bbogdanmircea Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Unde gasesc rulmenti liniari de 8 mm sau ceva bucse de bronz?Pe siteul de unde planuiesc sa iau chipurile TB6560 cei mai mici rulmenti si axe de ghidaj sunt pe 12 mm. Pana la urma as putea sa iau si de acolo si sa schimb toate axele pe 12 mm ptr ca nu-s chiar asa de multe dar poate gasesc totusi de 8 ca sa nu trebuiasca sa stric PAL-ul taiat asa frumos ptr 8 mm... Link spre comentariu
crys281 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Incearca la SKF daca nu vrei sa faci comanda pe site-uri externe unde costa 15E - 12 buc cu transport cu tot.Sau din China de pe: wtotoy.com. De aici am luat un driver pe 3 axe de max 3A pe axa cu 46$ - la noi e cel putin 250 ron fara transport. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 De driver nu-mi fac griji iau de unde am mai luat TB6560 cu 17 ron bucata si cu 51 ron plus inca vreo 5 ron maruntisuri imi fac 3 drivere dupa planurile rusului...Iar control board tot asa iau ATMEGA 644 de pe tme sau alt site la 25 ron si cu 50 ron maxim fac si control board.Rulmentii astia liniari is problema, pana la urma nu merge si cu bucsi de bronz? Is asa mari frecarile pe acolo? Astept sa vina intai PAL-ul si dup-aia mai vad pe ce axe sa merg, daca nu gasesc rulmenti liniari de 8 o sa trec pe rulmenti de 12, vad ca sunt si niste axe de ghidaj de 12 la promotie.... Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 teoretic ar trebui sa mearga si bucsi pentru ca nu e greutatea mare si nici frecarea dar practic nu stiu cum se comporta Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Am vazut ca cineva chiar a folosit rulmenti 608 si spunea ca merge fara pb imprimanta daca sunt gresate un piculet tijele cu ceva ulei din cand in cand. Si bucsele de bronz sunt ok, dar ptr Printrbot LC spatiile sunt decupate exact cat sa incapa un rulment liniar de 8 mm si sa poate fi prins cu ties din ala de plastic, e clar ca bucsa e mult mai mica ca si diamentru exterior si trebuie sa fac alta modificare pe acolo...Oricum pana acum n-am gasit nicaieri pe site in tara de vanzare rulmenti liniari de 8 mm doar de la 10 mm in sus... Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 Cati iti trebuiesc? 15ron/buc. Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Super bun pretul daca mai ai ceva parti de care nu mai ai nevoie si ne putem folosi noi de ele posteaza tot aici cu preturi multumim. Uitati aici inca un avantaj al Smart LCD controler http://www.youtube.com/watch?v=VrYF2OuvlYA Inca nu am gasit schema in regim DIY dar mai sap dupa ea . Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 Capul de printare (cel albastru de mai jos) cu hotend, exact cum arata in poza - 100$Eu imi fac un mk7. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Am facut proba si cele 3 steppere pe care le am deja sunt intr-adevar Nema17.O mica problema e ca motoarele pe care le am eu au o flansa antivibratii adica cele 4 suruburi ale motorului sunt prinse prin niste tampoane de cauciuc de o tabla cu 2 urechi.Si alta chestie motoarele au deja pe ax o rotita dintata, cum gasesc curea sa se potriveasca la dinti?Banuiesc ca n-are nimic daca dau gauri si le prind prin cele 2 urechi?Nasol cu rulmentii liniari ca-s scumpi si trebe "doar" 10 deci 10 x 15 ... cam multO sa caut bucse de bronz de la alternator de dacie cum spunea cineva de la magazine auto.Ce inseamna curea si fulie T5 sau T2.5 . E pasul dintilor sau latimea curelei sau ce reprezinta cifra?La imprimante ce curele se folosesc?O sa fac o poza la motorase. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 [quote=" Nasol cu rulmentii liniari ca-s scumpi si trebe "doar" 10 deci 10 x 15 ... cam mult O sa caut bucse de bronz de la alternator de dacie cum spunea cineva de la magazine auto. Trebuie sa intelegi ca nu poti face totul gratis. Daca unele piese le procuri moca, inseamna ca ti-au ramas bani in plus. Tu vrei ca imprimanta sa produca la final pentru tine, dar tu nu-i oferi vestimentatie de calitate. Ieftin si bun, nu prea se pupa. T5 - T2,5 - pas Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Acea bucsa dintata se poate desprinde de pe axa mototrului incalzind-ul la o temperatura de 200°C , iar acele curele T2,5 sau T5 sunt in sistem metric . Aici gasesti mai tot ce iti trebui in materie de role si curele , iar daca nu intelegi germana sau te intereseaza sa le achizitionezi , iti stau la dispozitie cu cea mai mare placere . http://www.riemen-profi.de/Scheiben/Zahnriemenscheiben-M-zylinderbohrung.T5.html Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Sincer nu fac imprimanta ca sa produc bani cu ea si nici nu cred ca as putea sa fac bani nici sa vreau.Cu un CNC daca e bun cred ca ai putea sa faci ceva banuti, dar un cnc e o investitie mult mai mare.Nu ma intelege gresit, daca nu gasesc alta solutie o sa apelez la rulmenti liniari, dar am vazut ca la reprap tot asa se foloseau bucse de bronz, deci nu cred ca e o restrictie chiar atat de mare.Deocamdata nu am timp sa ma apuc de puzzle si mai trebuie sa cumpar tijele de 8 sau 10 mm si barele filetate dar mai studiez problema.Nlu am de unde sa iau piesele printate care imi mai lipsesc, dintre care cele mai importante sunt rotile dintate mare si mica de la extruder. Cele de antrenare pe x si y le-am vazut ca sunt pe alte siteuri si curea dintata de 2.5 sau 5 la fel.Deci 2.5 mm e pasul, sigur nu se potrivesc fuliile care sunt pe motorase, par sa aiba pas mult mai mic in jur de 1 mm cred. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 Sincer nu fac imprimanta ca sa produc bani cu ea si nici nu cred ca as putea sa fac bani nici sa vreau.Cu un CNC daca e bun cred ca ai putea sa faci ceva banuti, dar un cnc e o investitie mult mai mare.Nu ma intelege gresit, daca nu gasesc alta solutie o sa apelez la rulmenti liniari, dar am vazut ca la reprap tot asa se foloseau bucse de bronz, deci nu cred ca e o restrictie chiar atat de mare.Nu trebuie sa faci bani cu ea, dar in momentul care o termini si ii faci proba cu doua set-uri de piese printate iti scoti banii pe investitie.Iar 3d printer-ul scoate mai multi bani decat cnc-ul Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 http://reprapworld.com/?products_detail ... cPath=1608 http://reprapworld.com/?products_detail ... cPath=1608 http://reprapworld.com/?products_detail ... cPath=1608 Aceste roti dintate nu se pot executa si la CNC? Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 [quote= Aceste roti dintate nu se pot executa si la CNC? Tu crezi ca daca cineva le face pe cnc, le cumperi ieftin? Mai bine cumperi dupa ebay, ca iesi de 10 ori mai ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum