minescumarius Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Iata si ceva poze cu hotendul in test. Asa arata dupa aproximativ 150 de ore de print cu ABS (temperatura medie de 230 grade). Este incalzit cu doua rezistente clasice de 10 ohm montate in paralel. La demontare rezistentele arata impecabil. Cred ca mai duc foarte mult timp... Am testat si variante cu nichelina incorporata. Nu sunt diferente intre aceste doua variante. De remarcat ca teflonul arata impecabil (este teflon S25 si datorita insertiei de sticla are aspect murdar). Suruburile sunt facute din tija filetata de 3mm. Temperatura la capatul opus duzei este de 48-50 de grade datorita transferului prin suruburi. Cu suruburi de 2mm temperatura va fi de 40 de grade si aspectul va fi mult imbunatatit. Pe inelul de sticlotextolit se va monta mufa si ledul. Pretul va fi de 100 ron pentru un hotend. Ma gandeam sa fac un pachet de 160 ron pentru un extruder complet. Link spre comentariu
minescumarius Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Si o piesa printata cu acest extruder. 0.3mm LH /ABS 230 grade Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Ma bucur ca ai folosit S25!Cum ai evalua performantele acestuia comparativ cu teflonul pe care il aveai tu?Abia astept si eu sa vad cum merge acest hotend!Care este timpul de incalzire si cum duce tranzistorul 230 de grade, cam cat timp este ON si cat timp este OFF ?Dupa ce finalizezi cat de cat designul, ar fi super daca ai face si tu o pagina de wiki pe reprap la partea de hotend.Felicitari pentru cercetarea pe care o faci in domeniul hotendurilor.Cat despre pret, doar tu stii cat costa materialele + munca ta , dar eu cred ca este un pret competitiv.Te-ai gandit sa incepi o campanie pe kickstarter pentru a produce in serie mai mare ? Eu zic ca e posibil sa ai succes. Link spre comentariu
minescumarius Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Mai am de lucru la acest hotend. Inca nu mi-au ajuns termistoarele si tubul de teflon. Nu gasesc suruburi de 2x30 pentru a imbunatatii aspectrul... Si nu in ultimul rand nu a fost testat intensiv. Pentru asta am initiat aici campania cu 100 ron pe hotend. Acest pret este practic pretul de productie in serie limitata. Deocamdata sunt interesat de rezultatele testelor si eventual de recomandari. Merg pe ideea de extruder cu schimbare rapida de hotend. Momentan am rezolvat problema deformarii mecanice a teflonului. Rezultate:- Teflonul cu insertie de sticla se deformeaza mai usor decat teflonul pe care l-am folosit, insa are transferul termic mult mai mic. - Solutia cu cele 3 suruburi dispuse la 120 de grade strica putin aspectul estetic insa rezolva definitiv problema deformarii teflonului. Hotendul pe care am experimentat a fost testat in conditii extreme (mecanice si termice). Se incalzeste cu 3-5 grade pe pe secunda. Odata incalzit tranzistorul lucreaza cam o secunda on si 2-3 secunde off.Comparatia intre acest hotend si J-Head nu evidentiaza nici o diferenta in functionare (doar de aspect... Al meu este mult mai solid...) Link spre comentariu
claudiuh Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Salut Am ajuns si eu in stadiul acesta : limitatoarele pentru axa y suportul pentru patul incalzit Nelamuriri mecanice: - trebuie obligatoriu arcuri pentru sustinerea patului incalzit? - am motoare nema17 o "flansa" de prindere ce permite o oarece miscare ( spre exemplu cand am montat de proba cureaua pe axa y, axul motorului nu statea la 90 de grade fata de curea, , flansa i-a permis un pic de miscare) trebuie sa montez motorul direct pe suport sau pot sa-l las cu flansa intermediara - sistemul de fixare pe axa X este universal, pentru sistemul ce trage filamentul si hotend ? Nelamuriri electroce si soft: - la termocuple trebuie cabluri speciale? - la patull incalzit ati folosit vreun model anume de conectori sau ati lipit firele direct pe cablaj? ce tip de cablu ati folosit, eu ma gandeam sa folosesc cablu siliconat cod AWG20. Este suficient ca si sectiune sau trebuie mai gros? minescumarius ce sistem de montare are hotendul ? poti posta o poza cum ansamblul complet ? ( sistemulde tras filament + capul de printare) Link spre comentariu
chas3 Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 -Patul sta pe arcuri pentru ca sa ii poti regla planeitatea fata de restul axelor. Inevitabil ai sa observi ca dupa constructie un colt poate fi mai ridicat/lasat si trebuie sa ajustezi surubul din coltul respectiv.-Axul trebuie sa fie la 90 de grade fata de curea.-Relativ. O vreme s-a practicat 50mm intre centrele axelor de ghidaj si 2 gauri la distanta de 50mm in carriage pentru a fixa extrudorul. La momentul asta axa X cu carriage orizontal este considerata invechita si se practica cea cu carriage vertical.-Termocupla vine cu cabluri invelite in PTFE, trebuie doar sa o conectezi.-Ar fi de preferat sa le lipesti pe PCB. Orice cablu care duce 10A si gradele la care ai de gand tu sa incalzesti patul. Link spre comentariu
crys281 Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Eu iti raspund pt motoarele cu flanse. La Prusa mea am montate flansele si merge fara probleme, la cele pe care le vand dau flansa jos si schimb suruburile cu unele mai lungi . Link spre comentariu
claudiuh Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Pentru axa Y am demontat falnsa si am prins motorul in 2 suruburi. Montat si cureaua si pare ok. Caut suruburi M3 lungi de 35 de prefera 40mm minim 6 bucati. La motoarele mele, 2 suruburi sunt cat motorul, 2 putin mai lungi ( deabea pot prinde 2 mm Al +piulita) Eu am cumparat la set de pe ebay patul incalzit + sticla + termistor, si termistorul a venit doar ea fara fire lipite. (RepRap-PCB-Heatbed-MK2-Improved-heated-bed) Astept sa-mi ajunga Cold-end de la Chas3 sa vad cum si unde o sa montez limitatoarele de cursa pentru axele X si Z. Si sa vad cum o sa fac un suport pentru un ceas comparator sa verific planeitatea patului incalzit fata de Coldend. Aveti ideie daca-s bune de ceva : http://www.ebay.com/itm/3pcs-Endstop-Sw ... 377wt_1221# ; vad ca au montat pe cablaj si un led si parca si un condensator. Intre timp sper sa ma lamuresc si eu cum e cu setarile in Firmware pentru megatronics, sa pot misca motoarele de proba. Link spre comentariu
chas3 Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Pentru axa Y am demontat falnsa si am prins motorul in 2 suruburi. Montat si cureaua si pare ok. Caut suruburi M3 lungi de 35 de prefera 40mm minim 6 bucati. La motoarele mele, 2 suruburi sunt cat motorul, 2 putin mai lungi ( deabea pot prinde 2 mm Al +piulita) Eu am cumparat la set de pe ebay patul incalzit + sticla + termistor, si termistorul a venit doar ea fara fire lipite. (RepRap-PCB-Heatbed-MK2-Improved-heated-bed) Astept sa-mi ajunga Cold-end de la Chas3 sa vad cum si unde o sa montez limitatoarele de cursa pentru axele X si Z. Si sa vad cum o sa fac un suport pentru un ceas comparator sa verific planeitatea patului incalzit fata de Coldend. Aveti ideie daca-s bune de ceva : http://www.ebay.com/itm/3pcs-Endstop-Sw ... 377wt_1221# ; vad ca au montat pe cablaj si un led si parca si un condensator. Intre timp sper sa ma lamuresc si eu cum e cu setarile in Firmware pentru megatronics, sa pot misca motoarele de proba. M3x40 - 1 ronMai mari de atat, mai bine folosesti tija filetata. Cam peste tot iti vine termistorul separat fara fire. E oarecum normal pentru ca poti avea nevoie de diferiti conectori in capatul lui, diverse lungimi in functie de constructie, etc. E cam exagerat sa platesti atat pe endstop-uri doar pentru faptul ca sunt plasate cu un LED pe PCB. Treci pe la Dioda si iti iei switch-ul individual, functioneaza bine mersi si fara LED. Setarile de firmware presupun doar sa alegi board 701 pentru Megatronics. In rest isi alege automat definitiile de pini din pins.h conform placii alese, nu e nimic special de facut fata de alte set-up-uri. Link spre comentariu
claudiuh Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 M3x40 : daca ai , vreau si eu. Pentru endstop-uri cu led http://www.thingiverse.com/thing:762,( eu am deaja switch-urile , 2 deaja montate 4 asteapta; intrebam ca utilitate in functionare daca ajuta cu ceva acele leduri) La firmware nu trebuia zis si ce tip de motoare folosesc ( numar de pasi, unghiul/pas), dimensiuni al curea si rotile de angrenare, dimensiunile supreafetei de lucru? Link spre comentariu
chas3 Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 M3x40 : daca ai , vreau si eu.Pentru endstop-uri cu led http://www.thingiverse.com/thing:762,( eu am deaja switch-urile , 2 deaja montate 4 asteapta; intrebam ca utilitate in functionare daca ajuta cu ceva acele leduri)La firmware nu trebuia zis si ce tip de motoare folosesc ( numar de pasi, unghiul/pas), dimensiuni al curea si rotile de angrenare, dimensiunile supreafetei de lucru?LED-ul indica starea doar. Aceiasi informatie o obtii cu M119.Pe firmware nu il intereseaza daca ai roti dintate/surub/cremaliera sau daca e motor de 1.8 sau 0.9, vrea sa stie doar numarul de pasi necesari pentru 1mm. Ori ii setezi in Configuration.h, ori daca ai firmware settings enabled, ii poti seta apoi cu M92.Ca print area ai 200x200 x vreo 180. Daca parchezi mai in interiorul sticlei, fiind rotunda a ta, probabil 190x190x180 practic. Sunt dimensiuni pe post de endstop software sa se opreasca inainte de a depasi suprafata de lucru. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 http://www.3ders.org/articles/20130828- ... lobal.html Daca se inscriu 10 de detinatori de printer 3D ptr un oras din Romania, atunci acest oras va fi deblocat si oricine din Europa va putea sa uploadeze un model si sa aleaga unde sa-l printeze in acel oras. Ideea este destul de cool, si poate prinde si mai bine acum ca baietii au primit capital. Am uploadat de proba roata mare dintata de la Wade Extruder ptr printare in Eindhoven, si mi-a dat cel mai mic pret 10 euro. Omfg!!!! Pai daca facem un hub din asta in Romania cred ca preturile ar fi cel putin la jumate . Ce parere aveti este fezabila ideea ? Sunt 10 detinatori de 3d printere functionale in Romania ? Link spre comentariu
schumyicr Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Sunt 10 detinatori de 3d printere functionale in Romania ?Ideea este buna insa nu cred ca sunt 10 detinatori in RO. Link spre comentariu
crys281 Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Luând în considerare imprimantele vândute de mine şi de chas3, sigur sunt mai multe. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Cred ca la capacitatea voastra de productie, doar tu si cu chas3 ati fi destui sa deschideti cate un hub in Bucuresti si Craiova, fiecare cu cate 10 imprimante...Sper ca va place initiativa, mie preturile de printare mi se par un pic prea mari, s-ar putea prelua ideea si face ceva mai competitiv...Nu inteleg de ce trebuie sa fie un pret pentru a incepe imprimarea unei piese...Eu zic sa va inregistrati pe site si sa va inregistrati si voi niste huburi pentru acelasi oras, la fel si miconf, minescumarius si restul care mai au imprimante functionale.Nu am nici o treaba cu firma si n-am nici un castig din asta.Citesc in fiecare zi stirile despre 3dprinting si mai postez pe aici ce mi se pare interesant.Cred ca 3dprinting este la inceput, si exista potential pentru a evolua foarte mult acum, pana nu intra pe piata vreun producator sau companie mare, atunci o sa se termine tot de exemplu daca se hotaraste vreo companie chineza sa produca 3dprintere o sa termine toti producatorii mici.Din ce am inteles de acolo, daca sunt deja 10 imprimante pentru un oras, o sa vina cineva de la 3dhubs ca sa vada imprimantele si membrii si dup-aia orasul este deblocat si poata sa inceapa treaba!Chiar daca nu am imprimanta inca, eu m-am inscris deja cu un hub aici in Aachen. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum