ce sa nu recunoastem. Dar asta e, ne chinuim sa colectionam toate numerele. Ca si Wikipedia, acest forum dovedeste mai mult profesionalism decat multe carti , in plus mai inregistreaza si aceste mici rautati.oricum scuze de aducerea in prin plan a schemei, acum vad si eu ca nu prea merita efortul. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 ...deci m-ar tenta sa desfac unul in doua cu sectiuni de 2X3 cm (pt stereo) ce parerea aveti? Cred ca ar fi bine(recomandare) , daca vreti sa aveti suces ?!, in "intreprinera" pe care o veti face,-sa lecturati mai amanuntit acest forum(veti gasi solutii trafo-out EL84-PP) sau alte forumuri similare(astfel veti trage singur concluzii "constructive"-ce ar trebui facut...,-sau eventual sa comandati/cumparati doua trafo-out pentru o reusita mai sigura/buna/...).__Lectura din publicatii caricaturale(si anacronice) sau pline de diletantism nu va ajuta(cu titlu de parere personala a mea, desigur,parere cu care nu trebuie sa intrati in "acord"),uitati de "Hi_Fi_ul" "marca" GD Oprescu , probabil era mai mult o "poanta nereusita"(acea schema mai degraba trebuia publicata in revista umoristica a acelor vremuri-URZICA) ,de care unii sau prins chiar la aceea vreme...,dar astazi ?(sint alte pretentii). Link spre comentariu
cnegrea0 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 multumesc mult, deja am gasit un proiect mai interesant, cade chiar si varianta experimentarii acestui amplificator pe masa de lucru. Link spre comentariu
ALVIN Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Salut, postez aici, unde se discuta despre transformatoare. In urma unei vizite la magazinul-minune unde am gasit uneori componente (lampi, bobine, LCD) la preturi derizorii mi-a cazut in mina (si nu i-am mai dat drumul) un traf de iesire (unicul care mai ramasese :cry:). Ce parere aveti de "obiect"? Link spre comentariu
cnegrea0 Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 pacat ca e unic, e super fain,poti sa pui si difuzor de la VenusE, oare de ce nu o fi functionanad mai sus de 10000FT? Link spre comentariu
ALVIN Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Chiar nu-mi explic de ce n-ar functiona mai sus, e foarte bine cositorit-etansat-etc. @cnegrea0, la vecinii americani ar trebui sa se gaseasca vagoane de piese interesante iar cu 10$ banuiesc ca ti le aduc pina in pragul casei... Link spre comentariu
cnegrea0 Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 aici in Montreal am doar 2 magazine de care stiu, in rest, Ebay, ca pentru toata lumea. Dar daca vrei calitate, nu stiu, in cele 2 magazine nu am reusit sa dau de ex. de rezistoare metalice. Mai sunt magazinele pentru saraci, aici poti sa gasesti orice, dupa bafta. Oricum nu au tendinta de a vinde gunoaie la orice pret ca doar "ciudatii platesc", cum am vazut in tarisoara de origine.Odata am dat peste un CD-player Quad 67, adevarata bijuterie, am dat 5 dolari pe el, si am luat 500 pe Ebay. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum