popa ionut Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Salut spune-mi ce model este aparatul de masura?este digital?ori cu ac analogic? Link spre comentariu
Vizitator jungla Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Pe aparat scrie-SUNWA-YX-2000A. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Mai dar acum fara nici o suparate ai nimerit un aparat de nota "10.000" ia da pe 250v ac in partea dreapta acolo la AC si baga in priza si spune ce indica.. eu te sfatuiesc sa iti iei asa de inceput un aparat ca asta este 15 lei Acum verifica tensiunea de pe bara mare +115v Link spre comentariu
Vizitator jungla Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Am masurat cum mi-ati spus.Pe bara mare tensiune 0.ZERO> Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Nu se poate.U1 =0 si alimentare BV=100V.Clar ceva nu faci bine acolo. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Ai bagat aparatul ala in priza?spune cat arata la priza pe AC,acum te mai incurca si aparatul acela de 2 lei..nu se poate sa ai 100v acolo si B+115 sa fie 0...asta inseamna revolutie stiintifica.. citeste ce am scris mai sus si fa cum te am sfatuit..scoate finalul de linii si masoara tensiunea intre pinii aceia si spune ce tensiune ai. daca nu poti apela la metoda asta.. cand este pe stoc..http://electronicservice.shopmania.biz/ ... -90-185763 Link spre comentariu
petreelectronic Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 A masurat tensiunile cu aparatul pe volti alternativ, a recunoscut in forumul meu unde si-a pus un username tare de tot: http://forumreparatii.eu/viewtopic.php?f=25&t=1047 Link spre comentariu
Vizitator jungla Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Salut,am revenit.Trec direct la subiect:Pe placa am o rezistenta enorma R-822.La baza s-a incins atat de tare incat a ars placa.Acum va intreb,oare nu cumva defectiunea i se trage de-acolo?Astept raspuns,multumesc. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Si eu zic sa sa citesti ultimele 3..4 postari si dupa trecem la "subiect" Link spre comentariu
Vizitator jungla Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Multumesc.Am ''introdus''aparatul in priza pe 250v-AC.Imi indica exact 250 ceea ce denota ca este bun.Usurel d-le Popa ,o sa-l rezolvam,promit.Trebuie multa tenacitate. Link spre comentariu
radu ionel Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Multumesc..Trebuie multa tenacitate.__________________________________________________________________________________NU este suficient sa fii tenace(tenacitate) ,ESTE INSUFICIENT >daca nu detii( sau nu te documentezi suficient)cunostinte elementare in acest domeniu( electricitate)>>>>>electronica.Trebuie sa inveti din sursele( mai vechi si actuale)existente,la indemina toturor;ce este o rezistenta,cond,dioda,tranzistor,tiristor,optocuplor,ci etc..din ce sint compuse,parametri si rolul lor functional intr-un circuit(schema)Legea lui Ohm..Masurari si masuratori electronice. etc....Tensiunea si curentul nu te iarta niciodata,cit de tenace ai fi(insistent,perseverent,dur)te indoaie ,chiar si mai rau ...daca NU stii sa le cunosti si sa le jonglezi(sa te joci cu TU cu ele si nu ELE pe tine).Uite acum iti erau de folos la constatarea si remedierea sursei in cauza ,presupusa defecta(se pare ca U1 este marita excesiv si plesneste automat si Bv TDA8356)Elementele ce concura in cadrul acestui tip de sursa,ca regulator de tensiune din secundar sursa sint;tiristor mcr 22.6(8),sursa tl431,optocoplorul.,cara au ca referinta bara U1 prin rezistenta de 99k(daca rez este decalibrata, de obicei se devalorizeaza cca 103/105k,sau unul din elemente alterat )atunci U1 creste peste limitele admise si pirleste TOT......IN ESENTA daca esti pasionat si indragostit de aceasta meserie,iti indic sa urmezi cursuri ptr. aseasta specialitate, treptat functie de compexitate>imbinate cu practica.Depanare TV ,ONLINE pe NET,nu o sa inveti niciodata!!! Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Iti arata 250Vac la priza aparatul de masura?? eu zic ca este foarte bun..de "introdus" in...imi scuzati expresia...eu cred ca tensiunea masurata de tine este cauza care ti-se arde integratul de cadre..in loc de 220v tu ai 250v. .ia mai masoara inca odata.... Link spre comentariu
radu ionel Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Iti arata 250Vac la priza aparatul de masura?? ...eu cred ca tensiunea masurata de tine este cauza care ti-se arde integratul de cadre..in loc de 220v tu ai 250v._________________________________________________________________________________Eu zic altceva, Dle popa ionut si cu aceasta inchei printr-o gluma;""indiferent cite sute de flotari ar efectua "pisicul acela istet'' tot nu ar ajunge sa functioneza 1sec. sursa primara(s-ar duce din prima ci mc44608>tranz.MOS >puntea > siguranta pe intrare(sau rezistenta serie) iar ''pisicul''ar sta lesinat ,pe burta;;Cauza nu este aceasta...nu s-a efectuat nici un pas pozitiv in depistarea defectiunii....din cauza masuratorilor inadvertente si preliminar a necunoasterii modului cum functioneaza aceasta sursa de catre user-ul solicitant.In sprjinul user-ului il indrumam sa consulte(studieze/aplice) subiecte asemanatoare, dezvoltate deja,si la 11AK30.Toate cele bune.Cu respect!!! Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Bine ca ai postat in sectiunea ... incepatorilor. INTOTDEAUNA in depanare se incepe cu SURSA,dar cum la tine masuratorile reprezinta o mare dilema iti voi insira nu numar de piese ce trebuiesc schimbate "in orb" ,dupa care, sansele de rezolvare vor creste la 50%.C804,C829,R823,IC801,Q809,C612,C632.Valorile sunt inscrise in schema.Atentie la PINI si ...POLARITATI !BAFTA ! Link spre comentariu
Postări Recomandate