Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Am vazut ca pretul ABS-ului e in jur de 20 euro, cu tva; transportul cat mai adauga la acest pret? Mai trebuie platite ceva taxe vamale?

Cu 25 euro il iei de la chas3 si nu platesti nimic alceva.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La ce distanţă faţă de incepului axelor X şi Y ai plasat obiectul? 70 şi 71? Vreau să comparăm gcode-ul.Dacă poţi posteaza şi firmware-ul pe care îl ai în placă.

In repetier zice ca este centrat la 92.5 / 92.5Teoretic suprafata mea de lucru declarata ar fi de 180 pe 180.post-19775-139829731857_thumb.jpg

post-19775-139829731848_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Teste cu ultima versiune de hotend... Super rezistent. Nu contine elemente de teflon. Duce 450 de grade (cu termocupla). Rezultatele sunt excelente cu filament PLA 3mm. Acest tip de filament mi-a dat cele mai mari batai de cap (se bloca la temperaturi ambientale scazute). Acum printez in balcon cu geamul deschis la 0-10 grade temperatura ambientala. Hotendul se comporta impecabil.

post-50430-139829735704_thumb.jpg

Link spre comentariu

@minescumariuspartea intermediara ( acele discuri de metal) se poate monta pe un cap din varianta veche?- are cineva instalat reperier pe windows 7 ? am incercat si varianta cu windows 7 chel si repetier, si merge foarte greu, parca permanent da refresh la zona de lucru si sta cateva secunde la fiecare comanda ( acelas calculator cu windows xp merge foarte bine 4G ram, 1 g placa video, proc de 2,2ghz)

Link spre comentariu

@minescumariuspartea intermediara ( acele discuri de metal) se poate monta pe un cap din varianta veche?- are cineva instalat reperier pe windows 7 ? am incercat si varianta cu windows 7 chel si repetier, si merge foarte greu, parca permanent da refresh la zona de lucru si sta cateva secunde la fiecare comanda ( acelas calculator cu windows xp merge foarte bine 4G ram, 1 g placa video, proc de 2,2ghz)

1 - Nu merge pentru ca este total diferit sistemul. 2 - Schimba driverul de la placa video.
Link spre comentariu

Imprimanta din filmulet este echipata cu TB6560. Pentru cel care incercase o varianta cu TB6560 generatia 7T cred. Are Marlin ultima versiune cu modificarile necesare. Are inca jocuri mecanice. Acum o modermizez.

Link spre comentariu

Imprimanta din filmulet este echipata cu TB6560. Pentru cel care incercase o varianta cu TB6560 generatia 7T cred.

Banuiesc ca te referi la mine, nu?
Da. Ai reusit pana la urma sa ii dai de capat ? Pune si diode pe fazele motorului. Vezi diferenta. Din constatarile mele integratele TB6560 vandute pe la noi si de chinezi nu corespund din punct de vedere calitativ. Pierd pasi... Au zgomot mare... Se aude frecventa oscilatorului in bobinele motorului... Eu le sortez. Am un driver cu soclu.
Link spre comentariu

Si pe win7 face la fel :(Am incercat cu feedrate de la 100% pana la 50%.Pe winXP am marit la 400mV tensiunea pe X si Y, am variat feedrate de la 100% -> 60% -> 136% face la fel.Am incercat si sa elimin toate G92 E0 din cod, => de fiecare data cand retrage filamentul ii da o viteza foarte mare; de ce nu intelg de ce face asta , ca este doar acelasi cod.Am mai observat o treaba, sunt momente in care afisajul clipeste, ca si cum o fractiune de secunda nu e alimentat.

Link spre comentariu

1. Desi am tot eliminat eventualele probleme mecanice, pentru ca ai spus ca merge "normal", poate ca totusi e ceva mecanic. Am revazut azi un filmulet mai vechi in care tipareai un patrat si capul se misca ca si cum ar fi vrut, dar nu prea putea. Ulterior ai demontat-o si remontat-o, dar asta nu inseamna ca a iesit neaparat cum trebuie. Verifica orice posibile frecari, lipsa de paralelism sau de perpendicularitate (acolo unde ar trebui sa fie) sau jocuri. Daca deplasezi vreo axa manual, decupleaza firele de la Megatronics.2. Ai facut tot felul de incercari, numai tu stii exact cum, iar la un moment dat spuneai ca ai fi busit un driver. Esti sigur ca acum Megatronics-ul e in buna stare de functionare?Presupunand ca as fi in situatia ta, as proceda cam asa:- masurat/reglat din nou cu mare atentie geometria (distante, paralelism, perpendicularitate)- deconectat toate motoarele si verificat "la mana" ca axele merg cum trebuie si nu sunt jocuri la fulii, curelele nu cad de pe ele cand faci o cursa completa pe axa si nici nu freaca pe undeva- pe z e mai dificil, dar cu rabdare poti sa parcurgi incetisor toata axa rotind de cuple; spuneai ca una se impiedica pe undeva, nu stiu daca exista arc de backlash sub piulita, dar daca este, s-ar putea impiedica varful spirei din capat in filet, daca nu e "asezat"- pentru ca tot suspectezi y-ul, as cupla motorul si as verifica deplasarea la comenzi manuale cu diferite viteze; daca se intampla ceva suspect, as muta motorul pe alt driver, sa vad ce face- apoi as cupla motoarele pe z si as verifica cu comenzi manuale ca merge cum trebuie la diferite viteze; daca as avea vreun dubiu, as incerca pe alt driver; desi sunt 2 motoare, se pot lega in serie si monta pe oricare din porturile x sau y; atentie insa la viteze, ca implicit x si y au viteze mult mai mari- apoi as trece la x si as verifica miscarea lui la diferite viteze si diferite inaltimi- pentru fiecare axa, as revedea calibrarea (ca se misca atat cat comanzi sa se miste) si consecventa (ca se misca la fel la 10 comenzi consecutive)Facand toate operatiile astea in liniste, calm, meticulos si cu atentie, observand ce se intampla si facand supozitii si incercari din aproape in aproape, nu se poate sa nu gasesti buba.Desigur asta daca nu as fi convins ca e de vina slicer-ul folosit, caz in care as incerca altul ca sa-mi scot din cap o astfel de idee.Cat priveste firmware-ul, daca nu ai dat cumva peste cap ceva setari mecanice (de exemplu, acceleratiile), nu prea are ce sa fie de acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări