turcu_dan Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Salutare ... Tinand cont de faptul ca am rezolvat cateva lucruri cu ajutorul vostru .. m-am gandit sa va mai cer sfatul intr-o problema. Am un radiocasetofon JVC are urmatoarea problema : atunci cand caut un post de radio ...mi-e foarte greu sa fixez frecventa astfel incat sa se auda clar.Trebuie sa misc din butonul cu care caut frecventa foarte foarte fin, atat de putin incat aproape nu pot sa-l fixez sa se auda clar. Si in momentul in care reusesc cumva sa fixez, dupa 10-15 minute singur isi modifica frecv. astfel incat nu se mai aude clar. A mers foarte bine si n-a avut probleme de genul asta dar a mai fost scapat pe jos. Si am mai observat un lucru .... de cand are defectul asta nu mai merge stereo , doar mono chiar daca comut de la butonas (are un buton pt st/mon). M-am gandit sa fie stricata bobina aceea (nu cred ca o numesc bine pt ca nu stiu cum ii zice, arata ca un cub si are 4 suruburi deasupra, trebuie sa fac si o poza) care e comandata de sistemul de scarii de cautare (elastice,rotite) ? Nu as scapa de el , poate se mai repara ... e bun sa mai asculti o muzica, ceva in curte . Astept si parerile voastre .... Multumesc Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 ,,Bobina,,aia este condensatorul variabil si poate fi el cauza defectului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Daca la telecomanda ai scapat mai "ieftin"ma tem ca in cazul asta e putin mai complicat...din descrierea ta,aparatul a pierdut din sensibilitate(de asta si anomalia pe semnal stereo).Cubul ala nu e bobina,e condensatorul variabil,iar suruburile alea 4 actioneaza 4 trimeri pt acord fin ,2 sunt pt AM si 2 pt FM.E recomandabil sa nu umbli la ei,si in general la orice reglaj(ca ai destule puncte unde poti sa-ti bagi surubelnita),daca nu vrei ca cel ce se va ocupa de depanare sa te injure.Pt aducerea in parametri initiali,ma tem ca la nivelul tau de cunostiinte e cam mult(fara sa intentionez o ofensa),trebuie vazut de unde i se trage si in acest sens sunt mai multe masuratori de facut,si asta implica cel putin o schema a jucariei,altfel,interventia o sa fie pompieristica,e posibil cu putin noroc sa imbunatatesti modul de functionare actual,insa putin probabil sa ajungi la performantele initiale,dar daca nu stii unde sa umbli,exista riscul sa nu mai prinda nici ce prinde acum.Banuiesc e afectat circuitul de intrare,probabil de la un soc mecanic sa se fi dereglat ceva,dupa cum la fel de bine se putea fisura un traseu de cablaj,si scos din circuit o componenta pasiva ce avea rol functional in etajul de intrare...scenarii sunt multe,trebuie verificat regimul static al tranzistorilor din blocul UUS,si dupa aia cu semnal modulat pe intrare,de vazut cum se comporta blocul de uus,banuiesc aici e durerea,nu stiu daca are CAF(cel mai probabil are) sau daca RAA functioneaza in parametri.Era important de precizat daca pe toate gamele se manifesta acest defect sau doar pe uus,in felul asta se poate face o delimitare prealabila a zonei cu defect.Cred ca cel mai bine,daca tii sa-l repari, este sa apelezi la cineva care a mai umblat cu asa ceva,daca e doar material didactic,si nu conteaza rezultatul,atunci poate vor mai fi si alte pareri si vei reusi cate ceva,numai ca trebuie sa ai in calcul ca la final s-ar putea sa fie si un rezultat nu tocmai dorit...e cel mai bine cand te astepti la ce e mai rau si nu se intampla asta,dar daca se intampla,macar esti pregatit sufleteste Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Problema e ca am "reglat" cam tot ce s-a putut. Am incercat si eu, ma gandeam ca poate, poate. Am umblat la condensatorul variabil, fara nici un rezultat , merge cam tot asa cum mergea inainte sa modific pozitiile suruburilor. Si da, pot sa-l iau si asa ca material didactic pot sa ma lipsesc de el daca nu reusesc nimic. Astept sa ajung acasa dupamasa si sa vad daca: ii lipseste sensibilitatea pe AM respecriv FM sau doar pe una din ele. Sa verific atent traseele circuitelor sa nu fie intreupt ceva din cauza cazaturii si sa fac o poza cu circuitele ....Ma gandeam ca e ceva mai simplu, schimb condensatorul variabil si gata treaba .... rezolvata...O sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor ... si poate mai astept pareri... Multumesc de ajutor... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Problema e ca am "reglat" cam tot ce s-a putut.Asta e meteahna tuturor la inceput,nu esti primul dupa cum in mod sigur,nici ultimul Inchipuie-ti un cub rubik ordonat,la care dintr-un motiv sau altul,ii este deranjata o fateta,si tu vii fara sa ai habar si incerci combinatii la plesneala,ca poate doar, doar, iti iese...de ce umbli mai mult,de ce te indepartezi de solutia finala,pe cand unul care cunoaste din 2-3 miscari il reface...cam asa e si cu reglajele astea,sunt pt a fi facute,dar intr-o anumita ordine si cu un sens anume,miscarea haotica a miezurilor de bobine sau a trimerilor,cu cat e mai indarjita,cu atat te indeparteaza de solutia dorita...la tine e tardiv deja,dar poate mai citesc si altii Oricum,eu iti doresc succes,ca o sa ai nevoie. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Am inceput sa caut pe net un pret asa estimativ pentru condensator variabil, spre surprinderea mea nu gasesc...... nu stiu sa caut sau nu e denumirea completa/corecta? Am gasit doar trimeri simpli. stiu ca am nevoie de succes dar ce sa fac incerc ....in timpul liber..... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Ca sa cauti condensator variabil trebuie sa fii convins ca e defect,si pt asta sa vezi dracie,tot trebuie sa masori...un capacimetru banuiesc nu ai,dar macar pe continuitate poti masura sa vezi daca e in scurt armatura mobila,numai ca dupa cele povestite de tine,parca n-as crede sa fie defect,de regula cel mai frecvent defect asta e,punerea in scurt a armaturii mobile,ori din cate spui mai prinde cate ceva...poti fii sigur ca daca era defect nu mai auzeai mare lucru in difuzor.Toate masuratorile se fac cu el decuplat din circuit,si asta e iarasi o operatiune destul de mofturoasa,de aia vin si spun iarasi,lasa pe altii care au experienta cat de cat in domeniu,sau macar asteapta poate mai vin colegi cu idei de "depanare"...eu chiar nu stiu cum sa te ghidonez,dar parca imi e mila de bietul aparat Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Primul lucru care trebuia postat era ... MODELUL .Exista o disciplina impusa de regulament in folosul solicitantului.-"mi-e foarte greu sa fixez frecventa astfel incat sa se auda clar."-"Si am mai observat un lucru .... de cand are defectul asta nu mai merge stereo "Asa , vorbim ... vorbe ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Pana la model,sfaturile au fost la modul general,si sunt valabile indiferent ce indicativ are aparatul...la nivelul lui o sa fie destul de greu sa mai scoti un radio din ce-a mai ramas pe acolo,dar merita incercat,cine stie... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Salutare.... modelul este JVC radio cassette recorder MODEL NO. RC-215 . Eu nu am gasit nimic despre el pe internet. Am reusit sa ajustez cate ceva.... ce ma interesa pe FM merg toate posturile care se prind in zona, nu-si mai modifica singur frecventa si se aude clar. Dar nu merge stereo .... nu stiu de ce...asta nu-i o problema asa mare, important e ca merge si pe timp de vara mai poti asculta una alta in curte. Pe caseta merge doar un difuzor, celalalt se aude foarte incet. In mare am rezolvat cam ce am avut.... sunt doar curios .... am atins cu degetele 2 condesatori electrolitici (din zona potentiometrului, a amplificatorului acolo se afla si finalul) cand ating unul se aude un bruiaj in dif stang si cand ating celalalt se aude in difuzorul opus.... deci ma gandesc ca amplificatorul e bun pe 2 canale . Inseamna ca inainte de el pe undeva nu se face decodarea stereo. Ce piesa e responsabila cu decodarea ? Integrat? Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Cu ce finali e ... imbalsamat ?Verifica atent cu o lupa eventualele lipituri reci. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Are finalul LA4597. Acesta a fost schimbat o data acum 7 ani de zile. Pun si 2 poze cu placa circuitelor. Se poate sa fie finalul? Sau ai intrebat doar asa de el? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Cautand pe sit-uri informatii despre unul din integate si anume AN7410N am gasit informatia ca acesta este decodorul stereo, m-am gandit sa-l schimb ... mai ales ca are un pret de 2-3 ron. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum