Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

mincof daca ai pus rulment acolo cum faci cuplarea axului motor cu surubul trapez? unde pui cupla?

Deci, voi taia stiftul de la motor ca este de neam prost (20mm lungime), distantierele care sunt in poza sunt prea mici, au 20mm si voi pune de 25mm. Intre profil si placa verde de sus vor veni si acolo niste distantiere de 5mm ca sa pot prinde placa fest de profil. Surubul de transport va intra in rulment si direct in cupla. El va fi prins sus in piulita. Oricum va iesi foarte strong, si cred ca le fac si cate o dotare de cnc pentru cablaje, s.a.
Link spre comentariu

Corect 100 de dolari cu tot cu transport pentru 2 bucati.Nu e foarte rau.Cum vi se pare ca si performante si optiuni vad ca poate fi comanda cu diferite tipuri de duze de iesire, diferite intrari de fir, diferite cuplaje la extruder etc.

Link spre comentariu

pai este destul de ok hotend-ul si ai varianta de 0,25mm e super ok, dar totusi are un mare minus ...... duza din varf nu o poti schimba usor trebuie sa demontezi tot ansamblul ca sa schimbi duza... deaia omul vinde doua pentru ca ai sa alegi gauri diferite la duze si va trebui sa schimbi tot hotendul cand vrei sa lucrezi cu dimensiune diferita :).Exceptand minusul sus mentionat in rest e super ok :).

Link spre comentariu

mincof ce rulmenti folosesti tu acolo la surubul trapez 608z? Ca surub ce ai ales trapez sau bile si ce diametru cu ce pas?Vasile poti sa-mi explici te rog care este diferenta intre un surub cu bile si unul trapez?Multumesc amandorura :)

Link spre comentariu
  • Administratori

Da.Surubul cu bile are bile, frecarea este mica, si precizia este maxima. Surubul trapez, este cea mai ramas prin debara (frecare mare, precizie buna pe moment).

Nu la toate suruburile cu bile ai precizie maxima, daca iei o chinezarie ai precizie mai mica ca si la surub trapez. Fiecare se foloseste unde ii este locul si nu se exclud unu pe altul
Link spre comentariu

Un proiect destul de dragut este si cel al rusului de pe siteul caruia o sa fac controller boardul si driverele pentru steppere.

http://cnc.maket-city.ru/index.php/base folositi Google translate daca nu vreti sa va uitati doar la poze si filmulete

Sasiul este tot asa facut din profile de aluminiu, iar electronica este bazata pe ATMEGA 644 si drivere TB6560 care sunt ieftine si bune.

Deocamdata din lipsa de rulmenti, bucse si orice altceva mai stau si studiez pe internet.

Am o speranta ca saptamana asta voi avea facute la CNC pcburile ptr control board si drivere.

Daca e asa atunci inseamna ca voi putea sa ma apuc de electronica inainte de a termina mecanica.

Link spre comentariu

M-am uitat la www.cncmw.ro si la preturile alea..... 8,23lei o piulita T pentru canal 5 sa fim seriosi ca nu e din titan si nici poleita cu aur..... uite aici http://adafruit.com/category/122 cu 11,95$ punga cu 50 de bucati si suruburi pentru ele daca vrei, cuple elastice cu 4,95$ si tot asa. Faza e ca nu sunt vrajeli oameni sunt super tari si au o comunitate super bine pusa la punct, eu am luat de la ei acum vreo un an jumate sau doi un arduino uno R3, ceva componente, senzori.... si am primit produse originale nu chinezarii, transportul nu a costat mult si au venit destul de repede.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări