Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Ori te uitai in alta parte, ori aveai ochii inchisi. 11,95$ - 50 BUCATI.

si eu ce am zis? 11,95$ 50 bucati...... si mai departe daca vrei au si suruburi..... sorry greseala de exprimare, lipseste virgula :))
Link spre comentariu

M-am uitat la http://www.cncmw.ro si la preturile alea..... 8,23lei o piulita T pentru canal 5 sa fim seriosi ca nu e din titan si nici poleita cu aur..... uite aici http://adafruit.com/category/122 cu 11,95$ punga cu 50 de bucati si suruburi pentru ele daca vrei, cuple elastice cu 4,95$ si tot asa. Faza e ca nu sunt vrajeli oameni sunt super tari si au o comunitate super bine pusa la punct, eu am luat de la ei acum vreo un an jumate sau doi un arduino uno R3, ceva componente, senzori.... si am primit produse originale nu chinezarii, transportul nu a costat mult si au venit destul de repede.

Inainte de a defaima o firma din tara si a lauda alta din state , ar trebui mai intai sa-ti faci anumite calcule care tin de transport , taxe vamale si tva-ul aferent , iar dupa ce ai toate datele si tragi linie atunci poti improsca cu ce vrei tu acele componente de la cncmv .Pentru mine sa cumpar din tara e prea scump transportul si de aceea sunt nevoit sa mi le achizitionez loco.Asa ca draga colega, mai intai rumega problema si dupa sa comentezi.
Link spre comentariu

Scuze nu am vrut sa dau in cap nimanui cu toate ca daca ar face-o toata lumea am fi departe si noi romanii dar ne-am obisnuit sa inghitim in sec si sa acceptam orice........ Eu am tot facut comenzi din afara e adevarat ce-a mai mare a fost de 68euro si nu am platit vama probabil am fost eu norocos..... ideea e ca am intalnit si afara(mai rar) si la noi dar in special la noi in Romania un soi de mentalitate de genul: - la ce folosesti surubul? - pai la bicicleta - aha costa 2leiIar daca acelasi surub il iei pentru taplarie de aluminiu, CNC si alte inginerii e ........ stai asa tu vrei sa faci bani grei nene, ai cnc ai bani nu gluma .... e 20 lei surubul......... de ce? Bine ce am spus eu aici e valabil la majoritatea maruntisurilo care mananca ce-i mai multi bani nu la orice componenta precum suruburi trapez, rulmenti dedicati..... Daca am vinde serviciile si produsele la pretul lor corect si nu ala supra umflat am avea tot timpul de lucru, am vinde tot timpul .... am fi o tara de consum, dar ne-am obisnuit sa muncim putin si sa cerem bani multi cat mai multi..... asta e. Eu o sa parasesc tara definitiv dar mai ma cateva luni de indurat.Imi cer scuze daca am reusit sa supar pe cineva si sincer nu am vrut sa dau in cap nimanui, nu am facuto cu rautate abia dupa ce am posta mi-am dat seama ca e de fapt reclama si nu un post obisnuit.Promit ca asta este ultimul comentariu de genul asta, nu vreau sa transform acest topic intr-unul de balacareala si scandal :).

Link spre comentariu

Ori te uitai in alta parte, ori aveai ochii inchisi. 11,95$ - 50 BUCATI.

si eu ce am zis? 11,95$ 50 bucati...... si mai departe daca vrei au si suruburi..... sorry greseala de exprimare, lipseste virgula :))
Stii ce inseamna 12$ / 50 de piulite? 12$= aprox. 40ron : 50 = 0,8 ron. Cum ti-a iesit tie 8,23 ron/ piulita?
Link spre comentariu

Compara cu pretul care il are in Germania , unde locuiesc : http://www.mercateo.com/p/245-26195010/AMF_Mutter_fuer_T_Nuten_DIN_508_6_mm_M_5_DIN_508.html?showSimplePage=NO&ViewName=live~showGrossColumn&utm_source=product-search&utm_medium=web&utm_campaign=DIN%2820%29508#amf-amf-mutter-fuer-t-nuten-din-508-6-mm-m-5-din-508-80002-4020772080006

Vre-o diferenta ? De aceea spuneam ca mai intai calculeaza si porma sa facem comentaii . Nu m-ai suparat cu nimic , dar incerc doar sa ajut cu sfaturi REALISTE .

Daca cumva te-am ofensat , imi cer scuze .

Link spre comentariu

Nu m-ai ofensat deloc nu sunt o fire suparacioasa :).Diferenta este de salarii.... piulite destea se fac si la noi dar.... e mai bine sa le exporti si apoi sa le importi ca sa le poti vinde in tara ta de cat sa le vinzi direct la tine in tara :). Ma rog subiect inchis ca ne umplem capul de politici si nu e bine dauneaza sanatatii :)). Mai bine vorbim de rilmenti suruburi imprimante 3D, idei si sugestii :).

Link spre comentariu
Vizitator gixi

Compara cu pretul care il are in Germania , unde locuiesc : http://www.mercateo.com/p/245-26195010/AMF_Mutter_fuer_T_Nuten_DIN_508_6_mm_M_5_DIN_508.html?showSimplePage=NO&ViewName=live~showGrossColumn&utm_source=product-search&utm_medium=web&utm_campaign=DIN%2820%29508#amf-amf-mutter-fuer-t-nuten-din-508-6-mm-m-5-din-508-80002-4020772080006Vre-o diferenta ? De aceea spuneam ca mai intai calculeaza si porma sa facem comentaii . Nu m-ai suparat cu nimic , dar incerc doar sa ajut cu sfaturi REALISTE .Daca cumva te-am ofensat , imi cer scuze .

Salut,Sincer nu am stiut de siteul asta si e f tare.Sunt de acord cu faptul ca mai bine cumpar din tara decat de pe afara pt ca numai probleme am avut mai ales cu cumparaturile de pe eBay si in mod special cu cei de prin Germania sau Austria (recent).Cunosti firme de pe la noi care sa vanda la nivelul celor de la mercateo ?
Link spre comentariu

Sa mai lucram si pe subiect.Azi am mai pus cate ceva pe printer.De fapt am totul gata, dar mai astep sa-mi vina capete de 8mm axiale, ca pe la noi nu gasesc decat de 10mm.Ca rulmenti liniari am folosit mitsumi (cred). Sunt 2 in carcasa, iar flansa ma ajuta foarte mult la montaj mai tarziu. Tijele sunt de inox calibrate (nu cromate). Maine cumpar tijele filetate de inox, si apoi ma apuc sa fac piulita made by mincof. Tot maine o sa fac si platanul (suportul pcb-ului).Al doilea printer (ca fac 2 sau niciunul) nu il voi monta, dar cand va fi gata va fi disponibil ca kitt (doar mecanica, fara electronica si motoare).Iar dupa ce o finalizez pe asta, si voi avea toate fisierele ok, daca vor fi dorinte, voi prelucra toate placutele necesare pentru acest Mendel max sub forma de kitt. Doar vor trebui profilele si restul de fiare si se va putea monta o 3d-printer.Tijele nu sunt taiate (sa nu creada cineva ca sunt paratrasnete).

Link spre comentariu

felicitari mincof :) imi place tare mult ce iese din mainile tale.... ce inseamna sa ia cnc, materie prima, experienta si inspiratie..... In afara de Kit-uri nu faci si piese la cerere? de exemplu placile de sus?

Link spre comentariu

Nu fac la cerere, pentru ca asta este un hobby pentru mine. Practic ma relaxez in afara ocupatiei mele profesionale.Eu cand fac ceva, si apoi il vand (si totdeauna mai ieftin decat investitia), o fac pentru a elibera terenul si pentru a ma apuca de un nou proiect.

Link spre comentariu
post-41048-139829583851_thumb.jpgPana la urma am facut o greseala cand am spus ca a fost vina lui blackwind la debitarea PAL ului.Se pare ca fisierul pe care i l-am trimis avea foarte multe inexactitati si de aceea CNC ul a luat-o razna.Ca si dovada sunt aceste roti dintate ptr extruder care arata foarte bine si pe care abia astept sa le primesc.Am o intrebare pentru cei cu mai multa experienta decat mine:-ptr roata dintata mai mica, are gaura de 5 mm, cum fac sa o prind de axul de la stepper ca sa nu se miste???1.o solutie ar fi sa polizez axul si sa bag o pana cumva dupa ce tai si un locas de pana in gaura din roata2.alta solutie ar fi sa dau cumva o gaura din lateral perpendicular pe ax si sa bag un surub pe care sa-l strang pe ax polizat3.alta solutie ar fi sa incerc pur si simplu sa lipesc axul de rotita cu ceva lipici super strong, am Bison cu care am lipit chestii mult mai dificileCa si realizare cea mai usoara mi se pare varianta cu bison.Daca aveti alte solutii va rog sa scrieti.Multumesc.
Link spre comentariu

Depinde ce inseamna DIY ptr tine si ce resurse ai.Spre exemplu daca ai un CNC la care sa poti face roti dintate, flanse si celelalte chestii mecanice si te pricepi sa faci si PCB-uri atunci ptr un Printrbot LC de care fac eu costurile ar fi cam asa:-65 ron PAL-ul ptr sasiu-cele 5 steppere cam 100 ron daca nu le ai deja-hotend cam 150 ron-rulmenti liniari cam 100 ron-4 x drivere + microcontroller + maruntisuri 120 ron-suruburi, tije filetate, tije drepte, piulite alte maruntisuri 50 ronCam astea ar fi costurile minime daca ai CNC la care sa faci tu piesele si daca faci tu electronica.Eu sper sa reusesc sa ma incadrez in 500 ron cu tot.Acum am vazut blogul tau, deci nu cred ca o sa ai o problema sa-ti faci singur electronica.Recomand solutia rusului gen7tm cu atmega 644 si TB6560. Eu am facut deja PCB-urile ptr drivere, sper sa am si cel ptr controlboard in curand si sa pot face ceva teste.Daca nu gasesc codul de la stepper NEMA 17, aveti idee cum se poate estima cat de cat ce cuplu are in functie de rezistenta motorului, lungime motorului, curent ?Din ce am inteles de pe net, ptr X si Y are trebui 20 N.cm si ptr extruder 40N.cm ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări