Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

multumesc mult,foarte draguti oamenii de pe aici,in afara ca va contraziceti intre voi(doar cei care sunteti mai demult pe aici si va cunoasteti)sunteti foarte saritori si draguti cand cineva va roaga ceva.va multumesc si ne mai intrebam de ce suntem cu sute de ani in urma tuturor.educatia,asta este cheia.

Link spre comentariu

Foarte urat din partea ta sa jignesti userii acestui forum sugerand ca ar fi needucati, pentru simplul fapt ca nu stiu ce sa raspunda la un conglomerat de prostii/ineptii incoerente si greu de urmarit, care contin insa un singur adevar si anume ca esti varza in tuburi/transformatoare.Ia pune tu problema mai clar/coerent/explicativ si o sa vezi cum vor raspunde userii si vor fi dornici sa te ajute. :da

Link spre comentariu

Nu conteaza daca cele 100 de spire sunt pe un strat sau pe mai multe. Numarul spirelor din masuratoare nu intra in calcul asa ca nu conteaza cite bobinezi. Poti sa bobinezi si 50 si 350. Important e sa stii cite ai bobinat. Am crezut ca se subintelege asta.

Important e sa respecti cu strictete ultima formula. (8) (nu important ci FOARTE important)

Degeaba te enervezi ca nu ai primit raspuns. Postul tau e greu de urmarit. Eventual citeste si tu ce ai scris. Eu de exemplu nu am avut nervi sa-l urmaresc pina la capat. Daca ai spus ca nu ai aparat de masura, ca ai probleme cu cel care bobineaza, ca nu te pricepi prea bine... ce raspunsuri care sa satisfaca toate aceste neajunsuri ai putea primii? Foloseste o metoda de calcul simpla, strict matematica, nu una care implica masuratori. (fara suparare)

Link spre comentariu

imi cer scuze ptr cei care se simt jigniti,nu am vrut si nu vreau sa jignesc pe nimeni si altii cu ani in urma cand au inceput cu tuburile erau varza si au reusit cu ajutorul altora sa se miste iar acum sunt chiar avansati si au reusit cateva proiecte de care sunt mandri si ii admir,vreau si eu acelasi lucru dar vad ca nimeni nu te baga in seama(bine cu excepti lui misa ptr care am tot respectul,valderama care m-a ajutat iar)dar in rest....bine poate m-am exprimat eu gresit,dar vad ca atunci cand esti afon intr-un domeniu nimeni nu se baga sa-ti raspunda chiar daca intrebarea este poate o prostie,aici discuta in ultimul timp numai "profesorii intre ei"am citit mult de pe acest forum si constat ca nu mai este ca la inceput cand cineva cerea ajutor si toti sareau sa-i raspunda si sa-i explice pe intelesul lui,ptr ca stiti foarte bine,cei cunoscatori ca numai din carti nu poti invata,daca nu-ti explica cineva cum si in ce fel....numai de la scoala nu puteai invata,de aceea s-au inventat meditatorii,nu vreau sa fac acum filozofie,vreau doar sa fac si eu ceva,ca toti de pe aici,nu am atatia bani sa-mi permit sa fac experiente,sa fac de 10 ori un lucru si sa nu iasa,din toate forumurile pe unde am intrat a fost singurul care trateaza problema super bine dar,se pare ca cei noi nu prea sunt bagati in seama.spuneti-mi va rog ca ma insel,imi cer din nou scuze si dovediti ca sunteti aceeasi de ani de zile ai forumului.cu mii de multumiri.

Link spre comentariu

Nu conteaza daca cele 100 de spire sunt pe un strat sau pe mai multe. Numarul spirelor din masuratoare intra in calcul asa ca nu conteaza cite bobinezi. Poti sa bobinezi si 50 si 350. Important e sa sti cite ai bobinat. Am crezut ca se subintelege asta.

Important e sa respecti cu strictete ultima formula. (8) (nu important ci FOARTE important)

Degeaba te enervezi ca nu ai primit raspuns. Postul tau e greu de urmarit. Eventual citeste si tu ce ai scris. Eu de exemplu nu am avut nervi sa-l urmaresc pina la capat. Daca ai spus ca nu ai aparat de masura, ca ai probleme cu cel care bobineaza, ca nu te pricepi prea bine... ce raspunsuri care sa satisfaca toate aceste neajunsuri ai putea primii? Foloseste o metoda de calcul simpla, strict matematica, nu una care implica masuratori. (fara suparare)

ptr.misa multumesc din nou foarte mult,am calculat traful dupa formulele clasice pe care m-i le-ai dat,pana aici ok,am inteles in schimb ca daca un traf nu este facut mai in amanuntit,adica sa ti seama si de alti parametri nu iese foarte bine si or sa fie probleme mai ales cu banda de frecventa care o scoate(nu ai basi sau inalte sau de nici unele)am vazut de multe ori cand cineva intreba cum sa faca un traf,publica schema,spunea ce trafuri are si foarte multi ii spuneau detaliile,ce metoda de calcul foloseau?cea clasica?ptr,ca pe multi i-am auzit ca au fost foarte multumiti si in mod sigur nu foloseau a doua metoda de calcul pe care ai postato.inca o data mersi mult se pare ca esti printre singurii care mai au rabdare sa citesca si prostii.
Link spre comentariu

Gabri! Daca esti la inceput, nu fa nimic ce nu intelegi. Nu te lua dupa "aia buni" ca aia au inteles functionarea transformatoarelor acum multi ani. Degeaba tot scri aici. Propunerea mea e sa citesti acest topic de la inceput pina la sfirsit, la fel iti propun sa faci cu topicul de la amplificatoare cu lampi. Asta iti va lua cam un an, pentru ca va trebui sa te documentezi serios ca sa intelegi despre ce e vorba.

Link spre comentariu

multumesc inca o data pentru ajutor si ptr sfaturi misa,da, dupa cum ti-am spus,sunt la inceput la capitolul lampi si implicit trafuri iesire,o sa le bunghesc eu si pe astea pana la urma,tot de oameni sunt facute,cand le vor face extraterestri mai vedem,atunci or sa ajunga si profesorii de pe aici sa se roage de ei,roata se intoarce,inca o data mersi si toate cele bune.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ZoDo

Sal, as vrea si eu sa imi construiesc un amplificator pe lampi pentru chitara . Schema pe care m-am axat este urmatoarea http://www.ax84.com/october.html varianta stage...cum nu am mai realizat nici un montaj care sa utilizeze tuburi am vrut sa incep cu ceva mai simplu in speranta ca ies si mai ieftin dar cum marea problema a unei astfel de scheme sunt transformatoarele am ajuns la concluzia ca nu ies mai castigat daca fac una mai simpla. Transformatorul de intrare l-as putea comanda de la Petra si m-ar costa cam 120 Ron dar nu stiu ce sa fac cu cel de iesire. Am vrut sa folosesc chiar cele mentionate in schema, adica sa le comand din state de la heyborer si m-ar costa cam 260 $ (in pret intrand transportul,transformatorul de alimentare ,de iesire si ''choke-ul'' care din cate imi dau seama e o bobina desi nu prea stiu cum s-ar traduce in romaneste acest termen), putin cam mult pentru mine. As vrea sa stiu daca se poate folosi ca transformator de iesire unul toroidal.Ce parere aveti?A folosit cineva asa ceva? Cum sunt fata de cele E+I?Am acesat unele linkuri postate si am vazut ca cei de la PLITRON realizeaza asa ceva...dar sunt cam scumpe. Ma gandeam si la varianta sa realizez eu unul...am descarcat din documentatia postata de unii pe forum(cu aceasta ocazie va multumesc) si mai ramane sa o citesc. Am vorbit cu cineva la un atelier de bobinaj de aici din oras(Timisoara) si mi-a zis ca ei imi bobineaza daca eu le aduc miezul si le zic cate spire sa imi puna pe el. Daca ar putea cineva care a mai bobinat sa ma ajute cu niste sfaturi asa pentru incepator....va multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Standarte utile pentru diverse tipuri de tola dar nu numai.Cred ca sunt lucruri interesante ce ar lamuri multe in acest sens (tole,miezuri,masuratori si altele in privinta transformatoarelor). De data asta le-am salvat ca document

Link spre comentariu

Vazand disputa dintre zal si alti useri legata de transformatoarele cu tole U si cele E+I (cum ca puterea ar fi dubla...) pun si eu un link legat de calculul transformatoarelor toroidale ce sunt asemanatoare cu cele in U. http://www.emil.matei.ro/tor.php Calculele sunt pt transformatoarele de retea dar se poate forma o idee legata de diferenta dintre cele doua tipuri de miezuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări