bbogdanmircea Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 E foarte bine ca sunt si useri care fac cercetari pe cont propriu in directia printarii cu niste costuri minime.Tot respectul. Link spre comentariu
crys281 Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 L-am incercat si eu (Filament extruderul) dar cu o duza improvizata facuta dintr-un dop de 1/2 de gaze, dar la mine iese mai gros de 3mm de cat este gaura de la duza. Am ABS cumparat de pe ebay. Pana nu am duza care trebuie nu mai incerc,ca stric materialul si e greu al dracului de gasit. Link spre comentariu
crys281 Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 http://www.ebay.com/itm/261229003975?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649de asemenea si pe ebay se gasesc termistoriDa, astia sunt o varianta la cei cumparati de mine, dar nu aceeasi si sunt tot din China. Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Am gasit ABS-ul la circa 8 Ron pe Kg. Este relativ casant in stadiul de filament (se vede in poza aditivul care presupun ca da aceasta caracteristica). Cred ca acest aditiv este pulverizat pe granule pentru ca acestea au un aspect prafuit. Am spalat 300 g de granule si am facut filament din ele (cam o ora a durat). Filamentul este mai elastic. Piesele ies foarte bine, doar filementul este casant (nu suporta indoiri in "unghi drept"). Iata caeva imagini... Filament se poate face si din macinatura de ABS. Caracteristici Extruder:Consum de energie 30-50W in functie de temperature ambientala.Alimentare 12-18V - merge si pe un panou solar.Electronica (cam scumpa) realizata home made - va contine si un dispozitiv de infasurare automata a filamentului pe mosor.Viteza extrudare 05-1,3m pe minut pentru filament de 1.75mm. Nu ma intereseaza filament de 3mm. Vreau sa trec pe 1mm in schimb. Extruderul se va micsora substantial. Calitatea de printare va fi mult mai buna.Am atasat poza cu filamentul facut intr-o ora. Cam 300g de filament. Macinatura se vinde cu 3.5 ron pe kg insa trebuie cernuta printr-o sita. Granulele mari nu se pot folosi. Link spre comentariu
Vizitator Paul_l Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 As începe si eu o mașina combinata. Router format A4 si printer 3D in aceeași structura. As face aza z astfel încât sa poti schimba Hotend-ul cu un cap de frezare. Axele insa vor trebui făcute pe suruburi. Nu stiu in ce măsura merge folosirea curelelor la frezare chiar fara forte importante. Altfel spus sa fac un mic router portal pe care sa-l folosesc si la printre 3D . Ce părere aveți? Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Am nevoie de un mosor gol pentru a realiza dispozitivul de infasurare. Unde gasesc asa ceva? Pentru cei ineresati de hotendul din inox, se lucreaza la un dispozitiv de gaurire confectionat special pentru acest scop. Am nevoie de putin ajutor si aici. Unde gasesc burghie cu continut de Co lungi. Am gasit doar scurte 35mm pt 2mm si 40mm pt 3mm. Vreau mai lungi... Link spre comentariu
crys281 Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Iti trimit eu un mosor daca vrei prin posta sau daca ai drum pe la Craiova ma suni si ti-l dau ca am 2 goale. Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 L-am incercat si eu (Filament extruderul) dar cu o duza improvizata facuta dintr-un dop de 1/2 de gaze, dar la mine iese mai gros de 3mm de cat este gaura de la duza. Am ABS cumparat de pe ebay. Pana nu am duza care trebuie nu mai incerc,ca stric materialul si e greu al dracului de gasit.Granulele pe care le ai in poze nu par a fi ABS. Arde o granula si daca scoate fum negru este ABS, daca scoate fum alb este PE. Pentru mine par a fi PE. PE este lipicioasa si este greu de facut filament din ea. Incearca sa cauti granule fine (3mm maxim). Aceste extrudere cu burghiu au probleme cu topirea granulelor. La un extruder profi zona de topire se ingusteaza spre zona de iesire. Din acest motiv nu se pot obtine viteze mari de extrudare. Link spre comentariu
florinangeru Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Sa transformi CNC-ul in 3d printer... ar fi o solutie completa si foarte la indemana , dar trebuie implementat controlerul de temperatura pentru bed si hotend. Vazusem ceva proiecte pe net cu aceasi idee si foloseau ramps sau megatronics .Mosoare cred ca se pot gasi prin piata la cei care vand conductori electrici sau de semnal. Filamentul pare ok si cu cat e mai subtire e mai usor de topit si modelat, felicitari pentru reusita si cercetare. Daca e cineva care are cunostinte la valrom sau valplast sa iti spuna secretul combinarii granulelor ca sa obtii consistenta perfecta...... Link spre comentariu
Vizitator Paul_l Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Partea de controler de temperatura nu mi se pare mie a fi o problema . La fel sa ii pun si un arduino in fata controlerului paralel a cnc-ului. Electronica e meseria mea. Problema mea e de mecanică., sistemele cu surub sunt mai lente decit cele pe curea. Cele pe curea nu stiu cit de bine merg la cnc.Pentru Gaurirea duxelor cred ca va pot ajuta eu cu micro cnc ul meu cu proxxon mf70. Important e sa avem spiralul cu coada pentru una din mandrinele mele. Nu am bătaie la ax sesizabila si precizie obținută cu freze de 1mm e de 0,05 mm Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Realizarea unui CNC combinat cu printer nu este o idee buna. Problema este generata de viteza. Eu printez acum la 120mm/s si mi se pare incet. Printate foarte incet piesele vor avea acel aspect mat (par prea coapte), scaderea temperaturii va scadea rezistenta piesei. Eu experimentez acum un extruder pe filament de 1mm. Vreau sa micsorez hotend-ul si sa imbunatatesc racirea pentru a printa la un minim 200mm/s. Rezultatele sunt promitatoare. Ideea este sa putem printa cu diverse materiale (flexibile, casante, termorezistente). La urma urmei trebuie sa faci bani cu o astfel de imprimanta. Ma incanta ideea sa pot tiparii o piesa din Teflon sau o talpa flexibla pentru un pantof ortopedic.Deci sfatul meu este sa folosesti CNC-ul pentru a-ti realiza o imprimanta 3D. Link spre comentariu
klayus Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cum anume printezi cu 120 mm/s? Vb de travel speed sau viteza la perimetre? Întreb, ca mi se pare exagerată viteza asta pt printare perimetre.daca intradevar e vorba de viteza de perimetre, fa si tu un filmulet cu ea, ca sunt tare curios.Ms anticipat Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 22, 2013 Partajează Postat Iunie 22, 2013 Cum anume printezi cu 120 mm/s? Vb de travel speed sau viteza la perimetre? Întreb, ca mi se pare exagerată viteza asta pt printare perimetre.daca intradevar e vorba de viteza de perimetre, fa si tu un filmulet cu ea, ca sunt tare curios.Ms anticipatO sa fac cu filmulet cand o sa printez ceva. Dar acum am pe imprimanta diverse hotend-uri pentru test.Acesta este testul pe care l-am facut si eu. Acum am schimbat putin si electronica in sensul ca am inlocuit driverele cu TB6560. Dar o sa incerc si cu astea. Am facut testul asta pentru a testa continuitatea duzei. Din acest motiv vreau sa usurez extruder-ul. Link spre comentariu
florinangeru Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Suoper tare.... sunt curios sa vad o piesa finita printata la viteza foarte mare ca sa imi dau seama de detalii . Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Piesele ies ok si la viteze mari. Cred ca daca usurez extruder-ul rezultatele vor fi si mai bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum