Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

OK , dar ai inteles ce am scris mai sus , ca din traful din fig.3 nu se pot imparti spirele in doua ca sa se faca traful din fig.4 si nici din fig.2 pentru ca inductanta va fi numai jumatate din cauza ca sectiunea pe care sunt bobinate infasurarile e numai jumatate si inductanta depinde de nr. de spire la patrat ? Ca sa fie odata lamurite problemele .

Link spre comentariu

Absolut corect electrotehnic: sec?iunea pe jum?tate = înf??ur?ri pe jum?tate, care induc fiecare 1/2 din cîmp în miezul din fiecare bobin?, defazate cu 180* ?i cu men?iunea c? se urm?resc f?r? a se întîlni, de aici o pleca legenda cu induc?ia dubl? în aceste miezuri...E numai o particularitate geometric? care ajut? la folosirea intensiv? a acestor miezuri, lucru imposibil al celelalte aranjamente.

Link spre comentariu

Absolut corect electrotehnic: sec?iunea pe jum?tate = înf??ur?ri pe jum?tate, care induc fiecare 1/2 din cîmp în miezul din fiecare bobin?, defazate cu 180* ?i cu men?iunea c? se urm?resc f?r? a se întîlni, de aici o pleca legenda cu induc?ia dubl? în aceste miezuri...E numai o particularitate geometric? care ajut? la folosirea intensiv? a acestor miezuri, lucru imposibil al celelalte aranjamente.

Din pacate, nu ai nici macar notiunea de defazaj ( aia cu cos de alfa). Ce parere ai avea daca ti-as propune sa studiezi un pic despre CIRCUITE MAGNETICE? Ai fi jignit? Eu cind am invatat despre ele nu m-am simtit de loc jignit.Ca sa nu mai vorbim de cretineala pe care ai debitat-o mai sus: "?la e traf trifazat, are alte principii de func?ionare, cîmpurile sînt defazate cu 120*. :nebun:"Bai frate, Principiul de functionare e acelasi pentru orice transformator! Indiferent ca e monofazat, trifazat sau polifazat! Tu ai auzit de transformatoare polifazate? Ai auzit pe dracu! Tu sti ca in realitate sunt situatii in care se folosesc 5 sau 9 faze? Incearca sa te limitezi si sa intelegi macar traful cu o singura faza pentru inceput.Auzi ma, CICA ARE ALT PRINCIPIU TRAFUL TRIFAZAT! - Ba! asa cretineala rar am auzit (poate la energii alternative mai vezi din astea)TOATE transformatoarele au acelasi principiu, indiferent de numarul de faze.Tu poti sa-ti imaginezi ca pina si marimile defazate se pot insuma? (cu sin sau cos de alfa)Eu iti propun sa pui in mod serios mina pe carte si numai dupa aia sa sustii o teorie. Doar un desen gresit facut de tine si o teorie proprie de-a ta nu schimba fizica.Nu te mai fa de ris. Scrie si tu timpeniile astea in alta sectiune, de exemplu scrie despre transformatoare de alimentare acolo unde e locul lor.Incep sa cred ca esti aceeasi persoana cu donpetru.Si se zice SUCCESE nu SUCCESURI.Si multumim.miSa cu S de la Transformator
Link spre comentariu

Si inca ceva: doua cimpuri egale defazate cu 180 grade SE ANULEAZA, in nici un caz nu "se urmaresc fara sa se intilneasca"! Domnu' electronist! E la fel ca la curent alternativ! Un fel de scurt circuit! In cazul asta, inductanta e 0 (zero).Cred ca te-ai referit la Soare si Luna. :ras:

Link spre comentariu

Hm, si eu care speram ca mai gasesc lucruri utile referitoare la trafuri de iesire...Apropos, la c0mat se vinde si sarma la mai putin de 1 kg?

Link spre comentariu

Hm, si eu care speram ca mai gasesc lucruri utile referitoare la trafuri de iesire...Apropos, la c0mat se vinde si sarma la mai putin de 1 kg?

Da, se vinde si mai putin de 1Kg, dar nu cred ca merita sa te duci pana acolo pentru cantitati asa mici. 0,3mm, de exemplu, e cam 30 lei/Kg cu TVA. Sarma mai groasa e mai ieftina, eu am luat 0,5 cu 23lei/Kg.
Link spre comentariu

Am cumparat doua transformatoare de iesire PP bobinate conform documentatiei cuprinse in atasamentul: "E16.jpg"Dupa ce am facut legatura intre culorile terminatiilor infasurarilor si documentatie am obtinut schema din atasamentul:"Legaturi Trafo Iesire.jpg". Este ciudat faptul ca apar in paralel infasurari cu numar de spire diferit si anume:P4 723sp cu P1 713spP4 527sp cu P1 537spP3 537sp cu P2 527spP3 713sp cu P2 723spNu cred ca o diferenta de 10 spire afecteaza sesizabil performantele sau poate chiar asa ar fi trebuit sa fie bobinate ?

Link spre comentariu

Va salut!Am gasit un traf de iesire rusesc.Este scris cu rosu. Stiu sigur ca e de iesire pentru ca am cautat in dictionar ceea ce este scris pe el. :da .Acum...nu stiu pentru ce final se preteaza...daca este pentru amplificator gen ECL82 sau 6p14p.Pe el scrie Transformator Tr.7 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări