Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Ce recomandati intre asta si asta? Vreau sa tin un cost cat mai scazut, dar totodata imi doresc si perfomante bune, ca sa nu ajung in punctul in care din cauza driverului sa am probleme. 

Link spre comentariu

La ce intrebare ai pus, asa raspuns ai primit. Cand o sa dai detalii despre ce vrei sa faci (ce motoare flosesti, cum vrei sa le comanzi), o sa primesti raspunsuri detaliate.

Compara si tu ce stie fiecare sa faca si o sa vezi de ce. A4988 e un driver specializat, face "intern" o mare parte din treaba, L293 e un "amplificator", trebuie sa-i dai "mura-n gura" toate semnalele.

Link spre comentariu

Cu asta m-am lamurit. As avea nevoie de inca un mic ajutor pentru alegerea motoarelor. 

Am de ales intre doua tipuri de motoare : acesta si acesta. Observ doar doua diferente intre ele,dimensiunile si torque. La nema este 2.65kg/cm iar dincolo 0.65kg/cm. Afecteaza asta cu mult functionarea imprimantei? 

Am uitat sa precizez ca la nema este calculat la 12V si 0.4A iar la celalalt la 7V si 0.75A. 

Un sfat,o parere? 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Continuarea problemei cu axale de ghidaj de pe axa X. Am rasucit rulmentii liniari si acuma imi pierde pasi pe X.Se merita sa schimb axele si rulmenti pe X, sa trec de la8 la 10mm?Ce surub trapezoidal recomandati pentru axa Z?

Link spre comentariu
Vizitator donpedro

Sakut Claudiu, vis a vis de problema ta ce sa spun cel mai simplu ar fi sa achizitionezi niste rulmenti si axe de ghidaj de calitate, eu unul folosesc ca si rulmenti pe cei de la igus sunt din polimeri, nu fac galagie, dar sunt un pic cam scumpi, cam 250 lei cei otr x si y pe z am clasici cu bile

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut .Sunt in situatia in care m-am hotarat sa construiesc un 3d printer.Mai astept luna asta sa soseasca cateva repere si apoi la treaba .As dori sa printez si cu filament de ceara cu el .pentru a obtine piese calcinabile. Exista fir de ceara de 2 2,5 3 3,5 4 si 5 mm.In ce masura s-ar putea face acest lucru . Am cautat dar nu am gasit pe nicaieri o astfel de metoda de printare.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salutare, am si eu o rugaminte .

Am reusit sa-mi fac Printrbot-ul sa functioneze in parametrii bunisori dar mai am mult pana sa faca piese comercializabile ...

Am o problema insa, din cauza ca folosesc un hotend E3D Lite, care este scurt, ar fi fost carriage-ul de la printrbot mai jos decat duza de la hotend, asa ca am facut o placa adaptoare ca sa mut suportul de extruder mai jos cu o gaura ...

Insa problema acum este ca stepperul de la extruder sta pe exterior, in partea opus ghidajelor pe care se misca carriageul, si la miscari rapide din cauza greutatii stepperului am vibratii la toata imprimanta .

Acum ... am gasit acest carriage ... http://www.thingiverse.com/thing:24364 care e mai lat cu 2 rulmenti liniari, pe care vreau sa-l invart cu sus-ul in jos, si apoi as vrea sa modifica suportul de extruder incat sa fie pozitionat iarasi mai jos. Poate sa ma ajute cineva priceput sa modifice acel suport in Sketchup ?

Bineinteles mai am si solutia de a cumpara niste tub si sa fac un setup bowden in care sa las doar hotendul pe carriage asa cum e acum si extruderul sa-l pun unde in pozitie fixa .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări