zbodeoc Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Sirma de 0,18 (fara izolatie) are 51mA la o densitate de 2A/mm^2, n-ai nevoie de 0,2. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 De acord, 0.18 va fi daca iese fum, deocamdata 0.15 am 0.15 pun. Prin anod ar trebui sa treaca 42 mA iar prin G2 vreo 9 mA. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 Am fost curios cum ar arata schema fara CFB si UL. Link spre comentariu
ggg Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Stiu ca deja nu mai este de actualitate dar am facut o simulare pt a arata ce inseamna dispunerea asimetrica a bobinelor/solenoidelor . Doua grafice care fac cat o mie de cuvinte .Normal simetric primar-secundarPrimar asimetric cu secundar simetric Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Frumos! ... Insa dreapta reprezentind intrefierul e pur decorativa, nu? Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Pai dreapta aia la E+I s-ar potrivi dar la dubluC nu ar trebui sa fie cam la jumatate? Link spre comentariu
ggg Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Frumos! ... Insa dreapta reprezentind intrefierul e pur decorativa, nu?Absolut. Este fara intrefier . Cu intrefier ar fi fost si mai dramatic . Am dorit doar sa ilustrez cum sunt afectate liniile de flux . Kosmin! Este un E+I Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Am inteles acum, e acelasi miez cu infasurarile impartite altfel. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 OK!.. multumim,dl.,sper ca este clar ce si cum! Asta-i programul despre care am vb. mai devreme si care ne ofera extrem de multe posibilitati de simulare pentru un traf de orice fel,tocmai pentru a gasi varianta optima aplicatiei noastre.Programul este extrem de complex si poate lucra si in 2D dar si in 3D, cu animatie.Programul este :.Asa ca ,mai ales unui OT trebuie sa-i acordam o atentie cu totul aparte,daca vrem sa obtinem performante de top. La complexitatea acestui program eu ma declar incepator in "clasele primare",dar sigur voi avansa rapid pentru ca il vad foarte util.Deocamdata eu ma axez numai pe ce ma intereseaza; transformatoare in domeniul audio. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Am descarcat si eu programul, este "free for all". Din pacate mi-am prins urechile, trebuie citit bine manualul de utilizare. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Da, de fapt in simularea grafica de mai sus cred ca este un miez ideal cu tola in forma de "8". Daca miezul ar fi E+I cu tole intretesute tot ar mai aparea o usoara perturbatie in zona de imbinare (6 zone) cu toate ca tolele adiacente preiau din discontinuitatea creata de intrefier, daca intelege cineva ce spun... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Explica-ne Victore, nu ne lasa asa!; de ce secundarul lui RockDok distribuit pe trei straturi denota carente de discernamint ?! Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Pai asa spune definitia din dictionar : DISCERNĂMẤNT s. n. Facultatea de a discerne, de a pătrunde, de a judeca și a aprecia lucrurile la justa lor valoare. – Din fr. discernement. In acest sens trebuie inteleasa interventia mea ! Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 Dar foarte multumesc, in sfirsit d-l "hpavictor" a ajuns sa aprecieze faptul ca am reusit sa gasesc varianta cea mai buna pentru conditiile date: scop, materiale, costuri, manopera. Chiar nu ma asteptam ca atit de multa lume sa-si bata capul cu un prapadit de trafo, mai ales d-l "hpavictor". Un singur fapt imi umbreste fericirea, anume lipsa acelei picaturi de intelepciune din partea d-lui "hpavictor" care sa contina modul absolut ideal, despre care dinsul face vorbire, in care OT-ul aflat acum in discutie ar trebui bobinat: nr. de spire, diametre, straturi, infasurari, etc. Am toata increderea ca aceast neajuns va fi inlaturat si prevad ca voi avea parte de o epifanie. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Toate detaliile sunt deja scrise....mai trebuie ținut cont si de materialul si acuratetea executarii carcasei cu toleranta de execuție cât mai mici , pentru obținerea de rezultate cât mai bune recomand doar carton ( de preferinta electrotehnic , de densitate mare ) dar de grosimea cât mai mică , maxim 1mm . Doar in lipsa de altceva se poate improviza din sticlotextolit etc , de grosime max 1mm . Insist totuși sa fie folosit cartonul ....Prietenii știu de ce..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum