Vizitator nicolay2012 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Am un cazan viessmann de 80kw.Problema este urmatoarea, consum aproximativ 70metri/ster de lemne intr-un sezon de 8 luni, darcaldura suficienta nu este niciodata.....din motiv ca am cateva calorifere vechi de fonta care consuma un volum mare de apa calda.Dupa ce termostatu de pe teava cazanului da drumul pompelor acesta se goleste instant si iar trebuie sa lucreze suflanta multa vreme pana la temperatura optimala.Intrebarea mea este;- la coloana mea de iesire din cazan, daca o intrerup si montez un puffer de 1000L;,...am randament mai mare, adica nu se v-a mai termina asa repede apa calda si daca aduce vreo economie la lemne.Multumesc pentru raspunsuri si ajutor.... Link spre comentariu
Depanatorul Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Un raspuns rapid la intrebarea ta: NU . Restul este teorie multa. Practic, sunt mai multe de facut la instalatia ta. Pana atunci, trimite o schita a instalatiei termice, cateva date (dimensionare tevi, marimea caloriferelor/nr. elementi in fiecare parte, suprafata totala de incalzit, tipul de pereti spre exterior, planseu, pardoseala, etc.) si cateva poze sugestive. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum