Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

daca am doua perechi de boxe 100w unele pe 4 altele pe 8ohmi si statia pe tuburi gu 50pp cu iesiri de 4 si 8 ohmi si pun in acelasi timp ambele perechi de boxe ce se poate intampla?unele sunt bass reflex celelalte compresie au sunet diferit combinate dau cam ce vreau eu.la un pioneer a656 merge dar la tuburi merge combinatia?mersi mult.

Link spre comentariu

da,nu pe rand le-as vrea,ci simultan ,dar tocmai ptr ca unele redau bassul intr-un fel iar altele altfel fiind compresie si bass-reflex eu vreau sa castig bas nu sa pierd.ok,dar altceva nu se poate intampla?doar pierdere in frecventa,da?mersi mult.

Link spre comentariu

Raspuns la 20Hz-sqw doar cu 965sp/ramura PP !!! ,in ciuda valorilor condensatoarelor de cuplaj din g1 finale de doar 0,22uF asociate Rg1=470k...,Un transformator experimental ,primar 2 x965sp secundar 70+29sp E20 x 50mm...

Link spre comentariu

E important sa precizezi inductanta si impedanta pe care functioneaza. Inteleg ca miezul are 20cm2.

Functioneaza pt Raa 6k2/8_ohmi(acum !, 1930sp/70sp) ,adica raport 27,57...,este demo...,primarul are in CC 50_ohmi pe ramura si secundarl sub 0,2_ohmi(undeva 0,12-0,15 , N-am ohmetru precis in momentul asta,dar Nici nu_mi trebuie ca ma descurc si fara !,o sa ma duc mai tirziu in piata sa_mi iau un ohmetru precis asa sa fie...) ,ca asa i_mi place mie.

__In final acest trafo-out(test nr.0) va functiona cu Raa 3k1/8_ohmi(1930/99) cu 4 x 6L6 pe canal si este destinat unui experiment-comparativ cu un traf similar produs de Mercury Magnetics destul de scump.

__Clona/replica nr.0 replica urmatoare nr.1 poate fi si mai "suparata".

Link spre comentariu

Cu NFB saub fara ?, clona/replica sau chiar Mercury-Magnetics sau ambele ?.In ce situatie 3k1 saub 6k2 ?...(off-topic:-I_ti acord o ultima sansa de a dialoga cu mine...,dovada lipsa mea de ranchiuna !).

__Daca "va tineti bine de scaune" va pot spune cit are in CC si in primar traful facut de Mercury-Magnetics ?!(raspunde liniar 40Hz-54.000Hz fara NFB,-1db la capete sa zic, chiar aproape de puterea nominala ) .

Link spre comentariu

Daca vrei sa faci un test comparativ poti sa pui cu ambele trafuri , la impedanta pentru care au fost gandite , sau si la 6K2 , cum crezi.Care ar fi puterea nominala ? Am inteles ca sunt pentru 4 6L6 , dar wattii ?Sincer nu mi se pare extraordinar traful Mercury-Magnetics , cu 1dB la 40Hz , la cati decibeli ajunge la 20Hz ?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Daca vrei sa faci un test comparativ poti sa pui cu ambele trafuri , la impedanta pentru care au fost gandite , sau si la 6K2 , cum crezi.Care ar fi puterea nominala ? Am inteles ca sunt pentru 4 6L6 , dar wattii ?Sincer nu mi se pare extraordinar traful Mercury-Magnetics , cu 1dB la 40Hz , la cati decibeli ajunge la 20Hz ?

traful Mercury este mot de mot intre trafurile care echipeaza amplificatoarele de chitaracosta 450$/bucnici marile firme nu prea pun Mercury,cei care fac amplificatoare deosebite "custom" lucreaza cu asa ceva pretul unui asemenea amplificator ajunge si la 8..10000E,unii chitaristi de exceptie isi doresc si amplificatoare de exceptie1dB la unu de chitara este zero barat,modelul acela este pentru solo nu e de baso chitara solo nu coboara sub 100hzstiu traful si a fost ascultat de mine ,este BESTIAL!!!!!daca valderama face unu sa sune 80% din Mercury ,eu il cumpar imediat!este facut pentru minim 120w/nominal, in saturatie mai pune cam 30%
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Traf de iesire toroidal de randament ridicat(patru asa "zisi galeti"/"semilune" randament cit "cuprinde"...),6P3S-E este prezent numai ca sa va faceti o idee asupra gabaritului acestui transformator ...,un "mic" monstru. de "rupt" difuzoare.

Link spre comentariu

Unde ati bobinat transformatorul cu "galetii aia tip semilune" ? Ne puteti da niste caracteristici ale transformatorului? (inductante, materialul miezului etc)

Link spre comentariu

Din cate inteleg eu sunt patru infasurari sectoriale si infasurarea numarul cinci, cea de 29 spire este pe tot torul nu? Care sunt infasurarile anodice?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări