schumyicr Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Da. Ai reusit pana la urma sa ii dai de capat ? Pune si diode pe fazele motorului. Vezi diferenta. Din constatarile mele integratele TB6560 vandute pe la noi si de chinezi nu corespund din punct de vedere calitativ. Pierd pasi... Au zgomot mare... Se aude frecventa oscilatorului in bobinele motorului... Eu le sortez. Am un driver cu soclu.Am luat până la urmă un Sanguinololu. O voi face şi pe aceea dar cu drivere allegro. De unde sa ştiu lua şi eu tb-uri bune? Link spre comentariu
schumyicr Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Si pe win7 face la fel :(Am incercat cu feedrate de la 100% pana la 50%.Pe winXP am marit la 400mV tensiunea pe X si Y, am variat feedrate de la 100% -> 60% -> 136% face la fel.Am incercat si sa elimin toate G92 E0 din cod, => de fiecare data cand retrage filamentul ii da o viteza foarte mare; de ce nu intelg de ce face asta , ca este doar acelasi cod.Am mai observat o treaba, sunt momente in care afisajul clipeste, ca si cum o fractiune de secunda nu e alimentat.Vezi sa nu atingă filamentul ceva în timp ce este tras de pe rola în extrudor. Am păţit şi eu şi am pierdut câţiva paşi. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 ... Am mai observat o treaba, sunt momente in care afisajul clipeste, ca si cum o fractiune de secunda nu e alimentat.Asta mi-a scapat. Nu e bine. Observa daca se mai intampla si altceva in momentele alea, cum ar fi o ridicare pe z sau demararea unei miscari pe y. Ar fi un indiciu ca palpairea este efectul unui consum mare a carui cauza ar putea fi chestia respectiva. Link spre comentariu
tiritrobo Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 http://www.businessinsider.com/3d-print ... urs-2014-1 Link spre comentariu
claudiuh Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 http://www.thingiverse.com/thing:222396 asta ma contrariaza pe mine, fiecare strat in sine il printeaza , zic eu corect; problema se pune cand sunt mai multe straturi. O sa reiau verificarile la mecanica. Link spre comentariu
schumyicr Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Pe ce stă rola de filament? Link spre comentariu
claudiuh Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Pe ce stă rola de filament?Sta pe cardul impriamntei, pe partea de sus, dar las o bucla f mare din care se alimenteaza extruderul, nu trage extruderul sa miste rola.Am masurat fata de o lungime si am la exteriorul suportilor de axe Y : 52.58 - 138.25 - 54.66; si pe cealalta latime 52.83 - - 54.51; distanta dintre interiorul axelor Y 146.45 si 146.25 Link spre comentariu
claudiuh Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 http://www.thingiverse.com/thing:97151 XYZ-Circle_Cal_-_90mm.stl.txt Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Saptamana asta am primit imprimanta qu-bd one de pe kickstarter. Parti bune: Primesti o gramda de chestii pentru cei 245dolari si 38 euro platiti 1-sursa de 12 V si 8.5 A 2-electronica printrboard 3-steppere 4-toata mecanica 5-sasiul din mdf taiat la laser Imprimanta este foarte asemanatoare cu un Printrbot LC, dar are cateva aspecte mai destepte Parti proaste: -2 piese din mdf s-au rupt la transport -cureaua de pe gantry lipseste din colet -1 parte din mdf ptr extruder lipseste din colet Asadar nu pot asambla decat partia imprimanta si sa ma uit la ea, eventual sa misc masa si cam atat. Suprafata de printare este de 100 x 80 x 100 mm Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 @Claudiu, pana nu depistezi si remediezi cauza problemei nu mai consuma materialul pe piese ciudate.Lasand la o parte alte mici probleme de calibrare, daca aluneacrea este doar pe y (chiar daca e si pe x, te concentrezi intai pe una din ele; cauzele pot fi perfect la fel, dar sunt aproape sigur independente), iti trebuie o piramida, subtirica pe x (sa zicem vreo 5 mm), ceva mai lunga pe y (poate vreo 20 mm) si destul de turtita (calculezi tu, in functie de cat fuge la fiecare strat si inaltimea stratului) si un pic de umplere. In felul asta n-o sa mai cada straturile in cap. Oricum, pana nu iese varful la mijloc, nu e rezolvat. Doar ca poti urmari metodic ce se intampla dupa fiecare operatiune de verificare ajustare pe y:- intindere curea (trebuie sa zbarnaie putin, dar nici sa fie teapa)- fulie de antrenare fixa (sa nu joace in jurul axului, dar nici sa nu alunece in lungul lui)- pe toata cursa, cureaua sa nu treaca de vreo margine a fuliei de antrenare sau a rulmentului de la celalalt cap si nici sa nu ajunga sa frece de alte piese- curentul (acum stii ce-i cu el, dar am o banuiala ca nu te-ai lamurit cam cu cat si daca contribuie la problema)Ideea e sa faci observatii sistematice. Cum am mai spus, imposibil sa nu sara iepurele de undeva. Ca tot sunt baietii la vanatoare la Balc, ai vazut cum se face, baietii la bataie organizat, in linie, nu asa bantuind pe ici pe colo pe miriste. Probabil ca te-ai plictisit, dar trebuie sa-i dai de capat si cel mai bine e sa "stergi cu buretele" si sa incepi cu o "tabla curata".Si inca ceva: daca nu ai facut-o inca scade inaltimea stratului la 0.25; e prea mult 0.35 cu 0.37 cat aveai latimea extruziunii la o clema de acum vreo 2 pagini si nu se lipesc ca lumea straturile intre ele si nici firele de pe acelasi strat. Link spre comentariu
Vizitator dan ionut Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 http://store.makerbot.com/replicator-z18 O noua generatie makerbot. preturi dublate Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Pai si la asa pret doar 100 microni rezolutie? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Ai vazut la Stratasys la ce "rezolutii" lucreaza imprimantele lor FDM?Numai prin lumea RepRap si a startup-urilor vorbesc oamenii de inaltimi sub 0.1 mm pentru FDM.Nu e vorba doar de "performanta/pret", ci si de "ratiune/performanta". Link spre comentariu
Vizitator lionix92 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Am cumparat si eu acum 2 luni o imprimanta de la cineva din Romania, pretul undeva la 800 de euro. Am facut o gramada de piese, si am reusit sa termin si prima mea imprimanta. Doresc sa o vand pe cea veche (prima). Pretul, undeva la 2500 lei negociabil.Pot sa va ajut cu imprimante, orice dimensiuni, orice culori, la comanda, preturi negociabile.Sau pot da piese componente ale imprimantei, facute imediat la strung sau imprimanta, ca de exemplu Extruder sau Duza. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Fa te rog un topic separat in sectiunea de vanzari, si pune acolo poze, detalii despre imprimanta, pret date de contact etc.In acest topic se discuta despre ce imprimante are sau construieste fiecare si ce probleme intampina mai mult decat topic de vanzari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum