Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Inca ceva... Tu nu cumva ai desfacut motoarele alea si le-ai contaminat cu pilitura de fier ceva? Parca ziceai ca sunt refacute? Daca sunt contaminate cu pilitura de fier pot sa sara pasi cand nu te astepti si de aici comportamentul haotic al axelor...

SalutNu le-am desfacut bucati, ci am scos pe rand cate un surub sa le inlocuiesc cu unele mai lungi. Cred ca a fost o confuzie referitoara la refacute, eu le-am luat de la cineva de pe rhcforum, neumblate in ele, linkul postat fusese doar pentru datele tehnice.Treaba este ca de ce nu se intampla acelasi miscari haotice si/sau pierderi adaugiri de pasi si pe extruder? Sau pe X unde sunt miscari in jur de -2mm. Zice eu ca daca era de motoare se muta defectul odata cu motorul cu problema. Ori e o problema grava pe Y de care nu-mi dau seama ori e ceva de prin firmware+ electronica.O trimit la un tovaras, poate gaseste el ce-mi scapa mie.Posibil sa fac alte piese pentru suportul motoarelor Z. Dar sa vad ce gaseste omu.
Link spre comentariu

Inca ceva... Tu nu cumva ai desfacut motoarele alea si le-ai contaminat cu pilitura de fier ceva? Parca ziceai ca sunt refacute? Daca sunt contaminate cu pilitura de fier pot sa sara pasi cand nu te astepti si de aici comportamentul haotic al axelor...

SalutNu le-am desfacut bucati, ci am scos pe rand cate un surub sa le inlocuiesc cu unele mai lungi. Cred ca a fost o confuzie referitoara la refacute, eu le-am luat de la cineva de pe rhcforum, neumblate in ele, linkul postat fusese doar pentru datele tehnice.Treaba este ca de ce nu se intampla acelasi miscari haotice si/sau pierderi adaugiri de pasi si pe extruder? Sau pe X unde sunt miscari in jur de -2mm. Zice eu ca daca era de motoare se muta defectul odata cu motorul cu problema. Ori e o problema grava pe Y de care nu-mi dau seama ori e ceva de prin firmware+ electronica.O trimit la un tovaras, poate gaseste el ce-mi scapa mie.Posibil sa fac alte piese pentru suportul motoarelor Z. Dar sa vad ce gaseste omu.
Salut.Ce tip de electronica ziceai ca ai?
Link spre comentariu

@claudiuhDaca tu ai probleme cu x si y incearca sa schimbi driverele de la X si/sau Y cu E sau cu Z, nu X cu Y, ca nu ai facut nimic. Eu cred totusi ca ai cele 2 drivere defecte. Asa se intampla la mine de cate ori misc axele si uit sa inchid controlerul :da, schimb driverul si e ca nou.@abram burel si @minescumarius ti-au explicat foarte bine ce trebuie sa faci.Sper sa-i dai de cap pana la urma.

Link spre comentariu

Driverele pentru H_Bot. X si Y pe A4988, E si Z pe TB6560. Imprimanta asta trebuie sa traga ceva de Z si de E pentru viteza. Toata Jucaria se dece pe la 25Kg... Va fi cu camera inchisa incalzita. Isi va supraveghea temperatura componentelor (drivere si sursa). In principiu vreau sa iasa ceva profi care sa printeze ABS, PP si NY.

post-50430-139829751305_thumb.jpg

Link spre comentariu

Noua fata a imprimantei... Display grafic 128/64... Micro hotend 1.75/0.4 (teste pentru dual extruder). Electronica este implementata pentru dual extruder. X, Y, Z echipate cu drivere A4988 setate la 350mA/motor. E0 si E1 sunt direct drive si sunt echipate cu TB6560 setate la 1A/motor. Al doilea extruder va avea un hotend de 1.75/0.8mm care va fi folosit pentru interioare. Exteriorul piesei se va finisa cu primul hotend. Viteza... Viteza...

post-50430-139829754577_thumb.jpg

post-50430-139829754604_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Loco

Exista vre-un material de printare care sa poata fi scos dintr-o matrita prin topire sau dizolvare fara sa lase reziduri? Am de turnat o piesa in bronz. Ma gandeam sa o printez 3D si sa o folosesc ca negativ intr-o matrita. Se poate asa ceva?

Link spre comentariu
Vizitator Loco

Un cilindru (ceva asemanator unei oale) cu diametrul de 270mm si inaltimea de 320mm. Cu peretele gros de 10mm si cu ceva striatii la interior. Facut din mai multe bucati. Poti sa-mi dai un pret?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări