Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

elektra bekum invert 130/40

Vizitator yo5pvc

Postări Recomandate

Vizitator yo5pvc

am intrat in posesia unui invertor de sudura ELEKTRA BEKUM invert 130/40 profiline,defect,partea de alimentare tranzistoarele mos si comanda lor este ok ,totuleste bine degajat usor de acesat dar partea de comanda este cu smd rezistente depuse pe o placa ceramica injurul integratului sg3525.placa de comanda are codul T007C, rog ajutor pentru schema placii de comanda sau de unde se poate procura va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philipo4you

5

• em2006

2

• popa ionut

2

• nickrvl

1

Top autori în acest subiect

Am si eu un invertor identic cu asta. Nu gasesti schema. Eu am lucrat pentru importator 9 ani si vreo 9 luni. Nu exista schema ci doar coduri de comanda pentru placi. Modelul asta este foarte vechi, Elektra Beckum (mai nou METABO - pentru ca a fost cumparata firma de catre Metabo acum vreo 5-6 ani) nu il mai fabrica. Mai verific prin documentatiile mele si daca gasesc ceva te anunt. Unele invertoare de la Elektra au aceeasi electronica cu Ergus (modelele 141 dci, 161 cdi, etc).Si nici la astea nu o sa gasesti schema.L-am prajit si eu pe al meu dintr-o greseala si am reusit sa-l repar cu componente de la cyprian123.Pe acea placa mai este un IRFD110 care crapa in situatia in care se ard tranzistorii de putere. Mai sunt si niste diode zener si unele U1560. Verifica-le si pe alea.Mai sapa cu grija ca se poate revigora. Succes. Filip

Link spre comentariu

...va atasez schema invertorului cerut...

Nu asta e schema, controllerul nu e 3845 ci sg 3525. Totusi schema oferita poate fi utila multor useri interesati. Multumim! :aplauze
Link spre comentariu

In mod sigur sch e utila pt cei pasionati de invertoare de sudura.De remarcat comanda igbt-urilor prin optocuploare in loc de trafo driver.Evitam trafo driver, in schimb se complica sursa auxiliara care trebuie sa asigure si tensiunile pt cele 2 optocuploare.De remarcat si modul cum sunt legate ledurile din optocuploare. Sunt inseriate, asa ca nu poate lucra intr-o ureche, adica nu poate fi comandat un igbt in absenta comenzii celuilalt.Am intalnit, cred , la telwin, o configuratie similara, putin mai sofisticata.

Link spre comentariu

Din pacate inca nu am gasit altceva. O sa mai caut intr-o documentatie mai veche de metabo poate apare pe acolo ceva. In ultima versiune de soft service metabo nici nu mai apare acest aparat. (pentru cei care nu stiu Elektra Beckum a fost cumparata de Metabo Power Tools si face aceleasi echipamente pe care le produce de la infiintare numai ca sub numele Metabo)Totusi este un aparat aerisit si daca nu reusesti sa descifrezi vreo componenta iti voi spune eu de pe al meu ce este! Macar cu asta sa te ajut.Mai spune-ne in ce stadiu esti cu reparatia.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator yo5pvc

am reusit,functioneaza la parametri normali , am inlocuit pe placa de comanda integratele smd sg3525 si lm 358 dar nu am avut model smd si am pus normale binenteles cu adaptarea corespunzatoare (vezi poze ) am constatat ca nu functioneaza normal numai daca am scos dioda D3 (1n4148)prin care trecea o tensiune de 14v de la blocul de alimentare cu traf normal spre placa de comanda .Am incercat invertorul cu electrodul lipit si curentul de protectie scade la 30 A indiferent de pozitia potentiomentrului de amperaj , indicatiile potentiometrului de curent corespund cu curentul real scos de invertor in timpul suduri . Multumesc celor care m-au ajutat .

Link spre comentariu
Vizitator yo5pvc

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări