klayus Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Cea mai practică metodă de a uşura extruderul e sa muţi motorul de pe gantry si sa pui un ghidaj semirigid pentru filament. Şi eu ma chinui la asta momentan. O sa revin cu rezultate Link spre comentariu
MTGp93 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Are rost sa micsorezi greutatea la extruder atunci cand ai cinematica impreuna pe X si Y. Adica extruderul se misca pe ambele directii, cum e de ex in general makerbotul sau ultimaker, asa are rost pt ca greutatea se reduce din ambele coordonate. Asa cum e Prusa cu X si Y separate, limitarile sunt date doar de cea mai grea dintre axe. Si daca Y e axa mai grea atunci un extruder mai usor nu aduce beneficii. Eu sunt de parere ca in general axa mai grea e Y, dar intr-adevar e discutabil. Link spre comentariu
MTGp93 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Partea de controler de temperatura nu mi se pare mie a fi o problema . La fel sa ii pun si un arduino in fata controlerului paralel a cnc-ului. Electronica e meseria mea. Problema mea e de mecanică., sistemele cu surub sunt mai lente decit cele pe curea. Cele pe curea nu stiu cit de bine merg la cnc. [...]In ce priveste combinatia printer-router pe curea, banuiesc ca pt frezare pcb, la mine merge ok cu motoare Nema23 (cam la ~20-24w) curea de 1cm si pusa in doua ("madkite mod"). Nu am incercat sa frezez si altceva, insa in gluma am pus si motor E43 de router industrial si merge si asa insa cu acceleratia mica pt ca e greu. E un video ...crazy.mp4 pe pagina http://www.reprap.org/wiki/Vlad_Tepes.Nu cred ca are sens sa pui si arduino si controler pe port paralel. Eu de ex frezez pcb-uri cu arduino si repetier, si stiu ca sunt pe forumul de la reprap unii care au configurat fisierele hal la emc2 si pentru extruder ca a 4-a axa. Asa ca e suficienta doar una dintre variante, sau arduino, sau portul paralel. Problema de care m-am impiedicat e ca frezarea face extrem de mult praf, si ca atare extruderul nu poate fi montat chiar in acelasi sistem, pt ca s-ar baga tot praful ala pe plastic pana in zona de topire a plasticului. Nu ca ar fi rau sa printezi cu "abs intarit cu fibra de sticla FR4" (lol) dar cred ca e chiar cam prea mult praf pt asta iar extrudrul se infunda relativ usor cel putin din experienta mea. Link spre comentariu
florianmro Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Tocmai ce am primit ansamblul extruder+hot end. Prima impresie cand l-am luat in mana a fost ca este greu ,are 413 grame ,acum imi pare rau ca nu am ales varianta cu extruderul fixat pe structura ,dar avand in vedere ca o sa il montez pe o structura de cnc in locul motorului de frezare ,iar deplasarile se fac exclusiv cu ajutorul suruburilor , nu este nici o problema .Dealtfel ansamblul este foarte ingrijit realizat ,,pinionul care misca filamentul este montat chiar pe axul motorului si este metalic ,iar din surubul lateral se poate modifica presiunea asupra filamentului de catre contrarola din dreptul pinionului conducator de la extruder. El lucreaza cu filament de 1,75 .Pret 73 $ cu tot cu transport Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Arata foarte bine acest extruder. Si eu lucrez la ceva asemanator. Cand experimentati cu el sa ne comunicati si noua rezultatele. Astfel de extrudere au dezavantajul ca se incalzesc si apar probleme cu "impinsul" filamentului. Se blocheaza cu PLA dupa un timp indelungat de printare. Din acest motiv sunt asa de ieftine. Solutia cred eu ca ar fi lungirea zonei de racire la cel putin 20mm. Eu inca experimentez... Din observatiile mele temperatura se transmite de la hotend si motor la pinionul de antrenare a filamentului si acest lucru va genera blocarea acestuia (PLA sau alt material cu temperature joasa de topire). Astept cu interes rezultatele.Daca il desfaceti sa nu uitati sa faceti ceva poze. Sunt interest de ghidajul filamentului. Cat de aproape este de intrarea in hotend. Daca este mai mare de 1mm vor fi probleme la schimbarea filamentului. Sistemul de presare este pe rulment ? Link spre comentariu
florianmro Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 o sa indepartez ventilatorul si o sa revin cu poze suplimentare ,precum si cu cateva masuratori ,cel mai probabil pe dumminica Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Iata si extruderul meu. Inca se lucreaza la el. Am avut ieri ceva timp si am lucrat la duza. Am experimentat mult si am ajuns la acest rezultat. Momentan merg pe filament de 1.75mm dar ma gandesc serios sa trec pe 1mm. Link spre comentariu
florianmro Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Este foarte frumos executat ,banuiesc ca ai un strung cu care ai realizat piesele ,azi o sa incerc sa revin cu poze detaliate despre extruder +hotend Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Este foarte frumos executat ,banuiesc ca ai un strung cu care ai realizat piesele ,azi o sa incerc sa revin cu poze detaliate despre extruder +hotendMi-am cumparat un Einhell BT-ML 300 pentru ca ma saturasem sa tot platesc strungari care nu prea intelegeau ce vreau sa fac... Acum pot sa experimentez... Oricum am platit inca un strung pe la diversi meseriasi si nu prea obtineam ceea ce doream. Am redus si timpii de asteptare. Link spre comentariu
florinangeru Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Felicitari pentru investitue, este ce-a mai buna mai ales ca iti va fi de mare ajutor nu numai la hotenduri . Eu m-am saturat sa ma tot duc pe la diversi meseriasi cu schite, cote... si sa primesc piese facute dupa ureche nu dupa cote :(.Apropo e cineva din Bucuresti care ma poate ajuta sa maresc patru gauri intr-o tabla de 5mm de la 10mm la 14mm? Link spre comentariu
florianmro Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Revin cu poze in detaliu asupra mecanismului de impingere a filamentului de la extruder. Rola presoare este chiar un rulment mic in care s-a practicat un canal in camasa exterioara a acestuia . Dupa parerea mea merita banii ,acum chiar m-am lamurit ca a fost realizat cu multa grija , vizavi de problemele care pot sa apara cauzate de incalzire ,banuiesc ca au facut si ei teste si nu vor fi probleme grosolane ,dealtfel cred ca asta este si menirea ventilatorului montat pe ansamblu si care va functiona permanent.Cat despre teste ,ele vor mai intarzia ,vor avea loc cam spre toamna ,acum este vacanta si voi pleca in concediu cu copiii ,plus de asta sunt prins cu amenajarea unui spatiu de lucru ,care va include si micul atelier . Tot spre toamna si eu vreau sa achizitionez un mic strung de banc ,imi dau seama ca este foarte util intr-un atelier de creatie mecano -electronic .m-am orientat spre acest model deoarece vanzatorul spune ca are pinioanele din metal ,un motor mai puternic , universal de 100 si este echipat cu tahometru .Pretul acestuia este de 480 GPB +95 GPB transportul. http://www.ebay.com/itm/190820349269?ss ... 1423.l2649 Link spre comentariu
minescumarius Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Extruder-ul arata bine. Este lucrat ingrijit. Cred ca o sa-si faca treaba excelent. Ma ingrijoreaza faptul ca exista un spatiu intre hotend si rola antrenoare. Acest fapt poate genera o blocare la schimbarea filamentului. In rest pare ok. Multi s-au plans de tipul asta de extruder (varianta MK7). Strungul prezentat este un "Einhell" cu indicator de turatie vandut insa la 3000 de dolari. Roti metalice se gasesc de cumparat si pentru Einhell, universal de 100 de asemenea. Rotile metalice sunt insa foarte zgomotoase si sunt obtinute prin turnare (deci de proasta calitate). Toate aceste strunguri sunt parerea mea facute in acelasi loc dar cosmetizate diferit pentru revanzatori. Oricum toate au schimbatorul de viteze din plastic (tot din motive de zgomot) si asta e primul care se duce (se gaseste si asta din plastic sau metallic). Pinioanele de la avans nu se duc usor pentru ca sunt sincronizate cu universalul. Cei care le-au barbierit au uitat probabil sa curate strungul. Toate au un defect. Spanul ajunge pe pinioane si de aceea eu am pus un dop in axul universalului pe care il scot atunci cand folosesc piese lungi sau cand curat strungul. Daca studiati aceste strunguri o sa aveti surpriza ca sunt identice. Au doar cosmetizari diferite. Toate piesele se potrivesc de la unul la altul cu exceptia curelei si pinioanelor motorului. Referitor la putere ar fi bine sa desfaceti strungul si sa cititi ce scrie pe motor. Al meu are un motor de 350W dar am vazut si cu motoare de 250W. Acesta pe care il indicati va avea sigur tot un motor de 350-400W. Un indicator de turatie se poate construi cu 50-100 ron si pinioanele metalice costa in jur de 400 de ron. Oricum o sa chieltuiti mai mult pe accesorii decat pe strung...Daca aveti ocazia sa-l studiati inainte de a cumpara va recomand sa o faceti.Atentie! Surubul de avans automat nu are protectie contra spanului. Nu se specifica nimic de pinioane metalice, motorul este de 450W la 180V (sistem American) va fi deci 350W la 220V (deci identic cu einhell). Poate si asta spune ceva despre calitate... Link spre comentariu
minescumarius Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Iata si extruder-ul meu "usurat"... Va intra in curand in teste... Duza din otel inoxidabil. Orificiul de iesire de 0.3mm. Pentru filament de 1.75mm. Link spre comentariu
minescumarius Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Doresc sa realizez 5 hotenduri pentru teste. Cine este dispus la o colaborare pot sa ofer in schimbul unui set de thermistor+cartus un set compus din duza+element de incalzire+suport atasare extruder. Se vor realiza deci 10 hotend-uri. 5 vor fi testate de mine si celelalte 5 vor fi testate de utilizatorii care vor contribui cu pachetul thermistor+cartus. Duzele vor fi executate conform specificatiilor cerute de contribuitorul respectiv. Daca proiectul va avea succes, rezultatele vor fi publicate pe forum. Link spre comentariu
crys281 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 cartusul il am, dar mai astept termistorii. daca mai astepti te anunt cand ajunge pachetul si facem schimbul. asta daca nu te grabesti ca din china e o adevarata aventura cand ajung coletele. comanda e facuta pe 17 iunie, deci ar mai fi vreo saptamana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum