Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un echivalent al tranzistorului D718????

Vizitator stancamihai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am unul D2499.....stiti un clasament cv de genul???sau daca acesta il va inlocui pe D718? :nas:

Nu poti face aceasta inlocuire, cauta datasheet la acesti tranzistori si vei afla de ce.http://datasheetcatalog.com/Presupun ca este vorba de un final audio, deci cel mai bine ar fi sa inlocuiesti si perechea sa. Poti pune orice pereche de tranzistori complementari care sa aiba minim aceeasi parametri, recomand sa pui 2sa1943+2sc5200 sau 2sa1491+2sc3855 sau 2sa1941+2sc5198, etc. dar vezi pe prima pereche din aceasta trei e cea mai uzualaUn catalog simplu de tranzistori:http://malzev.tripod.com/comp/transist.htm
Link spre comentariu
Vizitator stancamihai

da este un final audio....am inteles dece nu merge......Da punand perechea aceasta pe etaj 2sa1943+2sc5200 nu se va scimba si claritatea sau puterea ??imi cer scuze daca am formulat gresit!

Link spre comentariu

Da punand perechea aceasta pe etaj 2sa1943+2sc5200 nu se va scimba si claritatea sau puterea ??imi cer scuze daca am formulat gresit!

Nu se va schimba claritatea nici puterea datorita folosirii unei perechi echivalente de tranzistori, dar realizarea incorecta a operatiei de inlocuire si a reglajelor aferente poate duce la astfel de schimbari... Perechea recomandata de mine e ceva mai "fortoasa" dar asta inseamna ca o sa reziste mai bine, nu vei obtine o putere mai mare.Asadar recomand sa apelezi la cineva mai priceput pentru ca s-ar putea sa fie necesar sa schimbi si alte piese (gen prefinali, rezistori de prin etajul final) pentru ca un final strapuns mai cauzeaza de obicei si alte defecte. De asemenea trebuie reglat din nou curentul de mers in gol, reglajul aiurea poate cauza distorsiuni ale semnalului sau defectarea finalilor.
Link spre comentariu
Vizitator stancamihai

multumesc mult!!!au ramas urme vizibile dupa strapungerea finalilor, bn ca mai pot fi si altele nevizibibe,o sa masor cu atentie!

post-66262-139829436355_thumb.jpg

post-66262-139829436357_thumb.jpg

Link spre comentariu

`De ce nu recomandati inlocuirea cu trz.originali 2SD718 si 2SB688?Sunt cam la acelasi pret si nu ar mai avea probleme cu bias-ul.

Am presupus ca nu i-a gasit ca altfel nu stiu de ce s-ar mai fi complicat sa intrebe pe aici. Bias-ul trebuie reglat chiar daca pui aceeasi tranzistori (sunt sanse mai mari sa fie reglat bine dar oricum trebuie verificat) oricum la noi pe piata sunt foarte multe facaturi, deci poate sa fie cu totul alta pastila de siliciu in capsula de 2SD718.Recomand 2sa1943+2sc5200 pentru ca se pot gasi loturi in care acestia chiar sa fie buni sau originali. Mai bine ar fi sa fie originali recuperati.
Link spre comentariu
Vizitator stancamihai

`De ce nu recomandati inlocuirea cu trz.originali 2SD718 si 2SB688?Sunt cam la acelasi pret si nu ar mai avea probleme cu bias-ul.

Nu prea se gaseasc...deaia am intrebat de cv de inlocuire......akum am gasit la cineva recuperati dintr-un aplificator auto pioneer gm120( 2x60w),amplificatorul meu este adus din Anglia,am cautat si cartea tehnica cu schema de functionare dar in zadar!:(
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări