bbogdanmircea Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Azi m-am apucat si eu de ceva treaba si am si dat de problema. In primul rand PAL-ul a fost taiat la CNC foarte prost, toate decupajele au iesit cam cu 1 mm mai mici asa ca a trebuit sa refac la mana cu fierastraul pendular toate decupajele ca sa se imbine piesele... Probabil ca de asta e Laser Cut, precizia e mult mai buna. Dupa ce am asamblat baza, pentru ca n-am gasit nici bucse de 8 mm nici de 10 mm, am taiat 2 bucati de aluminiu de 10 mm iar in loc de rulmenti liniar am pus bucatele de ceva furtun folosit la instalatii gasit prin Baumax de culoare alba, diametru exterior 20 mm diametru interior 10-11 mm. Am montat si stepperele mele de proba si am constatat urmatoarele: -ptr stepperele care vor antrena x si y am o problema ptr ca distanta dintre flansa de montare si fulie este prea mica asa ca fulia este sub nivelul PAL ca si solutii: 1.caut alte steppere care sa aiba axul mult mai lung astfel ca fulia sa fie mult mai sus si aceste 3 pe care le am le folosesc 2 ptr axa Z unde se vor conecta cap in cap cu bara filetata de 8 mm, si cel care ramane il folosesc ptr extruder 2.sa decupez PAL-ul si sa le montez cumva mai sus ca sa scap de acesta problema Aseara am cautat prin resturile de imprimante si am gasit o curea cu dinti care se potrivesc la fix pe fulia de la stepperele mele, cred ca se numesc MXL sau ceva de genul, dupa cum se vede din poze, atat cureaua cat si fulia se potrivesc perfect, daca as mai gasi o curea din asta si sa o folosesc ptr x si y as fi foarte avantajat deoarece: 1. as avea precizie foarte buna, mult mai buna decat cu rotile dintate de 2.5 si curelele de 2.5 2.nu mai trebuie sa cumpar roti dintate, sa scot fuliile pe care le am acum, sa polizez axele etc. Mi-a cumparat un prieten 3 bucse de bronz grafitat la 4 ron bucata si mi-a promis ca imi mai gasesc si restul, asta ar insemna sa fac si axa Z tot din bara de 10 mm si la fel si ptr Y. Pozele sunt mai jos. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 daca scoti flansa amortizoare la motoare nu iasa fulia mai in afara? Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Ai doua variante ori desfaci piulitele cu grija sa nu misti vreo parte componente de la motor ca sa nu-l descentrezi si dai afara flansa apoi pui piulitele la loc, ori apelezi la un stringar sa-ti faca niste roti dintate cu un gat mai lung si in felul asta te inalti cu ele si trec peste nivelul palului. Atentie la motoarele puse in paralel ca se dubleaza amperajul si poti arde driverul. Incearca sa lucrezi atent si sa dai afara flansa. Palul trebuia taiat la fix pentru a intra cat mai greu (fest) in felul asta obtii o stabilitate mare a structurii si trebuie incleiat . Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Despre precizia taierii PAL-ului am ramas total dezamagit, o sa ma adresez celui care l-a taiat poate macar imi face niste roti dintate ca si compensare...Am incercat sa desfac flansele alea de la motorase dar nu prea se misca suruburile alea si mi-e si frica sa nu stric motorasele de tot...Oare pot folosi acea curea cu fulia existenta deja pe motoras ce parere ai florin?E mult mai finuta asta e sigur.O sa mai comand 2 steppere cu ax mai lung macar 50 mm si fara nici un fel de fulie si o sa folosesc fulie de aluminu si curea de 2.5 asta e n-am ce face.Si va trebui sa iau si 2 rulmenti de 8 mm lineari de la miconf, m-am uitat pe youtube pe filmulete si nu prea am cum sa fac la piesa din lemn care tine extruderul fara rulmenti liniari si fara sigurante...miconf daca mai ai si alte piese care mi-ar putea folosi infara de 2 rulmenti liniari te rog sa-mi dai un pm sa vad cum facem... Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 sigur ca te poti folosi de ele nu e nici o problema . Incearca sa desfaci pilitele de sus de la motor fara a misca suruburile motorului.... daca nu ai sanse atunci trebuiesc doua fulii cu gat de prindere lung ca sa te inalti mult cu ele si sa poti trece de pal. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Am terminat si bridgeul de pe z. Daca ar fi fost taiate perfect ar fi fosy joaca asamblarea asaam taiat imbinari la greu. Normal ca una din cele mai importante bucayele de pal s-a rupt...Aceeasi problema cu fulia prea scurta de la stepper cred ca abordez altfel problema si anume sa inlocuiescbucaya de pal pe care vine stepperul cu ceva la fel de rezistentdar de 1 mm grosime si asa castig aia 5 mm diferenta si nu mai am probleme.Extruderul o sa-l misc cu cureaua asta mica, pe z o sa folosesc celelalte 2 motorase iar ptr masa si extrudare o sa cumpar inca 2 steppere ceva mai fortoase adica pe la 1.5 A. Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Acum mi-a venit ideea incearca sa decupezi palul si sa bagi motorul pe deasupra in felul asta flansa va avea urechile de prindere deasupra palului si vei avea toata fulia la dispozitie ;). Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Despre precizia taierii PAL-ului am ramas total dezamagit, o sa ma adresez celui care l-a taiat poate macar imi face niste roti dintate ca si compensare...Am incercat sa desfac flansele alea de la motorase dar nu prea se misca suruburile alea si mi-e si frica sa nu stric motorasele de tot...Oare pot folosi acea curea cu fulia existenta deja pe motoras ce parere ai florin?E mult mai finuta asta e sigur.O sa mai comand 2 steppere cu ax mai lung macar 50 mm si fara nici un fel de fulie si o sa folosesc fulie de aluminu si curea de 2.5 asta e n-am ce face.Si va trebui sa iau si 2 rulmenti de 8 mm lineari de la miconf, m-am uitat pe youtube pe filmulete si nu prea am cum sa fac la piesa din lemn care tine extruderul fara rulmenti liniari si fara sigurante...miconf daca mai ai si alte piese care mi-ar putea folosi infara de 2 rulmenti liniari te rog sa-mi dai un pm sa vad cum facem...1- In primul rand trebuie sa-mi trimiti iepurele sau un porc ca n u-mi scrii numele corect (asta intelegand ca stii sa citesti).2 - Precizia la laser nu este mai buna decat la un cnc. Deci cnc, nu orice porcarie facuta pe genunchi (daca taie cu 1mm sub cota este.......at).3 - Flansa de tabla de la motor se scoate foarte usor si nu se strica nimic ca nu este din ceara.4 - Motor nema 17 cu ax de 50mm nu o sa gasesti in veci.Acum: Am un cap complect - 50$ (fara hot), hot end - 50$, Rulmenti de 8mm - 15ron/buc (min 4 buc), tije inox calibrate 8mm/500mm - 20ron/buc (min. 2buc), etc.Steperele nema 17 sunt de maximum 70oz. Acum poti sa gasesti la puterea asta si de 0,5A si de 2A. Depinde daca cumperi motoare de soi, sau chinezarii de bordura. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Scuze ptr botez, acum am vazut ca am scris numele aiurea Treaba nasoala in continuare, gaurile de 8 sunt de 7, decupajele nici nu mai zic ... Si eu care ma gandeam ca scap sa cumpar doar 2 rulmenti de 8 mm... Daca iau 4 atunci trebuie sa iau 6 de fapt...saraman doar cu y sau z pe bucse de bronz, iar celelalte 2 sa fie pe rulmenti... Curea si fulie nu aveti de nici un fel ? Acum am vazut ca s-au upgradat niste suportii ptr axa y , ghidajul ptr rulmentii care tensioneaza cureua de pe y si prinderile la curea tot pe piese din PAL...dar trebuie sa gasesc schemele ca sa le pot decupa. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Curea si fulie nu aveti de nici un fel ?Curea si fulie la Vasile (Hi-End) Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2013 Azi nu am avut activitate, si m-am gandit ca e rost sa mai fac cate ceva cu profilele care le mai am pe stoc. Si cum eu fac ori dublu ori nimic, iete ce-a iesit. Adica 2 MendelMax.Acum m-am pus sa proiectez si restul de placute din fibra de sticla, iar maine vor fi gata de pus fiarele pe ele.ps. - Are cineva idee unde gasesc si eu niste toroidale de 64v/600w? Vreau vreo 6 buc. Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Mincof felicitari pentru creatii iti iesa tare bine. Toroidale gasisem pe okazii un tip care facea trafuri de toate natiile la comanda si avea preturi bune tare. Cautam eu mai demult traf pentru statia de lipit si asa am dat peste el... sa caut sa vad daca mai am discutiile cu el sa iti dau nickname-ul. Azi stateam si coceam idei si..... ma gandeam daca as face rost de un motor cu ax dublu si in loc de doua motoare in paralel sa pun unul cu cupla la un cap si fulie cu curea la celalat oare nu o fi la fel de ok? Motoarele de acolo nu au nevoie de forta mare nu se misca cu viteze fantastice...... ce parere aveti? Avantajul ar fi ca scap de grija driverului ce se poate incinge daca motoarele consuma prea mult, o cheltuiala mai mica pentru ca trebuie doar un motor in loc de doua..... Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2013 Gata si cu motoarele pe z.Dimineata lucrez la restul placutelor, si dupa amiaza ma apuc sa pun ce am pe ele, iar restul astept sa vina. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Arata tare de tot n-am ce zice. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2013 Vasile, ai cuple cu gauri de 5mm? Daca da, care sunt cele mai mici (lungime, diametru exterior)? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum