mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Va salutt Am un sistem Genius SW 5.1 3000 si am ars aproape toti sateliti(mai am decat unu original care mere) As vrea sa fac nijte sateliti micuti pt sistem..el scoate cam 15W/satelit Acum al am in 3 sateliti si sub da nu suna prea bn ca am doi "sateliti" imensi(sunt doua boxe de 40W romanesti dupan 86-87) Vreau ceva pe 2 cai, de filtre nu am nevoie ca are sistemul filtre active Cam asa ma gandeam sa fac incintele.. doua in prima faza si daca suna bn inlocuiesc si boxele alea de 40 cu sateliti dastia difuzoare iau dupa miv.rom http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/difuzor-165cm-c65048ohm-p-2700 http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/tweeter-dinamic-20w-8ohm-e124-p-3302 Astept parer despre incinta si difuzoare..sunt dispus sa ma orientez si spre alt ceva, ma intereseaza sa aiba claritate foarte buna pe medi inalte Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Difuzoarele sunt bune (la acel pret) pentru sateliti, ai ales bine un mid-bass si tweeter.Problema este ca nu ai niciun fel de parametri la ele, deci nu ai decat sa faci niste incinte la plezneala (care sa arate bine ca dimensiuni). La urma trebuie sa calculezi volumul incintelor pentru ca iti trebuie la calculul portului bass-reflex, sa le acordezi undeva la 60-70Hz.Totusi ai nevoie de filtre, nu e chiar cum crezi tu. Tweerele au neaparat nevoie de filtru, macar un ordin 1 cu condensator taiat la 5Khz.Bafta ! Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Poi si daca le fac de presiune fara bas-reflex? nu merge..ca am mai facut unele mai demult si nu mia placut cum au iesit cu bas-reflex(tot mid-high) si am astupat gaura de bas-reflex cu niste rumegue amestecat cu aracet de lemn si se auzeau mult mai bn..alea erau un pik mai mari parca 45X30X25cm cu difuzoare de 20cm si tweterew dalea dreptunghiulare de 20cm Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Ti-am recomandat bass-reflex pentru ca astea poti sa le acordezi cum vrei tu. La incinta inchisa frecventa de rezonanta depinde de volumul incintei dar si de Fc si de VAS (parametrii difuzorului), deci habar nu ai ce freceventa de rezonanta iese. In functie de parametrii difuzorului decizi ce fel de incinta trebuie, iar la difuzoarele alea nu ai parametri. In mod normal trebuie sa calculezi EBP, dupa asta decizi ce fel de incinta sa faci. http://diyaudiocorner.tripod.com/dilemma.htm Sunt sanse mari ca incintele alea bass-reflex pe care le-ai facut in trecut sa nu fi fost acordate, probabil de asta sunau aiurea. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Nici la difuzoarele alea nu am avut parametri..si le.am facut la plezneala;)) Din ce material ar fi bn sa fac incitele? pe alea le.am facut din pal dala de mobila da pe astea as vrea sa le fac din material dala cum e incinta la sub da nuj cum se numeste si de unde sa iau.. Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Merg facute din PAL fara nicio problema, sunt sateliti... Sa stii ca se fac si subwoofere profesionale din PAL, doar trebue ranforsate. Materialul ala de care zici tu este MDF, este mai dens deci mai bun, dar nu e nevoie de asa ceva, daca folosesti PAL de 16mm este foarte bine. http://en.wikipedia.org/wiki/Medium-density_fibreboard Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 e bn ca pal gasesc mai usor.mai e o chestie am auzit pe cnv care spunea ca nu e bn sa prinzi incinta cu suruburi ..astea care le am io (de 40W) nu au nici un surub sunt de presiune si au lana in nauntru Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Daca poti sa lipesti bine incinta fara sa folosesti suruburi atunci e ok, dar e bine sa folosesti suruburi si aracet.Am uitat sa-ti spun sa pui vatelina in ele, sau "lana" din aia. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Si tre sa mai bag vro placa de despartire intre mid si tweter..? Ca sa izolez tweteru intr.o "alta incinta" Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Si tre sa mai bag vro placa de despartire intre mid si tweter..? Ca sa izolez tweteru intr.o "alta incinta"Nu trebuie, asta pentru e inchis tweeterul in spate, nu-l impinge difuzorul de bass.Faci incinta separata la difuzoare de medii care nu au spatele inchis. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Da asa e oricum io nu ascult foarte tare(mai mult de 20%din volum nu ascult)nuprea o sa circule aer prin incinta Cu filtru ala pt inalte stau cam prost ca nustu ce condensator sa pun acolo si ce rezistor..tweeter-ul cica are 8ohm Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Cum nu aveam niciun parametru la difuzoare nu pot sa-ti zic nimic foarte sigur ce frecventa de taiere sa alegi. Dar avand in vedere ca vrei sa faci filtru de ordin 1 cred ca trebuie sa ai Ft minim 4-5kHz. Daca pui un condensator de 4.7uF iese Ft=4200Hzpentru 4.4uF (doi condensatori de 2.2 in paralel) o sa ai Ft=4500Hzpentru 3.3uF o sa ai Ft=6KhzCea mai sigura varianta (pe asta as merge si eu) ar fi pentru Ft=6kHz, doar sa urce destul difuzoarele de mid-bass... Recomand sa folosesti condensatoare nepolarizate la macar 100V ca sa fie treaba buna. Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 am simulat filtrul cum mi.ai spus u si mere foarte bnLa dif ami spun astia de la miv.rom nijte parametri Putere max: 120W impedanta: 8 Ohm sensibilitate: 90dB frecventa: 50Hz - 6kHz magnet : 20 OzAia 120W sunt vise mai mult de 30W nu are si nici nu reda am luat pt un prieten dif-uri dastea tot pt un sistem da era homemade stereo amplificatoru cu tda7294(scotea amplificatoru cam 60W curati dupaia incepea sa faca urat ) si nu am putut sa dam mai mult de 40%volumu Link spre comentariu
mihaiu16 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Ce condensatoare ami recomanzi: condensatoare cu film din polipropilenă condensatoare cu film din poliester Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Condensatoarele cu film din polipropilena sunt bune pentru asa ceva, mai ales cele metalizate (MKP).Si condensatoarele cu poliester sunt bune, nu e mare diferenta, dar daca ai posibilitatea sa alegi mergi pe polipropilena. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum