florinangeru Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Daca l-ai luat e ok pentru inceput si pe parcurs iti iei doar cipul ATmega1284P il scrii si il pui in locul celuilalt . Daca nu vrei sa-ti pui Smart LCD o sa te chinuiesti putin cu cel jumper ca sa nu se reseteze imprimanta cand scoti cablul USB dupa incarcarea fisierului. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Asta voi folosi eu ca si drivere si control board. http://cnc.maket-city.ru/index.php/cnc/gen7tm Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 O mare problema este hotend - capul de printare eu nu am gasit nicaieri cu duza mai mica de 0,4 cele mai utilizate din cate am studiat sunt de 0,5 si de 0,4 nu am gasit nimic cu 0,2.... daca ne poate cineva ajuta..... Inca ceva ditre cei experimentati daca ne poate lamuri cineva cum este mai bine si anume indiferent de diametrul gaurii de la capul de printare sunt variante care merg cu filament de 3mm sau 1,75mm care e mai bine sa fie utilizat, conteaza in functie de duza? sau nu are nici o importanta? rezolutia e aceasi indiferent de filamentul utilizat?Uneori sunt intrebari idioate dar e mai bine sa le pun pentru confirmare si pentru a intelege mai bine cum functioneaza .Astea sunt cele mai bune capete la ora actuala. In imagine sunt 2 buc de 0,2 si o buc de 0,5mm. Poti sa topesti orice fir, de 1,75mm sau 3mm. Rezolutia o da capul. 0,2 este mai ok, dar timpul de lucru va fi mai mare. Acum depinde de ce vrei sa lucrezi. Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 mincof sa inteleg ca asta este extruderul model wade de care spuneai? De unde l-ai achizitionat? sau ai tu de vanzare?Intre timp mi-am raspuns singur am gasit pe ebay dar nu ar fi rau sa ne anunti daca faci si tu partile printate ale extruderului sau daca ai solutie completa ;) Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2013 Eu faceam hotend-uri, dar nu mai fac ca am alta treaba. De printat nu printez deocamdata. Poate pe la primavara ma apuc de printat. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 http://www.printrbottalk.com/wiki/index ... ntrbot_BOM Azi sau maine imi ajung piesele de PAL debitate. Asa in mare nu stiu de unde o sa cumpar: -rotile dintate de la extruder si de la axel x si y -cureaua de antrenare de 2.5 -hotend -tijele de 8 mm Inca nu sunt hotarat cu control board, florin trimite-mi un link cu placa aia smechera cu sd card reader dar in format diy nu ca s-o cumpar. Link spre comentariu
crys281 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Eu am luat de la Baumax tija de 8 dar este de AL. Tot acolo, sau la Dedeman gasesti si tijele filetate, piulite, saibe dar sunt mai scumpe. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Deci e mai ieftin Baumax decat Dedeman. O sa caut prin Baumax atunci.Inafara de minconf care nu mai printeaza mai are vreunul dintre voi imprimanta functionala? Link spre comentariu
crys281 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Sunt mai ieftine la dedeman, decat la Baumax, voiam sa spun ca sunt mai scumpe decat prin magazinele de specialitate. asa ca mai intai cauta la magazinele din cartier. Iar celelalte piese le-am luat de aici: http://reprapworld.com/?searchresults&cPath=1616 Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Pai tijele de ghidaj, suruburile trapezoidale...... si ce va mai trebuie le gasiti pe siteurile sus mentionate de unde ati luat motoare si alti rulmenti liniari . Eu curelele, cateva role de rulare, endstop optice si mecanice, si altele le-am recuperate din imprimante ce au fost casate. Mai greu cu motoarele ca nu am fost baiat destept sa le iau :(. In noaptea asta o sa ajung acasa la mine si daca nu ma ia somnul iti caut schema de la smart LCD. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Poti sa faci asa o lista cu piesele ptr un hotend functional si cat costa fiecare?Ceva compatibil cu corpul de extruder din PAL?Sunt cam scumpe toate electronicele alea, cu hotendul va trebui sa-l cumpar de undeva, dar ptr drivere si control board o sa cumpar eu chipurile iar PCB-urile le voi face in regim DIY.Clar ca ce se mai poate luam de pe alte siteuri mai ieftine, dar la hotend nu prea cred ca am ce face si va trebui sa-l cumpar de pe undeva.Cred ca o sa merg pe schema ruseasca pana la urma. Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Hotend-ul nu e greu de facut dar iti trebuie o bucata de teava de teflon, o bucata de teava de alama sau bronz, cineva cu strung ca sa poti obtine precizie si ce-l mai important duza la care ii poti da gaura de cat vrei tu . Eu nu am dat peste nimeni iscusit in strung, freza si sa colaboreze ok cu lumea din jur.Pana ajung eu la hotend poate se apuca colegul mincof de facut ca sa nu ne mai batem capul cu meseriasii si materialele. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Eu ma gandeam acuma ca acele duze arata foarte asemanator cu acele capetele de bronz care se folosesc la lampile de la sudura oxiacetilenica.Si acelea se incalzesc foarte tare de la flacara si au orificiile destul de mici ptr ca trebuie sa iasa gazul prin ele...Acuma nu stiu daca se pot si folosi in acest scop...Mai este multa cale pana acolo oricum, hotendul o sa ma apuc de el doar dupa ce am toata mecanica si electronica functionala. Link spre comentariu
crys281 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Mai sunt cele de la Aragaz dar mai trebuie pilite un pic sa le faci varf ca ele initial sunt plate. Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Scuze eu sunt pe drum si fac browsing de pe telefon deaia sunt cam deficitar in comunicare . Aici un tutorial cum sa faci un hotend e doar un exemplu dar principiul de functionare e la toate acelasi, poate arata in mii de feluri in functie de imaginatia si materialele folosite dar principiul e acelasi. Ca pret.... e in functie de materiale si de meseriasul carer ti-l face... pe ebay ajunge de la 20 dolari pana la 60 dolari si poti fi sigur ca adaosul e minim 100% la care se adauga transport.... Daca ai un prieten cu ceva scule in atelier poti sa il faci si cu 0lei ). Dupa cum spunea Einstein totul este relativ. Mai multe tutoriale sunt pe youtube..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum