Vizitator FRENTESCU LAURIAN Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 PCB -ul instrumentelor de bord la masina mea este rupt si nu gasesc altul nou astfel incit am aflat ca se poate fabrica altul dar chinezii imi solicita un proiect GERBER & BOM .Am descarcat si un program FREE PCB dar problema ar fi urmatoarea :- sa copiez schema din cartea tehnica a masinii in program ( nu eu ci cine se pricepe )- sa copiez singur schema pe o placa si sa o fotografiezCe solutie recomandati pentru un incepator ( eu nu stiu ce inseamna GERBER & BOM dar asta imi cere sa comunic firma care se va ocupa de executia circuitului ) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 GERBER = un fisier care contine informatiile despre cablaj si gauri;BOM = Bill Of Materials - ce componente vrei (ex: condensator 10u/50V - il gasesti si orizontal, si vertical, si cu 2.5mm intre picioare etc.) Despre ce masina este vorba? Cat de "rupt" este actualul cablaj ? Daca este cat de ca integru, se pot scoate eventualele componente dupa el, fotografiat, si merge facuta o "masca" intr-un program gen Sprint Layout foarte usor. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Cum a spus si colegul mai sus, poate ne spui modelul masinii.Probabil ca nu vei gasi fisierul GERBER asa usor.Ma gandesc ca poate a mai avut cineva problema ta si a postat o solutie pe net. Doar ca informatie sa stii ca este posibil sa faci asa ceva relativ usor ptr. un cunoscator.Trebuie sa faci rost de schema la acel modul/PCB (cablaj). Poate gasesti manualul service unde are Schema si PCB desenat.Se reface schema intr-un program dedicat dupa care in baza schemei respective se face PCB,GERBER,BOM.Dupa ce faci rost de schema poti sa intrebi pe cineva daca il poate face, chiar si contra cost (eu nu sunt acela).Ar fi bine daca ai putea sa pui acel PCB vechi la dispozitia celui care se ocupa ptr. masuratorile de rigoare, adica sa aiba posibilitatea de a vedea forma, asezarea componentelor, gauri... inainte sa fie trimis la facut.Succes Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Am intilnit destule modele de autoturisme al caror bord este realizat pe pcb multistrat... Ala cum il fotografiza sa il reproduca?Este binevenita precizarea marcii si modelului autoturismului. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Am intilnit destule modele de autoturisme al caror bord este realizat pe pcb multistrat... Ala cum il fotografiza sa il reproduca?Este binevenita precizarea marcii si modelului autoturismului.Poate e de Dacia . Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Poate e de Dacia .Nu cred ca se mai puneau probleme de disponibilitate in cazul asta Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Nu am idee de capabilitatile unui producator de PCB-uri insa ai dreptate in privinta la multistrat. In cazul asta probabil ca se ajunge mai ieftin sa cumperi placa cu totul de la producator. He,he, daca e sa fie Dacia scapi ieftin. Tinerii (vitezomani)din ziua de astazi au contribuit la greu in popularea cimitirelor de masini (poate si la actiunea Rabla), ar fii cea mai usoara varianta. Totusi nu cred ca ajungea sa intrebe aici si la chinezi daca era vorba de Dacia. Si tare cred ca Remus68 are dreptate cu placa multistrat. Altfel banuiesc ca se baga cineva sa repare/intareasca acel PCB rupt, cred. Nu putem sti pana nu revine colegul. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Nu prea mai stim de gluma .... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum