Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

cartusul il am, dar mai astept termistorii. daca mai astepti te anunt cand ajunge pachetul si facem schimbul. asta daca nu te grabesti ca din china e o adevarata aventura cand ajung coletele. comanda e facuta pe 17 iunie, deci ar mai fi vreo saptamana.

Aceasta problema vreau sa o evit si eu. Vreau ca in putinul timp pe care il am sa pot testa si dezvolta acest hotend.
Link spre comentariu

Ma gandeam sa inlocuiesc cartusul cu nichelina izolata cu fibra de sticla. Nu stiu daca se gaseste asa ceva in RO. Daca se gaseste si stie cineva de unde se poate procura va rog sa ma anuntati. Arata cam asa...

http://store.makerbot.com/nichrome-wire-30-ga.html

Cu acest sistem hotend-ul poate atinge 500 de grade. Temperatura va fi constanta si se va mentine constanta. Incalzirea va fi rapida si uniforma, datorita contactului pe toata suprafata elementului de incalzire. Elementul de incalzire se va micsora substantial. Designul va fi imbunatatit. Bobinarea si va realiza ascuns.

Si un astfel de adeziv ar fi indicat pentru a folosi nichelina obisnuita...

http://www.azom.com/news.aspx?newsID=36801

Acum lucrez la un sistem de montare tip j-head. Va contine o montura de Teflon in capatul opus duzei. Acesta este si motivul pentru care vreu sa micsorez elemental de incalzire.

Vreau sa iasa cam asa...

post-50430-13982965117_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ideea nu e noua ,toate modelele de dlp-uri merg pe acelasi principiu ,diferenta o face proictorul care este de rezolutie inalta , un utilizator a deschis un subiect pe aceasta tema cu intentia de a se costrui un astfel de printer dar nu s-a inaintat in problema deloc ,in ceea ce ma priveste am sa retin site-ul si cand timpul imi va permite am sa incerc ,proiectorul e cam scump ,dar poate fi utilizat si in scopuri casnice .viewtopic.php?f=194&t=83181

Link spre comentariu

Problema nu este proiectorul ci rasina din care se realizeaza piesele. Imprimanta merita toata investitia. Procurarea materialului consumabil si costul acestuia este adevarata problema. Se pot utiliza si alte metode de expunere la UV. O metoda simpla ar fi un scaner laser UV.

Link spre comentariu

Iata si extruderele proaspete. Acestea vor pleca catre cei care au contribuit cu termistor+cartus. Multumesc inca odata celor care au contribuit la dezvoltarea acestui proiect.In imagini este prezentat si noul extruder. Caut teflon sau PEEK de 16mm pentru un aspect excelent. Elementul de incalzire incapsulat are diametrul de 16mm si duce duza in 450 grade. Consumul este de 5W la 12V. Incalzeste perfect. Nu se observa diferente intre cartus si acest nou sistem. Temperatura este stabila. Termistorul va fi incapsulat in bloc si totul solidificat cu adeziv refractar. Testele s-au efectuat cu cartusele primite de la cei de pe forum. Cartusele au fost inserate in monturi de Al cu masa aproximativ egala cu cea de la j-head. Hotend-urile cu cartus se incalzesc mai rapid cu 10 de secunde. Hotend-urile incapsulate consuma insa de 8 ori mai putin si sunt mult mai stabile in temperatura.

post-50430-139829659392_thumb.jpg

post-50430-139829659406_thumb.jpg

post-50430-139829659421_thumb.jpg

Link spre comentariu

Oauuu noile hotenduri arata neasteptat de bine :) si ma bucur sa vad ca se naste un hotend de calitate MADE IN ROMANIA :). Felicitari :101 abia astept sa testez un astfel de hotend :d

Link spre comentariu

Daca as fi gasit si teflon de 16mm eram pe deplin multumit. Inca nu am gasit solutia monturilor pe coldend. Am o promisiune de plexiglass dar asteptarea ne incurca pe toti...

Link spre comentariu

Foarte faine hotendurile marius! Cand vad ce fain arata parca imi vine sa ma reapuc si eu de o imprimanta 3D ... :(

Cum se prind aceste hotenduri de corpul de la un extruder Wade ?

Cum se face legatura mecanica dintre partea de duza si partea de teflon ? Prin filet ?

Au acel sant care se prinde in suruburi ?

Ai incercat ptr teflon la Focsani la ceproinv?

Mai aveam eu pe acasa vreo 2 bucati de 20 mm, din pacate nu am cum sa ti le trimit ptr ca nu sunt in tara.

Cu 20 ron iei de la Ceproinv bara de teflon S25 de 20 mm diametru si 20 cm lungime.

Nu vreau sa le fac reclama dar au fost super ok, singura chestie ca am mai dat inca 20 ron pe curier.

http://www.ceproinv.ro/

Link spre comentariu

Urmeaza sa fac o adaptare din plexiglas sau textolid pentru montarea pe coldend de 16mm. Acum am gasit doar teflon de 12mm si din acest motiv trebuie sa fac aceasta adaptare. Duza se prinde in teflon prin filet de 5mm + o piulita subtire (1,5mm) pentru a impiedica impingerea duzei afara la temperatura inalta. Filetul nu rezista la temperaturi de peste 250 de grade. Hotendul este inca in teste.

Link spre comentariu

Inca nu am gasit solutia monturilor pe coldend. Am o promisiune de plexiglass dar asteptarea ne incurca pe toti...

Ce dimensiuni si ce grosime?
Vreau sa fac pe strung adaptorul din imagine. Poate fi facut din teflon, plexiglas sau textolid. Temperatura este de 50-60 de grade. Are diametrul exterior de 16 mm cu lungimea de 20mm cel interior de 12mm pe o lungime de 10mm, restul de 10mm se gauresc cu burghiu de 3mm. Se va realiza un canal de prindere pe exterior in functie de tipul coldendului.

post-50430-139829659914_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vreau sa fac pe strung adaptorul din imagine. Poate fi facut din teflon, plexiglas sau textolid. Temperatura este de 50-60 de grade. Are diametrul exterior de 16 mm cu lungimea de 20mm cel interior de 12mm pe o lungime de 10mm, restul de 10mm se gauresc cu burghiu de 3mm. Se va realiza un canal de prindere pe exterior in functie de tipul coldendului.

Din pacate nu am decat placa de 6 sau 10mm din plexic.
Link spre comentariu

Sunt gata hotendurile pentru cei care au participat la test. Este gata si noul hotend cu incalzire realizata cu nichelina invelita in fibra de sticla si termistor incapsulet. Consumul este de 5W cu aceleasi performante. Duza de 0.3mm. filament de 3mm sau 1.75mm.

post-50430-13982966073_thumb.jpg

post-50430-139829660745_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări