Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Pe 3dhubs poti sa uploadezi orice stil si iti calculeaza volumul piesei.Dup-aia e doar o chestie de a vedea ce densitate are PLA-ul si cat te costa 1 kg de PLA.Foarte important sa iei in calcul si raportul de umplere ptr piese, ptr ca altfel nu ai facut mare chestie...Curentul consumat cred ca e infim...PLADensity: 1.25 g/cm^3. Volume: 0.80 cm^3/g or 800 cm^3/kg1.75 mm filament length for 1 kg spool: ~ 330 meters / ~ 1080 feet3.00 mm filament length for 1 kg spool: ~ 110 meters / ~ 360 feetABSDensity: 1.04 g/cm^3. Volume: 0.96 cm^3/g or 960 cm^3/kg1.75 mm filament length for 1 kg spool: ~ 400 meters / ~ 1310 feet3.00 mm filament length for 1 kg spool: ~ 130 meters / ~ 430 feetDaca dintr-un kg de PLA faci 800 cm3 de piesa cu 100%, probabil ca o sa faci vreo 1000 cm3 cu rata de umplere 50%, avand in vedere cat costa 1 kg de PLA poti sa stabilesti 1 pret la cm3, considerand si pierderile eventuale...

Link spre comentariu

Avand in vedere ca 1 kg de PLA e cam 30 dolari, sunt curios cam cati cm3 are un kit de Printrbot sa zicem...oricum pretul minim ca sa nu iesi in pierdere cred ca ar fi de 30$/1000 pe cm3 de piesa printata adica 3 centi pe centimetru cub.

Link spre comentariu

Doar din stl nu ai cum estima consumurile, pt ca stl reprezinta doar geometria exterioara, gen "mesh". Abia dupa slicing se manifesta parametrii de umplere, si ca atare doar o estimare pe baza de gcode poate avea o idee cat de cat realista. Aproximarea din skeiforge e cat de cat acceptabila tocmai pt ca tine cont de parametrii de slicing. Estimarea din stl trebuie sa ghiceasca ce parametrii ar avea slicingul, si ca atare tehnic nu e prea corect sa faci estimari pe baza de stl, e ca si cum ai ghici intr-un glob de cristal. Dar 3dhubs e a lui bre pettis, omul a fost bagat in makerbot de Zach, cel care a fondat firma si a pus-o pe picioare, dupa care bre pettis l-a dat afara. Asa ca nah, omul oricum nu prea le are cu conceptul a ceea ce e corect si ce nu. Asa ca nu-i de mirare.

Link spre comentariu

Rezultatele testelor hotendului dupa 150-200 de ore de functionare...- Filamente testate ABS si PLA de 1.75 si 3mm- Duze de 0.35 (doar PLA) si 0,4 pentru PLA si ABS- Temperatura medie de lucru 230 de grade celsius (am printat 90 % din timp ABS CCUV5% produs de mine)Asa arata hotendul de test demontat de pe imprimanta (corpul si duza):

post-50430-139829676577_thumb.jpg

post-50430-139829676594_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pe baza acestor rezultate am decis sa construiesc noul hotend. Va fi in doua variante AllMetal (tot corpul de PTFE va fi din aluminiu si un izolator de inox intre elementul de incalzire si parta de radiator), si unul clasic cu PTFE. Hotendurile se vor conecta simplu cu ajutorul unei mufe cu 4 pini pentru o schimbare rapida. Hotendul AllMetal nu va mai avea suruburile laterale. Iata cateva poze cu hotendul clasic care va echipa un rostock...

post-50430-139829676609_thumb.jpg

post-50430-139829676629_thumb.jpg

Link spre comentariu

De ceva timp incerc sa conectez o electronica de 3d printer la Pronterface si nu reusesc. Scrie connecting si asa ramane. Electronica este cea de pe site-ul acesta.

Imi puteti da un sfat ? Ce sa mai incerc?

Am cautat pe net si am incercat variantele de acolo insa degeaba.

Multumesc.

Link spre comentariu

Nu am studiat bine placa respectiva dar pasii de baza sunt aceeasi cam la toate.- verifica daca la conectarea cablului usb iti aloca port ca sa depistezi eventualele proble ale ftdi-ului;- incearca sa rescrii microcontrolerul si atentie la setarea fuse bitilor;- verifica alimentarea microcontrolerului;- daca ai de unde sa iei un microcontroler de la o placa asemanatoare care stii sigur ca e functional, incearca sa il pui pe placa ta sa identifici daca e microcontrolerul sau pcb-ul....Alte idei poate au colegi mai experimentati :).

Link spre comentariu

Acestea sunt erorile date de catre Pronterface: Exception in thread Thread-7:Traceback (most recent call last): File "threading.pyc", line 532, in __bootstrap_inner File "threading.pyc", line 484, in run File "printcore.pyc", line 81, in _listen File "io.pyc", line 520, in readline File "serial\serialwin32.pyc", line 218, in readSerialException: call to ClearCommError failed

Link spre comentariu

Instaleaza repetier host si vezi daca te poti conecta cu el. In privinta pronterface, vezi ca tre sa fie un readme care zice ca are nevoie de niste dependinte, prima data tre sa verifici daca toate dependintele sunt instalate.

Link spre comentariu

Daca te referi la Pyserial, Pyglet, Python, Pyreadline, acestea sunt instalate. Le am instalat chiar si de 2 ori.

In legatura cu Repetier-host: Apas butonul Connect si se conecteaza oarecum, insa daca ii dau o comanda o baga la comanda in asteptare. De ce? Am atasat o poza.

Posted Image

Am uitat sa precizez ca pe placa nu sunt montate urmatoarele: Driverele Toshiba, tranzistorul pt comanda releu si releul.

Cei care utilizeaza Pronterface ii rog sa ma contacteze.Am nevoie de ceva.

Link spre comentariu

Si eu fol teacup pe o imprimanta cu gen3, si repetier alta pe un mega2560, ambele merg f bine.- In device manager iti arata portul com7 disponibil si e ok? Sa fie setari default. Sa nu mai fol nici o alta aplicatie comul asta.- Ai driverele de la ftdi instalate sau ceva de genul ? Probabil ceva ti-a intrat odata cu arduino ide. - In firmware in config.h la setarile de comunicatie (baud, cache size, protocol sau parity daca au, etc) tre sa corespunda cu cele din host. Teacup avea mai demult niste setari gen "compatibility setting" - si date, incearca prima data default si apoi alte setari vezi daca vreuna din ele rezolva ceva. - Eu am mai patit o chestie tot asa facea figuri si m-am chinuit 2 zile si nu stiam ce are, si era cablul dus, ba mergea, ba nu. Asa ca o idee ar fi sa incerci si cu un alt cablu, cine stie.- daca fol linux cred ca s-ar putea sa fie si o chestie cu permisiunea de a accesa portul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări