babic2005 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Va salut, Cu riscul ca poate nu postez in locul potrivit (rog un moderator daca este cazul sa mute topicul), prezint cateva poze cu difuzorul Alien AN-0812 pentru ca am tot cautat si gasit pareri pro sau contra in internet, fara a gasi niste poze destul de relevante ci mai mult niste filmari, care si ele spun destul de multe dar nu se observa constructia respectivului difuzor. Am stat destul de mult pana sa fac pasul de a le cumpara , pentru un verisor, care vroia si el ceva de galagie. Poze: Alien AN-0812 (ambalajul original) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Alien AN-0812 comparatie cu YDL300LRY: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Alien AN-0812 de sine statator: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Alien AN-0812 in timpul "rodajului": Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cateva pareri personale: Raport calitate-pret bun. Destul de solid facute (lucrate), sunt rigide, magnetul are 15 cm diametru. Un inconvenient este faptul ca la realizarea lipiturilor matalelor de magnet am observat zone unde nu este lipici, voi incerca sa completez eu acele zone, intai sa ma hotarasc cu ce lipici anume. La pretul lor de 80lei mi se par foarte bune, (iti faci treaba cu ele). Momentan le folosesc la putere mica, (cum se asculta intr-o camera de bloc) le voi proba si pe un amplificator de 120W la 8 ohm, (voi reveni cu cateva pareri). Momentan sunt foliste doar pe basi (filtre in 3 cai) fiind taiate pe la 500Hz. pot sa spun ca in configuratia actuala suna aproape ca si YDL300LRY (in incinta de 100L). Le voi proba si in banda larga, intrucat vor fi montate pe niste boxe (sateliti) in 2 cai. Ansamblul va fi folosit cu un amplificator de 100-120W la 8 ohm pe canal. Respectivele boxe vor avea filtre doar pe difuzoarele de inalte acestea fiind taiate undeva la 3000 Hz (tweeterele). Sper sa urce Alien AN-0812 pana pe la 3000Hz. Sper ca acest topic sa fie util celor care stau (ca si mine) in cumpana legat de cumpararea sau nu a acestor difuzoare. Momentan am probat doar unul si acesta la o putere mica. Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Ca model de incinta ma gandesc la urmatoarea schema: Am realizat acest model de incinta pentru un prieten care avea difuzorul LW1203 impreuna cu COMP 34 Acum ca si tweetere am "Tweeter dinamic F20". Daca cineva are alta sugestie, il astept cu vre-o varianta de incinta (in doua cai) Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Avand in vedere ca difuzorul este totusi unul mai ieftin cred ca are nevoie de o cutie generoasa pentru a scoate ceva bas, cu alte cuvinte lasa 41 cm si in spate, nu inteleg de ce te ingustezi cu ea in spate. Tuburi rezonatoare de 9 cm imi par foarte scurte. In cazul in care totusi vrei sa pui aceste tuburi ele trebuie sa fie cat mai lungi sa ajunga la doar cativa centimetri de spatele boxei ca sa intarzie cat de mult posibil iesirea aerului din incinta. Eu la difuzorul asta i-as face o cutie ermetic inchisa, dimensiuni 60x40x40, tot interiorul capitonat cu burete de 2-3 cm plus niste material absorbant fonic (sau cum ii mai spune ) chiar in spatele difuzorului. Este doar o parere... Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Tuburi rezonatoare de 9 cm imi par foarte scurte. In cazul in care totusi vrei sa pui aceste tuburi ele trebuie sa fie cat mai lungi sa ajunga la doar cativa centimetri de spatele boxei ca sa intarzie cat de mult posibil iesirea aerului din incinta.Ce a facut ? Teoria asta nu am mai auzito ... Domnule in ziua de azi toata lumea stie sa faca boxe ... ce mare branza "Pfff", luam o ladita maree , dam o gaura pentru difuzor si punem un tub cattt mai lung pentru a intarzia cat de mult posibil iesirea aerului din incinta ... Sigle DYNACORD , Electro-Voice sau chiar RCF... si gata "BOXA" Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Eu am vazut chestia asta cu tuburi lungi la boxe facute de fabrica si am facut multe teste pana am ajuns la concluzia ca asa e cel mai bine. Reactionezi la fel ca sahul Iranului cand a vazut prima data o girafa, a spus : asa ceva nu exista Poti sa aduci argumente si fara sa iei omul la misto. Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Mai intai de toate invata :- Ce sunt si la ce ne folosesc parametrii "Thiele / Small" - Cum acordam o incinta - Cum putem face simularea unei incinte si cu ce- Cum construim un filtru pasivGasesti pe "google" raspunsurile si probabil iti vor folosi pe viitor...Dupa care revi si mai stam de vorba ... o boxa nu se face ca ai "vazut chestia asta cu tuburi lungi la boxe facute de fabrica" Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Eu am boxe si sunt multumit de cum se aud, daca vrei sa dai sfaturi nu-ti mai irosi timpul cu mine, da-i-le colegului care a cerut lucrul asta. El va decide care are o idee mai apropiata de ceea ce-si doreste, nu l-am obligat sa faca asa cum spun eu, era doar o parere sau ne intoarcem la comunism unde dreptul la libera exprimare era retezat din start Eu i-am dat sfatul pentru ca am obtinut maximum de randament pentru bas folosind tuburi rezonatoare lungi si difuzoare relativ similare in incinte cu dimensiuni apropite, capitonate la interior cu burete. Link spre comentariu
cata_124 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Tuburi rezonatoare de 9 cm imi par foarte scurte. In cazul in care totusi vrei sa pui aceste tuburi ele trebuie sa fie cat mai lungi sa ajunga la doar cativa centimetri de spatele boxei ca sa intarzie cat de mult posibil iesirea aerului din incinta. Stimabile domn tuburile poate sa fie si de 50 cm si de 2 cm nu conteaza cat de scurt sau lung este si conteaza ca sa se ajunga la acordajul potrivit.In functie de diametrul tubului se calculeaza si lungimea sa ori mai scurt ori mai lung, ute eu le am de 4,5 cm o fi bine oare ce zici? hahahaahaha, imi pare rau dar spun a esti total pe langa.Vorba lui alex ca bagi intr-o lada un difuzor si gata boxa plus ca bagi tubul care iti palce tie si care ti se pare potrivit, ca sa nu lasi sa iese aerul spun sa o lipesti la 1 cm de fundul cutiei Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Aveti dreptate, fiecare difuzor are nevoie de cutie, filtre si tuburi de rezonanta special concepute pentru acel tip de difuzor. Pana acum nu ati facut decat sa-mi spuneti mie ce este bine si ce nu, desi eu nu v-am cerut lucrul asta, daca sunteti asa de buni recomandati colegului ce sa faca. Daca strage 1000 lei isi ia diful la subrat si merge intr-un studio care sa-i masoare cu exactitate ce marime de incinta, ce tip de filtru si care este lungimea tubului de rezonanta este bine ? Daca va pricepeti de ce nu ii spuneti cam ce ar trebui facut cu respectivul difuzor. Link spre comentariu
CBI Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 dimensiunile tubului/-lor se stabilesc in functie de volumul interior cat si cantitatea/tipul materialului fonoabsorbant folosit.Nu se fac la ochi dupa alte proiecte gasite pe net sau ca asa am auzit la vreun mesterUneori este suficient doar grosimea pereteluireferitor la chinezarie,daca nu exista date despre ele(altele decat cele de pe eticheta) si nu exista posibilitatea masurarii lor,ar merge incercata o cutie de 50-60L cu acord la 50-55hz.DUpa cum arata este un o tentativa de dif de sonorizare fara pretentii,nicidecum de hi-fi sau subwofer Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 daca sunteti asa de buni recomandati colegului ce sa faca.Nu are ce sa faca , doar sa-si incerce norocul in proiectul postat de el ... difuzoarele ne venind cu parametri nu se poate face simulare ! SIMPLU ! Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Trebuie sa intelegeti totusi ca nu toata lumea isi permite sa cumpere difuzoare sau boxe de firma si ce sa faca ?... sa ia paharul si sa-l puna pe perete sa asculte muzica de la vecinul care are un sistem hi-fi ? Va respect pe cei care aveti sisteme de inalta fidelitate dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne luati la misto pentru ca nu ne permitem si noi asa ceva. Lumea mereu a fost impartita in doua: bogati si saraci, am crezut ca avand acelasi hobby vom depasi aceata bariera dar se pare ca nu Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Pot ajuta eu cu masuratul parametrilor daca exista interes, in schimbul unei sume modice (20 lei). @ marius75: Nu e vorba de bani ci de un minim interes asupra hobby'ului practicat, sa nu ramanem la nivelul "lazi cu difuzoare". Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Eu unul sunt foarte pasionat de tot ce inseamna audio, am schimbat cutiile de la boxe de vreo 4 ori pana am obtinut sunetul pe care mi-l doream. Am expus doar un punct de vedere, nu l-am obligat sa faca asa cum spun eu... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Trebuie sa tinem cont si ca unii nu au timpul necesar sa faca 4 cutii, si isi doresc sa aiba un rezultat satisfacator din prima. Daca se poate, de ce nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum