electron49 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 am o motoreta care produce 6 vca cum fac sa alimentez un claxon de 12 vcc? multumesc. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Mai desfaci din spirele de pe claxon...ori il rebobinezi din nou cu spire mai putine..alta metoda nu cred ca mai este atat de simpla..decat sa pui un convertor de la 6V la 12V dar nu vad rostul.... Link spre comentariu
electron49 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 claxonul este capsat si daca as umbla la el nu cred ca ar mai functiona normal deci ramane varianta convertorului.multumesc mult. Link spre comentariu
sebi Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 ar trebui sa mearga si la 6v doar ca se va auzi mai slab. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Ar trebui sa masori curentul absorbit de claxon la 12V ca sa stii de ce convertor ai nevoie.Legi un ampermetru pe scala de 20A in serie cu claxonul alimentat dintr-un acumulator de 12V si vezi ce indica. Link spre comentariu
electron49 Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 claxonul de 12vcc este tot de la o alta motoreta cu acumulator si cred ca are nevoie de convertor.multumesc. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 am o motoreta care produce 6 vcaAr trebui sa mearga cu un trafo care sa dubleze tensiunea de la 6V la 12V, dupa care se pune o punte redresoare si un condensator electrolitic pentru filtrare.Bineinteles, dupa cum s-a spus si mai sus ar trebui masurat consumul claxonului cu ampermetrul, pentru a vedea ce punte este necesara. Link spre comentariu
electron49 Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 multi destepti mai sunt pe forumul acesta.va multumesc pentru tot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum