minescumarius Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Prima mea imprimanta se lasa de jocuri... Am avut ceva timp liber si am reproiectat, printat si montat axele X, Y si extruder. Folosesc aceasta imprimanta pentru teste si printuri de mici dimensiuni (180x130x100). Axa X este pe 3 tije de ghidaj si va fi dotata cu doua hotend-uri pe 1.75mm. Inca mai am de lucru la ascunderea cablurilor, montarea panglicilor flexibile la axa X si la axa Z. Miscarile sunt line si nu mai am jocuri pe X si Y. Sunt multumit de acest design. Este simplu de realizat. Functioneaza inca pe driverele cu TB6560 si electronica initiala. Consumul total este de 60W. Link spre comentariu
Vizitator popzoltan Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Saluatre tuturor!Sunt absolut nou in subiect!Si eu vroiam sa fac prima imprimanta dar am dat de o perete....Vroiam neaparat sa fac singur ca asa se invata cel mai bine.La constructie nu cred ca ar fii o problema (am experienta in modelism, etc)Vroiam sa construiesc un Lulzbot taz modificat din componentele printate de la un "coleg" de pe forum care are anunt si pe mercador!Astazi am conenctat telefonic, daca poate sa-mi ajuta cu piesele printate, dar m-a refuzat fiind ca nu era convins ca o sa ma descurc singur la asamblare dat fiind faptului ca pe youtube nu este tutorial de asamblare al acest model si el nu poate sa ma ajute telefonic!Intrebarea sau rugamintea ar fii daca oate sa ma ajute cu piesele printate de la modelul Lulzbot taz normal construit din profil de aluminiu patrat de 20 mm si sau modelul upgradat de-al colgului cu dou bara de ghidaj pe axa z!Multumesc anticipat!Daca citeste colegul sper ca nu o sa se supere dar chiar nu am ineles care era problema...vroiam sa platesc si sa ma chinui singur fara ajutor direct! In fine....Stima Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Imprimanta in functiune. Se mai fac cosmetizari... Cablurile vor fi ascunse. LCD-ul va fi schimbat cu unul grafic. Se va adauga inca un hotend. Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Un filmulet cu printer-ul in actiune. Si cateva detalii de piesa... Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Arata bine imprimanta .Este design propriu ?Ca si critica ar fi ca piesele alea printate sunt prea "dintr-o bucata", s-ar putea proiecta mai light cred ca sa se consume mai putin filament.De apreciat cercetarea pe care o faci in acest domeniu, esti un "maker" adevarat.Eu inca astept prima campanie kickstarter de la tine .Faza interesanta: Am comandat pe 10.01 o curea GT2 si un pulley de la reprapworld din Olanda, eu fiind in Germania la vreo 250 km de ei.Ieri dupa 10 zile in care nu am primit plicul, le-am spus ca vrea banii inapoi, ei mi-au propus sa-mi trimita prin Fedex superrapid.Asadar astazi am primit plicul trimis ieri prin Fedex rapid, dar si plicul trimis acum 10 zile prin Fedex normal.In acelasi timp ieri am comandat si de la cubic-print.de tot 1 m de curea la "doar" 7 euro, la care am platit curier rapid de pe o zi pe alta "doar"15.80 euro.Asta ca sa facem o comparatie cu Romania, unde ca sa trimiti de pe o zi pe alta un plic te costa 15 ron ??Deci am primit kitul de qu-bd cam pe 9-10 ianuarie, si am pierdut 2 saptamani asteptand un amarat de plic prin posta .O sa incerc in seara asta sa asamblez imprimanta si sa vad daca reusesc sa o fac sa miste ceva ...Si o intrebare, aveti ideea ce imbus (hex) trebuie pentru a strange suruburile alea mici imbus de la fuliile pentru curea si pentru rotita dintata de la direct drive extruder ?Am constatat ca desi in poza pe reprapworld aparea si un mic imbus, in pachet au uitat sa-l puna ... deci trebuie sa-l cumpar si pe ala .Daca ma gandesc cati euro am cheltuit doar ptr 2 curele care lipseau din kit deja ma ia cu ameteala ...Le-as recomanda celor care vand kituri de 3dprinter sa-si deschida shopuri in Germania, Olanda pentru ca aici preturile practicate sunt cu adevarat nesimtite si este loc pentru cei care pot sa ofere preturi bune si servicii ok.Revin cu asamblarea imprimantei. Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Imprimanta este design propriu. Am construit imprimanta asta acum 3 ani. Acum am imbunatatit-o putin pentru ca avea foarte multe jocuri. Initial a fost construita cu sine de sertar. Am printat apoi un sistem elementar care folosea bare rectificate dar nu aveam destul filament. In vacanta de craciun am refacut axele x si y complet. Acum am imbunatatit si stabilitatea la viteze mari. Incerc sa ies pe piata cu un hotend care sa inlocuiasca J-Head. Pentru testarea acestui hotend am modernizat imprimanta. Acest hotend este testat in toate conditiile de temperatura. Am lasat imprimanta afara la -10 grade sa printeze cu PLA si totul a fost Ok. Bedul si hotendul s-au comportat excelent. J-Head se bloceheaza la temperaturi mici. Asta mi se intampla si mie cu hotendul precedent. Acum i-am dat de capat. Hotend-ul este AllMetal si duce 350 de grade. Testat pe ABS si PLA se comporta excelent. Inca il mai testez (singur). In RO se pare ca nu gasesc testeri. Am propus sa realizez 10 hotend-uri (110 ron bucata - doar pretul materialelor si prelucratului), pentru teste. Vroiam un feedback din partea voastra cu plusuri si minusuri. Se pare ca in RO nu reusesc sa strang 10 testeri. In afara nu pot sa propun asta datorita costurilor mari de expeditie... Alte detalii imprimanta:- consum imprimanta 50W - Pat incalzit - Printeaza 160x150x100mm (in majoritatea cazurilor nu printez piese mari)- este conceputa sa fie conectata la un panou solarElectronca este facuta inca cu TB6560... Se va schimba pentru viteza... Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Apropo de piesele alea printate... In ele se va adaposti noua electronica (LCD, SD, Placa conectoare, Encoder si Arduino MEGA) pentru mega H-Bot. Piesa are 130x90mm si este folosita la maxim ca spatiu (determinat de MEGA si LCD). Este conceputa sa se monteze pe extrudatul de Al (40x20). Din electronica vor pleca semnalele de comanda pentru driverele de motoare si MOS-Feturi... Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Eu te-am sprijinit cu primul hotend si as vrea sa te sprijin si cu acesta.Da-mi un private message ca sa discutam mai pe larg.Deci pana la urma ce hex key sa folosesc ptr pulleys ? Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Gasesti prin dedeman truse de hexagoane intre 1 si 10mm. Cred ca este de 1.5 sau 2mm. Link spre comentariu
claudiuh Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 @minescumariusScuze de intarzierea feedback-uluiSi eu cam cap de printare de la marius, varianta cu duza de 0,35 pentru filament de 1,75, corp intermediar din teflon. Am folosit doar PLA albastru. Probat in gama de temperaturi 180-200 merge perfect. @3DprintNu am trecut de pierderile/adaugirile de pasi pe axele X si Y. - primul driver probat care gresit am presupus ca il stricasem , doar il setasem la curent maxim si intra in protectie permica. - am facut rotiri intre motoare si drivere, ramane aceeasi problema pe X si Y.- am demontat iar axele Z si acuma incerc sa le asez dinou sa vad poate gasesc o setare mai buna. descoperisem ca fara rulment pe capatul superior la tijele filetate, una era indreptate spre Y0 si cealalta spre Ymaxim. - ce mi se pare ciudat si nu inteleg: de ce cel putin primul strat e ~ perfect in ceea ce priveste dimensiunile si unghiurile ( cercul e cerc, unghiul de 90 e 90, linia dreapta e linie dreapta, diagolala e diagonala) Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Daca primul strat este ok atunci este posibil ca problemele sa iti apara la viteze mai mari. De obicei primul strat este printat la viteza mica pentru o mai buna aderenta la bed. Tine cont si de aspectul asta. Daca ai schimbat driverele intre ele cum ai facut-o? Ai inversat doar modulul X cu Y ? Ai inversat motoarele in mufe ? De ce sa faci asta cand poti sa schimbi in pins.h iesirile pentru X si Y intre ele ! Fa schimbarea in firmware (pins.h sectiunea pentru placa ta) si o sa-ti iasa piesa rotita. Dar o sa vezi daca ti se schimba alunecarea laterala sau daca se pastreaza tot pe axa mecamica respectiva. Daca alunecarea ramane pe axa mecanca respectiva atunci ai o problema mecanica. Daca se modifica alunecarea atunci ai o problema de natura electronica. Pune pe forum toate operatiunile pe care le-ai facut. Incepi cu o inspectie mecanica amanuntita. Explica sau pune poze cu tipul cuplajului la motor (curea cu fulie direct pe axul motorului sau alt sistem) pentru fiecare axa. Ai miscare lina si uniforma fara frecari ? Incearca cu mana... Incepi cu x si y si apoi o sa poti trece si la paralelismul suruburilor de pe z. Link spre comentariu
claudiuh Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Daca primul strat este ok atunci este posibil ca problemele sa iti apara la viteze mai mari. De obicei primul strat este printat la viteza mica pentru o mai buna aderenta la bed. Tine cont si de aspectul asta. Daca ai schimbat driverele intre ele cum ai facut-o? Ai inversat doar modulul X cu Y ? Ai inversat motoarele in mufe ? De ce sa faci asta cand poti sa schimbi in pins.h iesirile pentru X si Y intre ele ! Fa schimbarea in firmware (pins.h sectiunea pentru placa ta) si o sa-ti iasa piesa rotita. Dar o sa vezi daca ti se schimba alunecarea laterala sau daca se pastreaza tot pe axa mecamica respectiva. Daca alunecarea ramane pe axa mecanca respectiva atunci ai o problema mecanica. Daca se modifica alunecarea atunci ai o problema de natura electronica. Pune pe forum toate operatiunile pe care le-ai facut. Incepi cu o inspectie mecanica amanuntita. Explica sau pune poze cu tipul cuplajului la motor (curea cu fulie direct pe axul motorului sau alt sistem) pentru fiecare axa. Ai miscare lina si uniforma fara frecari ? Incearca cu mana... Incepi cu x si y si apoi o sa poti trece si la paralelismul suruburilor de pe z.- schimbarea de drivere am facut-o atat inversant in prima faza mufele de la X cu Y, apoi cu mufele in pozitia initiala am schimabt si driverele ( eu am 5 drivere, primul folosit il setasem gresit la maxim curent si intra in protectie termica, acu regolat la 350mV functioneaza ok) am mutat de la extruder la Y, si tot asa le-am invartit, ramane aceasi decalare mai mult pe Y, un pic pe X, tendinta ar fi sa se duca de la centru spre Y0. in ultima instanta am mutat motoarele intre ele la x, Y si extruder.- folosesc roti dintate cu 18 dinti, curea de 2,5. imbusurile de la roti le-am strans de au lasat urme in axele de la motoare, deci nu cred sa patineze, scape. Am schimbat si rotile , aveam una de rezerva.- la aceasta ultima printare am mai observat ceva: dupa ce face conturul piesei si "umplterea" face niste miscari foarte rapide , parca ar completa pe ici pe colo cate ceva, diferenta de viteza este de 2-3 ori mai mare decat cea cu care incepe printarea primului strat.@minescumarius tu ai folosit mach3 doar pentru facut cablaje sau si pentru printare? poti da mai multe detalii despre configurare? Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Doar pentru cablaje. Testeaza mecanica prin decuplarea curelei de pe motoarele X si Y. Vezi daca ai deplasare lina fara gripaje. Daca totul merge lin atunci nu configurezi bine curentii prin motoare. Sincer nici cand am facut imprimanta pe tije de sertar care se blocau nu am patit asta. Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Inca ceva... Tu nu cumva ai desfacut motoarele alea si le-ai contaminat cu pilitura de fier ceva? Parca ziceai ca sunt refacute? Daca sunt contaminate cu pilitura de fier pot sa sara pasi cand nu te astepti si de aici comportamentul haotic al axelor... Link spre comentariu
minescumarius Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Carcasele si continutul lor... In interior se gaseste toata electronica necesara comandarii logice a unei imprimante 3D sau a unui CNC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum