gabiferaru Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 eu l-am facut si deja l-am pus la un cunoscut intrun mixer in locul vechiului vumetru vdf care era defectAi folosit cumva si vreun buffer la intrarea de semnal a vu-metrului? Si eu tot intr-un mixer il folosesc si imi induce pe iesirea mixerului un zgomot parazit. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 da am folosit buferul de la vechiul vumetru dar si la acl mixer se aude un fel de pacanit daca de aceeea este vorba Link spre comentariu
andrei florin Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 am scris cu softul original cel in hex si tot nu merge. am schimbat cele doua diode am pus 1n4148 si vreau sa schimb cei doi condesatori sai pun de o.1 micro ca in schema ca am pus de 100nf tip pastila chiar nustiu de ce sunt diferiti acolo. vreau sa va intreb cum se pun jumperii in functionare ca eu i-am lasat liberi. Link spre comentariu
andrei florin Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Eu nu mai tin minte daca am testat vu-metrul fara jumperi,ca sa fii sigur pune un jumper pe oricare din pozitii, verifica atent daca ai lipituri aiurea sau care aparent sunt ok, verifica daca pic-ul e pus bine in soclu, daca toti pinii fac contact La scrierea pic-ului programul iti da ca e scris? adica iti da ok? sa nu fie vreo eroare la scriere, ma gandesc Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Fara jumperi functioneaza cu indicatie logaritmica, cu peak hold si coborare in cascada a peak-ului.Tipul de diode nu conteaza, merg si 1n4148, au doar rol in redresarea seamnalului de intrare. Condensatoarele au rol in decay-ului vu-metrului: valori mai mari -> decay mai mare (timp de "coborare" mai mare). Link spre comentariu
andrei florin Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 am verificat totul si e bun. ramane sa trimit montajul la cineva sa-mi rescrie picul si sa-l testeze poate nu a fost scris bine cine stie.eu ma intreb poate e slab semnalul de intrare de la placa de sunet. ms Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Ledurile se vor aprinde si daca "exciti" intrarea atingand-o cu degetul.Mai mult ca siguri e ceva gresit cu dump-ul din PIC. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 eee uite ca am dat-o si eu in bara am facut al 3 vumetru si asta de al dracu ce este nu merge decat aiurea parca se joaca cineva cu intrarea urca scade iar urca iar scade si tot asa ledurile merg aiurea (se aprind aleatoriu)ce ar putea avea la citirea picului imi spune ca nu gaseste hex sau ceva de genusa nu fie programat ok? Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Anul trecut in toamna am facut si eu acest VU-meter si functioneaza impecabil. (PCB facut de GeoMar si programere de fratello.) Chiar daca nu conectati jumperii, functioneaza. Inlocuiti si PIC-urile, sa nu aiba ceva defecte din fabrica. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Na, ca mi-a venit si mie randul ! Dupa ce a functionat impecabil acest vu-metru, ieri a inceput sa faca "figuri", adica nu se mai aprind toate ledurile, indiferent de nivelul semnalului audio (la nivel maxim se aprindeau toate). Am reglat din semireglabil, l-am inlocuit, dar degeaba. Ideea este ca nici cand conectez jumperii nu functioneaza decat pe indicatia "punct", pe celelalte nu, merge aleatoriu. Si daca deconectez sursa de semnal raman jumatate din leduri aprinse, iar daca rotesc din semireglabil intr-un sens se sting toate, in celalalt sens se aprind toate si asa raman. Sa fie din cauza PIC-ului, s-a "alterat " ori a "expirat" programul din el ? Sau pur si simplu s-a "defectat" PIC-ul. Am sa-i schimb si diodele, sa nu fie strapunse, realizatorul spunea ca 200mV sunt ideali, eu cred ca am bagat aproape 1 V,dar nu constant (iesirea de la un radiocass. walkman). O idee, solutie ceva ? Multumesc. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Din simptomele care le prezinti mai sus reiese ca ar trebui softat din nou pic-u Am cumparat si eu de la bazar (userul vcodec parca) niste pic-uri, si l-am rugat pe om sa mi le programeze inainte sa mi le expedieze, faza e ca din 3 pic-uri programate doar unul imi merge si merge bine Acum imi fac un programator JDM simplu pe serial sa incerc sa mi le reprogramez pe celelalte de nu au mers In cazul meu, sa zicem ca nu au fost bine programate, dar oare ce s-o fi intamplat cu al tau care a mers si acum nu mai vrea deloc, sa fie pic-urile astea niste facaturi? Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Nu stiu ce sa zic, dar a functionat super de la prima proba si dintr-o data a luat-o razna. Posibil sa fie si PIC-urile aiuristice, desi mai am montaje cu uC facute de mine si functioneaza foarte bine, nu am avut probleme. Am sa dau PIC-ul la reprogramat saptamana viitoare, sa vedem daca el este cauza, desi altceva nu poate fi defect. Link spre comentariu
albasete Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Mea culpa. Problema s-a rezolvat. In urma unei verificari minutioase, firul de masa de la intrarea audio in vu-meter nu mai era conectat, ci doar firele calde. Functioneaza ca si inainte. Link spre comentariu
maxente Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Vreau sa corectez si eu faptul ca cele doua picuri care mie nu mi-au mers se pare ca nu au fost programate, din discutiile pe care le-am avut cu userul vcdec se pare ca omul a inteles ca din trei picuri doar unul sa mi-l programeze Urmeaza sa imi fac o clona pickit si sa le programez Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum