Vizitator alin_t Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 salut,am pus 5 leduri x 1w, 3.25v la 350 mA pe o sursa de 15v si 1A. amperajul masurat in serie este de 300mA. intrebarea mea este daca nu le dau fix 350mA imi scade lungimea de unda ? am ales special becuri cu lungimea cuprinsa intre 455 -460nm pt un acvariu. ledurile se cam incing asa ca le am montat pe niste radiatoare. Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Daca scazi curentul scade intensitatea luminoasa, lungimea de unda e data de frecventa radiatiei luminoase, asta reprezinta culoarea luminii si nu se schimba.E mai bine sa folosesti ledurile la un curent ceva mai mic decat cel maxim ca sa le mai maresti perioada de viata, sa nu mearga chiar la limita caracteristicilor electrice. Link spre comentariu
Vizitator alin_t Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 asta era tot ce vroiam sa aud, iti multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Teoretic, variază şi spectrul. Uite un simulator. Îţi arată doar spectrul, LED-ul nu ştie să-şi schimbe culoarea: http://perg.phys.ksu.edu/vqm/software/o ... dcons.html La ochi, nu ştiu cum se vede diferenţa de 50mA. Ştiu că la o baghetă de LED-uri verzi, când le dădeam curent prea mare băteau spre galben. Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Ştiu că la o baghetă de LED-uri verzi, când le dădeam curent prea mare băteau spre galben.Asta asa este, am vazut ca orice led face asa, astea verzi lumineaza galben si daca ii mai dai curent se face rosu exact inainte sa se arda.Nu stiu cat de mult se modifica cand este alimentat la un curent mai mic decat cel nominal. Oricum cred ca se modifica prea putin incat sa se considere ca s-a modificat (functioneaza aproape de valoarea nominala a curentului). Link spre comentariu
Vizitator bogdaaa Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 se poate folosi la o alimentare de 12v 10A? un transformator de curent sau inverter ce imi pune imput 12v 5A (care normal transforma 12v in 19v 3,4 A) se poate arde? nu prea inteleg care e treaba cu amperajul .... caci voltajul e acelasi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum