Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio cd in casa un pic mai special...

Vizitator don_bacau

Postări Recomandate

Vizitator don_bacau

Salut intreaga comunitate elforum.info in cadrul primului meu post si urez tuturor utilizatorilor un "bine v-am gasit!".Intentia mea este sa construiesc ceea ce vedeti in fisierul atasat. Ideea principala este urmatoarea: As vrea sa iau un radio cd cu mp3+aux si/sau usb de masina(marca Sony, sunt fan, stiu ca nu e cel mai bun) si patru difuzoare pe care sa le montez intr-un "turn" facut din pal(difuzoarele sunt rosii si radio cd-ul este cel albastru), pe care sa-l folosesc cand am nevoie de "muzica de fond", un radio, un cd mic, nu am pretentii exagerate de fidelitate, vreau ceva decent.Acum vine "milionul"de intrebari:1)cum alimentez casetofonul? cum fac sa stea retinuta ora pe ecran(in cazul in care folosesc o sursa de calculator)? (as vrea ca din acest "turn" sa iasa un singur fir)2)cum realizez incintele? am inteles ca exista softuri care dupa parametrii thielle small(cred ca asa se scriu) vor calcula necesitatile de incinta? cum se realizeaza mai departe(grosime PAL, etc.)? e bun PAL-ul? sa caut MDF? ce materiale sa folosesc in interior pentru a "captusi" incinta?3)ce idei aveti sa modific acest "proiect"? Recomandati alta asezare a componentelor? de ce?4)ar fi greu sa montez si un subwoofer,un difuzor de joase in aceeasi incinta? (daca aleg un radio cd cu iesire pentru asa ceva? sau instalatia se complica prea mult?5)cum aleg difuzoarele? 2/3 cai? ce putere e suficienta? (as vrea sa scot maximul din acel radio cd)In incheiere vreau sa va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat citirii si/sau raspunderii acestui topic. O zi minunata si o icon_jook rece!PS:Astept raspunsuri nerabdator.PPS:Daca ma ajutati cu dezvoltarea acestui proiect va voi tine la curent cu dezvoltarea lui+poze din timpul operatiunilor.

post-67061-139829437462_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

1

• cococosmin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca puni despartituri, nu cred ca mai misca nimic.Idea este sa fie fata cat mai rigida, ca la toate incintele.Turnul ala poate fi construit din 3 bucati de exemplu, doua incinte si o cutie in care intra radiocd-ul impreuna cu alimentarea lui.Pentru a tine minte setarile si ora trebuie sa dai curent pe firul de alimentare incontinu. Poti incerca cu o baterie, nu cred ca o sa consume asa mult in standby. De ce te-ai orientat pentru difuzoare auto? Le ai deja si vrei sa faci ceva cu ele sa nu stea nefolosite?

Link spre comentariu
Vizitator don_bacau

Daca puni despartituri, nu cred ca mai misca nimic.Idea este sa fie fata cat mai rigida, ca la toate incintele.Turnul ala poate fi construit din 3 bucati de exemplu, doua incinte si o cutie in care intra radiocd-ul impreuna cu alimentarea lui.Pentru a tine minte setarile si ora trebuie sa dai curent pe firul de alimentare incontinu. Poti incerca cu o baterie, nu cred ca o sa consume asa mult in standby. De ce te-ai orientat pentru difuzoare auto? Le ai deja si vrei sa faci ceva cu ele sa nu stea nefolosite?

Nu, nu le am. Am aflat între timp ca ar fi mai bine sa folosesc difuzoare normale pentru care se cunosc parametrii Thiele Small. Asta recomandati și Dvs?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări