katran Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 In sfarsit , am reusit sa aduc si strungul in atelier ... trebuie doar sa-l pozitionez pe locul lui . Nu suporta comparatie cu masinile asiatice ... cum se misca , ce " feeling " are ... e cu totul altceva. Nu-mi mai pare rau ca am dat banii . Sunt de-a dreptul fericit , chit ca habar n-am sa-l pun in functiune ( n-are cablu de alimentare , trebuie sa-i pun eu ... cablul in sine si priza de 380 le am , dar habar n-am unde sa le conectez ... are o cutie in spate plina de spiluri electrice , pe-acolo pe undeva trebuie conectat ... ) . A venit si cu ceva accesorii , cel mai incantat sunt de sistemul de schimbare rapida a sculei . Mi-au dat vreo 7-8 portscule , plus cateva alte smenuri ... Pe masura ce ma prind cum se lucreaza cu " animalul " , voi posta impresiile si experientele avute ... Link spre comentariu
en Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Sa fii sanatos si sa te bucuri de o asemenea "bijuterie" pana la adanci batraneti!! Daca pana la adanci batraneti n-o sa mai cumperi cateva... Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Arata foarte bine "utilajul".Sa-l stapanesti sanatos si sa se amortizeze pana iese din garantie O intebare daca nu te superi : pedala aia rosie e ca sa o tii apasata cand functioneaza ,daca nu e apasata se opreste ?Inca odata felicitari pentru achizitie ! Link spre comentariu
katran Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Pedala aia cred ca e frana ... tre' sa ma uit in manual . Da' s-ar putea sa ai si tu dreptate , n-am verificat ... In momentul asta , universalul nu se roteste " la mana " ... trebuie sa vina baietii de la Delta sa puna in functiune masina , asa cum trebuie ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 17, 2012 Administratori Partajează Postat Mai 17, 2012 E zbengos(fain) sa-l folosesti sanatos.Cat a costat ? Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Mie mi-a fost frica sa intreb .. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Sa-l stapanesti sanatos, si sa-ti cumperi o basca ca sa arati a strungar adevarat. Link spre comentariu
katran Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Mie mi-a fost frica sa intreb .. Mie mi-e rusine sa spun ... e destul de scump , si nu stiu daca are vreun sens sa zic aicea pe forum . Vasile , ai PM . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Bine ai venit cu un topic permanent la Masini unelte! Strungul apare ca o unealta profesionala destul de impunatoare. In legatura cu pedala rosie, ea ar trebui indexata si explicata in manualul tehnic. Iata ca vrand ne-vrand (banuiesc ca mai degraba vrand) ai intrat in clubul nostru. Intr-un timp nu prea lung vei ajunge sa detii si terminologia specifica. Mai complicat va fi cu indemanarea. Dar multe ore petrecute langa el, vor rezolva si aceasta problema. Link spre comentariu
ndc74 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Arata super si are tot ce-i trebuie unui strung adevarat. E o adevarata bijuterie. Sa-l folosesti sanatos!Ce mi se pare putin ciudat pt dimensiunile lui e universalul. Eram invatat cu universale mai mari pt gabaritul lui.Pedala eu as fi tentat sa cred ca franeaza doar cand e apasata si nu trebuie sa stai cu piciorul pe ea ca sa lucrezi. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 De regula daca e rosie cam asta inseamna ca nu merge fara ea apasata. La locomotive trebuie sa apesi pe ea din 20 de secunde .Daca nu apesi sau tii apasat mai mult de 20 de secunde se opreste trenul. 0 Dar asta nu e important, important e ca strungul poate face canale pentru suruburi cu bile corect si ca e o masina foarte folositoare . Si inca odata sa dea Domnul sa se amortizeze inainte de sfarsitul garantiei. Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Felicitari pt achizitie si bine ai venit in randul producatorilor de span! icon_jook Link spre comentariu
katran Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Fratilor , intr-un final de groaza , am reusit sa pun masina la locul ei , singur-singurel ... si acum i-mi tremura genunchii . Noroc ca am gasit un clip pe youtube cu un baietel destept , care explica clar cum sa muti un utilaj greu ( 1-2 tone ) , fara ajutor ... Asa ca m-am luat dupa el si a functionat ... A trebuit sa construiesc 3 roller-e si sa cumpar un cric hidraulic ( d-asta n-aveam ) . Procedura e destul de simpla , nu trebuie scoala multa . Am coborat masina putin cate putin , din fiecare parte , usurel , sa n-o rastorn . Am asezat-o pe roller-e si dup-aia a fost o joaca s-o imping pana pe pozitie ... mai naspa a fost s-o dau jos , ca masina n-are nici un smen conceput sa poti pune un cric si s-o ridici ... dar am rezolvat si asta , cu niste coltare prinse cu suruburi pe lateralele batiului . Sub coltare am prins o bucata de profil extrudat de aluminiu , si dup-aia am impins cu cricul in profil ( a tinut fara nici o problema , nici macar n-a miscat ) . Ete... ......................................................................................................... Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 De regula daca e rosie cam asta inseamna ca nu merge fara ea apasata.Mai degraba cred ca este stop de urgenta in caz de ceva nasol.Nu se fac pedale de stat cu piciorul pe ele daca pozitia de lucru nu este statica,nu prea ei cum lucra la strung sprijinit intr-un picior si un calcai . Link spre comentariu
katran Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Am studiat ...cand apesi pedala , franezi universalul . Are un switch sub masina , ala e actionat de bara .... Nu stiu exact la ce ar folosi frana la un strung , probabil sa poti opri universalul cand dai filete in pozitii naspa ... sau joaca rol de emergency stop ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum