Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Pentru cei cu electronica Megatronics2 posibilitate sa comandat al2lea ventilator : http://reprap.org/wiki/Megatronics_2.0

FAQ

How do I use the fan2?

Add the following code to Marlin.main.cpp after line 1140:

if FAN2_PIN > -1

case 806: //M806 Fan2 On

if (code_seen('S')){analogWrite(6, constrain(code_value(),0,255));} //D6 is fan2_pin as in pins.h

else {

analogWrite(6, 255);}

break;

case 807: //M607 Fan2 Off

analogWrite(6, 0);

break;

#endif //FAN2_PIN

Sending M806 will now control fan 2.

La a mea imprimanta, am redus Vref pe toate motoarele, si acum nu se mai incalzesc driverele. Pentru X si Y am redus al 0,375V si pentru Z la 0,77V.

Dar mi-a ramas problema cu saritul pasilor, primul strat printat bine, la urmatorul strat l-a deplasat cu ~ 5m pe axa Y.

Link spre comentariu

Am redus Vref la 0.586mVAm dat sa printez Clips calburi 1 drept v2 (repaired) (repaired).stl.txt gcode generat : Clips calburi 1 drept v2 (repaired) (repaired).gcode.txtcodul trimis de repetier ( cat am apucat sa-l sallvez) : Clips calburi 1 drept v2 (repaired) (repaired) trimis de repetier.txt de citit de jos in sus, l-am oprit cand a inceput al2lea strat ; se deplasase spre -Y cu ~ 5mm. A apucat sa traseze un fir cam cat juamte din lungimea piesei.

Link spre comentariu

Salut.Din propria mea experienta , atunci cand sare pasi ori se incalzesc driverii sau motoarele ori ai vref prea mic.Daca nu ai racire pe drivere atunci e de rau .

O sa incerc sa cresc si vref, dar e ciudat ca am mutat si doar driverele intre ele, si la fel face. adica cu2 motoare pe Z am Vref de 0,57; pe Y am 0,376; pe X am 0,372. Se incalzeste doar driverul de pe Z , dar nu fierbinte, doar cald. Pe tot timpul printari a mers un ventilator de 12V ce a suflat permantnt in drivere.Mai pe seara o sa mai fac teste.
Link spre comentariu

Da sa printezi un obiect format doar dintr-o linie si ataseaza gcode.

Apoi daca cineva cu imprimanta poate sa-l printeze putem afla daca e vreo problema la gcode-ul trimis sau nu.

Ai mai putea sa incerci o chestie.

Iei gcodeul pentru 1 strat si il compari cu gcodeul de la stratul urmator, sa vezi daca difera valoarea y.

Daca difera atunci e clar ca ai o problema la gcode, daca nu atunci clar ca placa ta executa prost un gcode bun.

Ai incercat sa printezi si un gcode luat de pe net si tot aiurea merge ?

https://groups.google.com/forum/#!topic ... GnWDaTTVlM

Uita-te putin si aici, vad acea comanda G92 la fiecare strat nou, esti sigur ca e ok in GCODE ?

Tind sa cred ca acel G92 iti face probleme la trecerea la un strat nou.

Incearca sa te mai joci din GCODE si sa vezi daca se intampla ceva, si lasi doar 2 straturi, cand trece de la un strat la altul daca e stricat se opreste si asta e.

Incearca cu G92 si fara G92, cu coordonate absolute relative ...

http://www.soliforum.com/topic/1909/lay ... ep-effect/

Pe la sfarsit tipul a rezolvat problema setand Z lift, adica sa ridice extruderul pe Z mai mult cand trece de la un strat la altul ca sa nu mai agate in piesa.

Link spre comentariu
Vizitator blueboy35

Salut,Ce experiente aveti cu filamentul folosit ca materie prima?Eu aproape termin prima rola de PLA negru de 1.75 de care sunt partial multumit.Diametrul e aproape constant (variaza intre 1.71-1.73). Lucru bun, zic eu.Daca las filamentul in extrudor cand nu folosesc imprimanta o zi-doua se rupe, probabil pentru ca a absorbit umezeala si oricum sta putin tensionat insa asta nu e chiar o problema. Nu s-a rupt in timpul print-ului niciodata deci e OK.Insa problema mea cu el e ca pe la jumatea rolei si-a schimbat culoarea, avea mai putin pigment si ieseau piesele aproape translucide (printat in aceleasi conditii de temperatura), asa ca as vrea sa mai explorez piata.Deci cateva intrebari pentru comunitate:1. Voi de unde va cumparati filament?2. Stiti de vreun producator roman de filament de PLA? Dar de ABS?3. Lucreaza cineva cu ABS? Cat de puternic e mirosul de plastic ars?4. Inafara de astea ati mai incercat sa printati cu alt fel de plastic?Numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator blueboy35

Am redus Vref la 0.586mVAm dat sa printez Clips calburi 1 drept v2 (repaired) (repaired).gcode.txt[/attachment]codul trimis de repetier ( cat am apucat sa-l sallvez) : [attachment=0]Clips calburi 1 drept v2 (repaired) (repaired) trimis de repetier.txt[/attachment] de citit de jos in sus, l-am oprit cand a inceput al2lea strat ; se deplasase spre -Y cu ~ 5mm. A apucat sa traseze un fir cam cat juamte din lungimea piesei.

Eu am tot niste motoare recuperate la care nici nu cunosc specificatiile ca s-a dus eticheta.Vref nici n-am masurat pt ca am pus niste radiatoare prea mari, asa ca le-am reglat ochiometric...cat sa se miste si inca putin.Insa m-am uitat pe GCode-ul generat de tine si vad linii de genu:G1 X104.390 Y98.521 F7800.000Pe care eu le traduc ca travel cu 130mm/sIncearca sa reduci viteza de travel in jurul valorii pe care o ai la viteza de print si apoi cresti de acolo.Ar trebui sa te rezolve.Cheers!
Link spre comentariu

Vref poti sa- l masori punand borna - de la ap de masura la minus-ul care vine de la sursa, iar borna + la potentiometrul de la polulu.Aceeasi pb am avut- o si eu si altii cu filamentul negru , se rupe cand sta si de la jumatatea rolei devine mai transparent.

Link spre comentariu

@blueboy351. Eu am luat exclusiv de la RepRapWorld, atat PLA, cat si ABS, de mai multe culori.3. Mie nu-mi miroase a niciun ABS ars :) Din contra, mirosul "laudat" al PLA-ului mi se pare mai pregnant decat cel de la ABS.@claudiuhEu zic sa refaci testele cu cat de bine se misca imprimanta la diferite viteze, mai ales pe axa care-ti da de furca. Dai comenzi manuale crescand progresiv viteza si te opresti cand incepi sa faca urat. Apoi compari cu travel speed-ul din Slic3r (acel 130 mm/sec), evident tinand cont sa fie aceleasi unitati de masura (in Pronterface de exemplu sunt in mm/min).

Link spre comentariu
Vizitator blueboy35

Aceeasi pb am avut- o si eu si altii cu filamentul negru , se rupe cand sta si de la jumatatea rolei devine mai transparent.

Tu esti acelasi Crys281 de pe forums.reprap.org?Daca da, in ce stadiu mai esti cu extrudorul de filament?Poti sa ne dai niste detalii?Ce fel de burghiu ai pus? se gaseste la Hornbach/Dedeman/etc ?
Link spre comentariu

Aceeasi pb am avut- o si eu si altii cu filamentul negru , se rupe cand sta si de la jumatatea rolei devine mai transparent.

Ce fel de burghiu ai pus? se gaseste la Hornbach/Dedeman/etc ?
Eu am facut acum 2-3 ani un extruder de filament. Gasesti burghie prin magazine (16mm pentru lemn 300mmm lungime) si teava 1/2 cu diametrul interior de 16mm. Daca dai granule la schimb iti fac eu un extruder complet. Problema reala este procurarea granulelor nu extruderul...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări