worker Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Da, nu ma asteptam sa coste asa de mult o asemenea freza.Mai simplu si mai ieftin poate fi o freza asemanatoare razatoarei de la robotul de bucatarie.Diametrul frezei trebuie sa fie minimum 25cm. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Da , merge si cu tocatura dar combinat cu granule , iar diametrul interior mai mare ca am incercat cu tocatura de pet si intra intre spiral si teava urmand a se bloca, asa granulele sunt rotunde si putin mai mari.Ai dreptate tocatura simpla merge bine la impingere cu piston dar asta complica masina ca trebuie sa ai mai multe zone de incalzire ca la masinile industriale de injectie.Am vazut la o sectie de mase plastice o moara cu ciocanele care sfarama rebuturile dar cand se lucra cu rebuturi sa schimba temperatura la zonele de preincalzire sau daca la granule foloseau 2-3 zone atunci cand lucrau cu spartura le foloseau pe toate(masina avea 4 zone-una finala si 3 de preincalzire). Link spre comentariu
florianmro Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 http://www.kanya.ro/Produse/SistemeProf ... Prezentare un sistem pentru constructia unui 3dprinter Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Pai noi vorbeam de minitermistori nu de termistori giganti ) ca destia cat pumnul am gasit mia peste tot. La bed ar merge si un termistor tip pastila ca ce-l din link-ul al doilea, dar la hotend nu prea merge. Si inca ceva, termistori am gasit la toate magazinele de electronice dar majoritatea au plaja -40/ +100 gradeTermistori aduce Comet de la Farnell: http://store.comet.srl.ro/CatalogueFarn ... t/1024629/Deoarece Comet lucreaza numai cu firme, o idee ar fi sa cautati produsul direct la: ro.farnell.com.Modelul indicat e fix ce trebuie pentru extruder. Exista si smd 0603 pentru masa de printare incalzita, pe aceiasi filiera: http://store.comet.srl.ro/CatalogueFarn ... t/1063225/ Link spre comentariu
crys281 Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Da, dar la ABS tot nu merge pt ca termistorul sugerat de tine are temp max de 200*C, iar ABS-ul se topeste la 240*C.Un termistor ieftin (3 lei si ceva) pentru bed am vazut la Adelaida, are vreo 4 mm sau in China cu 1,8$/buc ala care trebuie cu temp pana la 300*C. Link spre comentariu
crys281 Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Nu prea cred. Io nu stiu cine e cimpanzeu sau alta oratanie dar eu spun din proprie experienta care a facut comanda: http://www.aliexpress.com/item/B1-NTC-1 ... 89261.html. si e ala care trebuie. Link spre comentariu
florianmro Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 http://www.ebay.com/itm/261229003975?ss ... 1497.l2649 de asemenea si pe ebay se gasesc termistori Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Iata si primele teste cu filament facut din granule de ABS. ABS-ul pe care l-am gasit contine un aditiv CCUV 5%. Filamentul este relativ casant. Piesele insa sunt OK. Viteza de extrudare este 1m de filament pe minut cu acest tip de granula. ABS-ul este pentru injectia de manere de usi in industria auto. Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 felicitari, piesa arata bine , ceea ce ma duce cu gandul ca hotendul si corelarea avansului firului cu viteza de lucru sunt cel putin la fel de importante ca mecanica.la ce pret credeti ca s-ar putea scoate un sistem hotend/avans fir decent ?Incerc sa scot un extruder complet cred ca in jur de 200 ron. Vreau sa poata printa cu tot felul de materiale (PLA, ABS, NYLON, PP, PC e.t.c.) Acum am un extruder cu duza din inox. Nu sunt insa convins 100% ca este cea mai buna varianta. Stiu ca am rezolvat problema deformarii teflonului. Acum vreau sa reduc dimensiunea extruder-ului si sa perfectionez racirea. Se pare ca cei care vor sa printeze cu PLA au probleme cu tipul asta de doza. Eu nu am incercat PLA insa cred ca problema este la constructia extruder-ului (ghidajul filamentului). Am printat insa cu nylon pentru trimmer la 300 C si nu au fost probleme. Inca mai lucrez si apoi o sa-l dau la test. Nu gasesc insa un termistor care sa tina in 350 C, imi mai trebuie si nichelina izolata cu fibra de sticla. Nu sunt adeptul elenentelor de incalzire tip cartus (sunt mari). Pentru aspect commercial as prefer sa bobinez hotend-ul. Link spre comentariu
minescumarius Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Update:Timpul de incalzire bed (200x200mm Aluminiu + Sticla) este de 5 min pt 100C;Timpul pentru incalzire hotend este de 1,5 min pt 200C;Variatia temperaturii la BED este de +-2CVariatia temperaturii la hotend +- 1CTabelul de temperatura este calibrat si corelat cu masurarea temperaturii la iesirea dozei. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Da, dar la ABS tot nu merge pt ca termistorul sugerat de tine are temp max de 200*C, iar ABS-ul se topeste la 240*C.Oops! Corect, multam de atentionare.Eram convins atunci cand le-am comandat ca erau de 300. Macar ca inca nu am apucat sa-l bag pe ABS. Dar pana pe la 210 inca mai misca :)Sunt si de 300 la Comet/Farnell si o sa arunc un ochi si pe la Adelaida, ca trebe' si ABS ;) Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Sint la Farnel termistori de pina la 300 grade, se poate comanda si prin P.r.o.t.e.h.n.o.Dupa filtrare au rezultat 18 Buc. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 21, 2013 Administratori Partajează Postat Iunie 21, 2013 de la farnell se poate comanda direct, oricare puteti cumpara. Daca doriti sa apelati la intermediari asta e alta poveste dar daca cumparati direct azi faceti comanda si maine aveti componenta, mai repede de atat nu iti vine de niciunde. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 de la farnell se poate comanda direct, oricare puteti cumpara. Daca doriti sa apelati la intermediari asta e alta poveste dar daca cumparati direct azi faceti comanda si maine aveti componenta, mai repede de atat nu iti vine de niciunde.Nu accepta plata ramburs, de acea apelez la intermediari. Link spre comentariu
Vizitator Paul_l Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Plata ramburs e mai scumpă decit orice plata cu card sau ordin de plata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum