Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Tot rasfoind pe net am vazut foarte multe imprimante facute cu roti dintate, curele.... recuperate din imprimante nu musai curele T5, T2,5.... erau curele dintralea subtirele din imprimante inkjet. Te poti folosi de orice parte ai la indemana recuperata din alte imprimante ;). Noi ne chinuim sa cumparam suruburi trapezoidale si majoritatea folosesc prezoane filetate si piulite normale.....Eu am reusit sa termin scheletul pun cateva poze :)

post-24493-139829579506_thumb.jpg

post-24493-139829579513_thumb.jpg

post-24493-139829579524_thumb.jpg

post-24493-139829579535_thumb.jpg

post-24493-139829579545_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Administratori

Foarte frumos a iesit pana acum dar sunt curios la ce trebuie asa de rigid ca nu depune nici un fel de efortEu am sa fac una aproximativ ca asta

render4.jpg

Link spre comentariu

florin daca planuiesti sa dai comanda de roti dintate ptr extruder, hotend sau alte piese de pe ebay sau pe unde or fi mai ieftine te rog sa ma anunti si pe mine poate ne asociem la comanda si iesim mai ieftin...O sa vad ce roti dintate mi-au ramas de prin imprimante si ce curele, dar e clar ca la partea de extruder nu prea am cum sa inlocuiesc acele roti dintate.Curele de 2.5 sau 5 si fuliile le-am vazut in tara pe siteuri la preturi rezonabile.Intr-adevar ptr 3D Printer daca nu se doreste si folosirea acesteia ca CNC ptr PCB-uri nu prea conteaza sa fie solid sasiul.Azi sper sa am timp sa trec prin dedeman sa iau macar suruburile alea mici si multe si tijele filetate si axele de ghidaj.Mi-am facut asa un cos de cumparaturi de vreo 80 de euro pe reprapworld.com cu:-hotend model mai vechi la promotie la 30 de euro-roti dintate, curele, fulii-rulmenti liniari-rulmenti 608Oare cat ajunge shippingul la 80 de euro?

Link spre comentariu

Am incercat sa dau estimate shipping, mi-am facut si cont dar tot nu-mi arata, spun ei acolo ca o sa apara doar cand cumperi ceva ceea ce e o prostie, parca vad ca la cos de 80 de euro imi baga 40 de euro shipping sau ceva de genul.Oricum e scumpisor. Eu cred ca o sa reusesc sa fac rotitele de la Extruder la CNC din plastic textolit si o sa ies mai ieftin decat sa iau de pe ebay.Cu hotendul nush ce o sa fac, dar probabil o sa-l cumpar gata asamblat de pe ebay, mai studiem piata pana atunci.

Link spre comentariu

Vezi ca ai montat-o gresit.Capetele de 300 vin in capul celor de 420. Argument: Placa MKII are 200/200, daca tu ai introdus barile de 300 in interiorul celor de 420, vei avea o cursa totala de 420-40=380. Deci masa ta nu va avea cursa necesara.Poti sa trimiti o bere.

Link spre comentariu

Foarte frumos a iesit pana acum dar sunt curios la ce trebuie asa de rigid ca nu depune nici un fel de efortEu am sa fac una aproximativ ca asta

Interesanta asta. Ai dxf-ul la placi? Daca da, poti sa mi-l dai?Ar arata trasnet din carbon.
Link spre comentariu

Salutare tuturor :),Vasile eu nu am vrut sa o fac asa dar pe clemele de imbinare din tabla de 3,5 am dat 40lei iar pe alea de plastic cere lumea de parca sunt din titaniu..... am ales varianta mai ieftina pentru ca e mai buna in situatia de fata.bbogdanmircea momentan pauza ca nu am bani astept salariul si vorbim dupa :). Pentru moment o sa-mi trebuiasca rulmenti liniari incasetati, axe de ghidaj de 12, capete de ax si surub...... si toate astea planuiesc sa le cumpar din tara. Daca o sa iau ceva din afara dau de stire pe forum :).mincof in schitele mele asa arata ca se monteaza dar calculand acum e mai ok cum spui tu pentru ca nu mai iese patul mobil in afara. Vreau sa folosesc MKIII si are 214/214. Sa-mi lasi adresa sa-ti trimit berea :)).

Link spre comentariu

Wade's geared extruder drive gear More info € 4.00 excl € 4.84 incl Wade's geared extruder driven gear Wade's geared extruder driven gear More info € 8.00 excl € 9.68 incl Extruder set for 3mm filament Extruder set 3mm v4 (Discontinued) More info € 30.99 excl € 37.50 incl 2 open end belts Set of timing belts, used for RepRap Prusa (T5) More info € 5.88 excl € 7.11 incl Get rid of the printed parts, use metal! Aluminum Pulley T2.5 More info € 7.98 excl € 9.66 incl Bearing 608ZZ Bearing 608ZZ More info € 0.75 excl € 0.91 incl Mostly used in RepRap Prusa, but can also be used in other 3D printers LM8UU Linear Ball Bearing Slide Bush Bushing (2pcs) More info € 9.95 excl € 12.04 incl Sub-Total: € 67.55 VAT: ( 21.00% ) € 14.19 Shipping: € 3.99 Total: € 85.73Ati avut dreptate merge Estimate Shipping, apare intr-o fereastra de dialog mica in stanga sus, si n-am observat-o.E 14 euro pana in Romania.Intrebare ptr miconf, care e treaba cu extruderul ala Extruder set for 3mm filament Extruder set 3mm v4 (Discontinued) More info € 30.99 excl € 37.50 incl e bun de ceva sau sunt bani aruncati pe el?

Link spre comentariu

bbogdanmircea cred ca e super bun pretul si e super ok extruderul :). Va trebui sa mai iei o duza cu orificiul mai mic pentru rezolutie mare si in rest e super buna afacerea. Foloseste filament de 3mm si e super ok nu te incurca cu nimic :). Nici un ban nu e aruncat pentru inceput e super bun faci teste pana il calibrezi cum trebuie si apoi faci treaba cu el si cand mai avanseaza tehnologia capului de printare il schimbi sau ii faci upgrade.

Link spre comentariu

Da intradevar nesimtiti aia au facut niste rebuturi de piese si le vand chipurile ieftin ....... banuiesc ca sunt niste teste facute la rezolutie mica si viteza mare.... o piesa finita si facuta cu simt de raspundere arata super, eventual daca are mincof ceva facut de el sa ne faca o poza sa ne arate ca sa iti dai seama :). oricum la preturile care sunt pe net pentru rotitele de plastic mai bine le faci din metal si aluminiu la un pret mai mic :) si o calitate/durabilitate superioara, dar cum sunt multi care merg pe principiul asa arata in fotografie asa trebuie sa fac...... probabil ca se vand bine si rebuturile alea :).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări