Vizitator holy_andrei Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Salut! Vreau sa construiesc un circuit care sa imi incrementeze numarul (care este afisat pe un display de leduri) de fiecare data cand deblochez fanta unui optocuplor HINT-2600. Mentionez ca am construit un generator de semnal pwm si tot ce am reusit este sa opresc numaratoarea atunci cand fanta e blocata, dar daca o deblochez imi numara in continuare! Atasez o poza cu circuitul!PS am folosit Proteus ca sa pot simula schema! iar in loc de acel HINT 2600 am pus o lampa cu rezistor(acelasi principiu). Link spre comentariu
ghettoman Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Salut! Vreau sa construiesc un circuit care sa imi incrementeze numarul (care este afisat pe un display de leduri) de fiecare data cand deblochez fanta unui optocuplor HINT-2600. Mentionez ca am construit un generator de semnal pwm si tot ce am reusit este sa opresc numaratoarea atunci cand fanta e blocata, dar daca o deblochez imi numara in continuare! Atasez o poza cu circuitul!PS am folosit Proteus ca sa pot simula schema! iar in loc de acel HINT 2600 am pus o lampa cu rezistor(acelasi principiu).Nu ai memorie in circuitul tau.Ai un numarator (490) ai decodorul (474) dar iti mai trebuie si memoria(unlathch de ex 475).ordinea ar fi numarator memorie decodor.Si leaga clka la masa printr un rezistor. Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 ce am facut pana acum a fost destul de simplu si am stiu din datasheet-uri, dar in rest e destul de negru si incetosat... Link spre comentariu
ghettoman Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 ce am facut pana acum a fost destul de simplu si am stiu din datasheet-uri, dar in rest e destul de negru si incetosat...Vrei sa realizezi un contor?Adica sa numeri numarul de fante? sau vrei ca ala pur si simplu sa numere in gol cind deschizi fanta? Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 cand este libera fanta imi numara incontinuu...asta am facut pana acum! eu vreau sa imi numere de cate ori deblochez fanta ca sa fiu mai specific Link spre comentariu
ghettoman Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 cand este libera fanta imi numara incontinuu...asta am facut pana acum! eu vreau sa imi numere de cate ori deblochez fanta ca sa fiu mai specificTot n-am inteles daca e pe frontul pozitiv sau negativ Cred ca sunt obosit Oricum..asta e schema, o smpla poarta NAND adaugata.Daca vrei sa inversezi mai adaugi opoarta si din nand se transforma in AND. Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Nu e clar daca: a) de fiecare daca cand e deblocata fanta trebuie sa numere o singura data b) cat timp e deblocata fanta, trebuie sa numere in continuu pana la blocarea ei.Din cate imi dau eu seama din circuitul tau, ai folosit un NE555 pe post de generator PWM care ar trebui sa incrementeze numaratorul de cate ori fanta este deschisa, adica varianta b). Daca asta ai dorit, atunci principiul de baza e bun (ramane sa verifici polaritatea necesara si eventual sa adaugi un inversor). Insa legarea in schema nu e buna, nu se leaga tranzistorul (simulat prin fotorezistenta aceea daca am inteles bine) in serie cu iesirea generatorului PWM, atunci cand e inchis intrarea digitala a numaratorului ramane in aer (ar putea merge pentru circuite LS, dar nu si pentru HC). Mai bine ai folosi fototranzistorul pentru a genera un semnal care sa "valideze" iesirea PWM printr-o poarta AND / NAND (in functie de polaritatea necesara, n-am stat sa verific acum).Daca doresti varianta a), atunci nu-ti mai trebuie generator PWM, ci folosesti fototranzistorul pentru a genera un semnal digital de polaritatea necesara cu care controlezi direct intrarea numaratorului.Later edit: si daca vrei mai mult de 4 biti, ai putea incerca cu 74LS/HC/HCT193, e mai usor de expandat de la 4 la 8/12/16/etc biti. Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Functioneaza cu porti logice exact asa cum trebuie! numai ca am observat ca la alimentare nu pot sa ii dau mai mult de 250 mV Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Nu prea se intelege la ce te referi, da mai multe detalii: ce portiune / element din circuit ia doar 250mV? Care porti logice, cum sunt legate?Fii mai explicit daca vrei sa te ajute cineva, scrie cu rabdare tot ce e relevant, nu doar informatii lapidare din care nu intelege nimeni nimic. Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 ok! revin cu o imagine care cred ca este mult mai sugestiva! Ma refer la acei 250 mV din stanga sus! daca dau mai mult nu mai functioneaza. Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Nu functioneaza deoarece tranzistorul ala nu trebuie legat in serie cu intrarea, am explicat mai inainte de ce.Vezi in fisierul atasat, poti alege direct polaritatea semnalului in functie de necesitati si astfel poti renunta la poarta U5A din desenul tau. Schematic Prints.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum