Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCL82-boxe active PC

RockDok

Postări Recomandate

Cu alte cuvinte sa arunc acele carcase industriale pe care le am si sa-mi fac altele din carton? sau sa improvizez altele din sticlo? Cit despre detaliile deja scrise, pur si simplu nu reusesc sa le gasesc. Nu ma indatorati cu o sinteza a acestora? Ma refer la acele detalii scrise de catre d-voastra, detalii care urmate duc la finalizarea unui OT pentru cazul de fata. Detalii scrise de catre alti stimati colegi de pe acest forum de bine de rau le-am gasit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

42

• zbodeoc

16

• hpavictor

14

• ggg

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Constructia unei carcase este destul de dificila avind in vedere precizia cu care trebuieste executata dar daca ai mai multe facute industrial din plastic termorezistent ce sens are sa-ti bati capul ? Totusi exista situatii cind trebuiesc confectionate aceste carcase, cele mai indicate materiale sint sticlotextolitul, pertinaxul si eventual prespanul, din carton se fac cutii ...

Link spre comentariu

La un moment dat am facut niste carcase din sticlo, intrebarea mea, evident retorica, era catre d-l "hpavictor" adica ce ar trebui sa ma motiveze in sensul de a arunca acele carcase industriale din material plastic termorezistent al caror fericit posesor sint?

Link spre comentariu

@RockDok: Vad ca esti la fel de meticulos si-n practica ca-n partea grafica... Eu n-am mai facut carcase "ca la carte" de pe vremea cind eram pionier... in rest numa' compromisuri rapide sau "de-a gata"... :-(O sa rideti dar cartonul e totusi foarte bun in combinatie cu lac de transformator. Impreuna, in ipoteza ca tot cartonul a fost imbibat, formeaza un fel de compozit cu nimic mai prejos in comparatie cu plasticul industrial. Mai ginditi-va si la Lundahl care nici nu stiu ce-i aia carcasa industriala sau audiofila (dar stiu ce-s alea transformatoare)...

Link spre comentariu

E bun si cartonul (electrotehnic) dar e ceva mai greu de gasit. Probabil Victor s-a gandit la marii producatori de trafuri de iesire Hasimoto, Lundahl si altii care folosesc hartie. Eu am folosit de cele mai multe ori carton electrotehnic si hartie uleiata de condensator.Daca tot suntem la capitolul carcase, unii prefera sa nu puna acele "laterale" sau "capace" la carcasa prin care vor iesi capetele bobinelor pentru a obtine o mai buna evacuare a caldurii din bobine.

Link spre comentariu

Desigur materiale izolatoare cu permitivitate dielectrică relativă diferită influenţează diferit capacităţile care apar între bobinaje sau lipsa capacelor laterale conduce la o mai bună aeraţie(În cazul transformatoarelor de ieşire aeraţia nu mai contează, efectul Joule-Lenz fiind neglijabil).

Link spre comentariu

Nu am avut ocazia sa vad "pe viu" un traf Lundahl, dar face parte din categoria trafurilor amintita de kosmin227 care nu are

acele "laterale"

. Banuiesc ca pentru a nu se destrama bobinajul este impregnat, deci totusi impregnarea este buna sau nu? Cine a avut ocazia sa desfaca trafuri de firma ne poate spune modelul, firma si daca bobinajul era impregnat sau nu?
Link spre comentariu

Izolatorul între înfăşurările primare-secundare(OT) poate fi novolit (carton presat cu folie poliesterică, preşpan cu folie poliesterică) permitivitate dielectrică complexă.

Permitivitate dielectrică relativă(ε r) mică găsim la polietilenă ( ε r =2-2,3)

Materiale poroase ca și dielectric izolator scade și mai mult permitivitatea dielectrică (un material poros presupune mult aer in "compozitie") 1<(ε r)<3.

Link spre comentariu

Schema revizuita SMPS, cablaj, trafo... Stau si ma gindesc daca nu ar fi mai bine sa folosesc pentru amplificator schema simplificata, caz in care topicul ar trebui redenumit "PCL82 SE - Boxe active PC". Am timp sa ma hotarasc pina termin sursa. Atrag atentia ca nu stiu daca voi putea "stoarce" 180V pentru Ua fiindca tensiunea reflectata acceptata de TOPSwitch este de 135V. Mai tin minte ca totusi am obtinut fara probleme 170V Ua la un moment dat.

Link spre comentariu

Am zis sa folosesc datele de catalog, 170V. Si asa arata destul de urit dreapta de sarcina. Eu as cobori PSF-ul pe la 150V. In plus sint legat de limitarea Ua din alimentare. Poate voi sari la un Viper100 in loc de TOPSwitch.

Link spre comentariu

Asta e OK.Simplu si eficient.Nu mergea mai bine un 200V alimentare?

Nu stiu daca mai este de actualitate,dar va zic si eu aici o schema si un traf care este realizat practic in cateva exemplare.

Schema este absolut clasica si "contine" toate reactiile negative pe care audiofilii nu le suporta,dar avand in vedere ca este un forum pentru electronisti sper sa fie de ajutor in completarea numarului sutelor de scheme cu ECL82.

Schema de functionare a SE-ului:

Posted Image

Date pentru realizarea practica a trafului de iesire:

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări