Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Am reusit sa fac sa mearga si releul vietii.N-a mers cu strap la +5 V, releul meu fiind auto vroia macar 10 V ca sa aclanseze. Pana la urma am conectat npn-ul la 10 V si asa merge.Am gasit niste pasta decapanta pentru tevi de cupru in dedeman, 24 ron, cutiuta alba cu scris albastru, este super la lipit fata de sacaz.Iei cu scobitoare dai putin unde vrei sa lipesti, si cand dai cu varful letconului incepe sa sfaraie si se duce fludorul perfect pe traseu si pad, zici ca il trage cu magnetul acolo.Alta viata.Azi sper sa-i dau de cap cu driverele, ieri am pierdut timp cu releul.Am pus niste leduri pe iesirile logice spre drivere si m-am jucat din pronterface, iesirea de EN pare sa se miste ok, in schimb DIR si STEP nu trec deloc pe 1 sau 0, acum sau merg prea repede si nu le vad eu pe leduri sau ceva e dubios...poate nu e configurat ok din firmware...Cat despre facut dintii pe surub cu dremelul, geniala ideea!!!Am luat ieri un surub M8 x 50 care are filet pe toate lungimea si am facut o incercare.Incredibil ce putere de taiere au discurile alea mici, nu m-as fi asteptat niciodata la cat de fragile sunt, am spart 2 incercand sa le montez.Ies niste dintii mici si super ascutiti cand tai perpendicular pe filet cu dremelul, chiar s-ar putea sa fie prea ascutiti :DDin pacate am masurat prost si am facut taieturile mai spre capul surubului decat ar fi trebuit, dar o sa refac, bine ca stiu ca merge bine :d

Link spre comentariu

http://www.gsmnet.ro/accesorii-si-piese ... ip-1--3571

Ce parere aveti despre aceasta rezistenta de letcon ptr heater?

Pe ea scrie 24 V si 50 W, oare la 12 V duce 25 W ?

Dupa cum se poate observa are 4 fire, asadar probabil ca are si o termocupla pe acolo sau termistor...

Daca imi pocneste rezistenta cred ca o sa fac o incercare ... ar fi o solutie ieftina .

Mi-a venit si o idee cum sa testez termistorul de pe hotend: cu statia de lipit!

Setez o temperatura din statie si bag varful de letcon in gaura din heater block si vad ce afiseaza in pronterface!

Link spre comentariu

Buna ziua,Pe la pag. 2, utilizatorul mincof spune ca se gasesc profile de AL la ITEM.Va rog sa-mi spuneti si mie ce firma e ITEM si unde o gasesc?Multumesc

Crangasi, o iei pe langa lac drept, si cand se termina drumul, nu o iei la dreapta, intri pe poarte, si cand ajungi la bariera, faci dreapta, iar cand se termina drumul intri pe usa, si acolo este.
Link spre comentariu

Am gasit niste pasta decapanta pentru tevi de cupru in dedeman, 24 ron, cutiuta alba cu scris albastru, este super la lipit fata de sacaz.Iei cu scobitoare dai putin unde vrei sa lipesti, si cand dai cu varful letconului incepe sa sfaraie si se duce fludorul perfect pe traseu si pad, zici ca il trage cu magnetul acolo.Alta viata.

Cu siguranta ca este coroziva,ai vazut cum arata lipiturile la o instalatie de cupru dupa un timp?,pe unde s-a prelins pasta topita se corodeaza si exideaza.Trebie sters bine dupa lipire.
Link spre comentariu

http://www.gsmnet.ro/accesorii-si-piese-de-schimb-aparatura/rezistenta-letcon-lukey-tip-1--3571Ce parere aveti despre aceasta rezistenta de letcon ptr heater?Pe ea scrie 24 V si 50 W, oare la 12 V duce 25 W ?Dupa cum se poate observa are 4 fire, asadar probabil ca are si o termocupla pe acolo sau termistor...Daca imi pocneste rezistenta cred ca o sa fac o incercare ... ar fi o solutie ieftina .Mi-a venit si o idee cum sa testez termistorul de pe hotend: cu statia de lipit!Setez o temperatura din statie si bag varful de letcon in gaura din heater block si vad ce afiseaza in pronterface!

Este prea lunga in partea activa .Cu siguranta lungimea totala este peste 50-60 mm,deci mult prea lunga,inchipuieti cum arata montata si izolata cu banda de Kapton cred ca :cry:
Link spre comentariu

Dupa cum se poate observa are 4 fire, asadar probabil ca are si o termocupla pe acolo sau termistor...Daca imi pocneste rezistenta cred ca o sa fac o incercare ... ar fi o solutie ieftina .

Ieftina dar nu precisa ,nu e bine ca termocuplul sa fie in corpul rezistentei(daca nu crezi pot sa-ti demonstrez practic).Apare fenomenul de inertie termica-pana sa transmita rezistenta caldura la varf decupleaza din termocuplu.Poate ca ar merge dar cu foarte multe incercari si tatonari .
Link spre comentariu

Oricum controlerul pe care il am eu nu accepta decat termistor, trebuie alt circuit ptr termocupla.Nu mai stiu cat costa un incalzitor din ala in pastila de inox ca sa fac o comparatie sa vad daca s-ar merita. (chas3 ne poate spune el are asa ceva la vanzare)Deocamdata ma concentrez pe drivere, cu incalzirea vedem dupa ce misc si eu ceva.Voi ce ati mai facut?

Link spre comentariu

Oricum controlerul pe care il am eu nu accepta decat termistor, trebuie alt circuit ptr termocupla.Nu mai stiu cat costa un incalzitor din ala in pastila de inox ca sa fac o comparatie sa vad daca s-ar merita. (chas3 ne poate spune el are asa ceva la vanzare)Deocamdata ma concentrez pe drivere, cu incalzirea vedem dupa ce misc si eu ceva.Voi ce ati mai facut?

Rezistenta tip cartus - 7 euro.Termistor - 5 euro.Bonus insulatie PTFE pentru firele de la termistor, daca le iei pe amandoua :)Se poate adauga un shield bazat pe MAX6675 sau ceva similar, care sa permita conectarea unei termocuple. In mare, de genul:http://learn.adafruit.com/thermocouple/si dupa aia mai setezi pinii in Marlin sau ce folosesti tu.
Link spre comentariu
:sparge: Deci ma dau cu capul de toti peretii, nu pot sa invart nici macar un stepper si gata.Am luat Teacup-ul de pe site de la rus, si cand conectam driverul imi iesea fum din rezistentele de limitare curent.Dupa multa chinuiala mi-am dat seama ca in config.h-ul default nu era inversasta linia de enable.Am modificat am recompilat si acum macar cand dau X+ X- face enable la driver si cand dau Motors Off face disable.Dar doar atat!!! :cry: iesirile de STEP si DIR de la ATMEGA nu se schimba deloc si nu-mi dau seama de ce.Sunt aproape suta la suta sigur ca e ceva din config.h sau alte fisiere din firmware, ceva se intampla in soft de nu da comanda...I-am scris la rus, am scris si pe forumul reprap ...Daca va pricepeti in configurari de astea de Teacup, compilari etc. dati si voi un pm poate ma scoateti din belea. :nebunrau:
Link spre comentariu

Neavand ce face, m-am apucat de reparat prin casa, iar primul mi-a cazut in mana scaunul pliant de mers la gratar :). Avand o piesa de plastic rupta, am desenat-o frumos in sketchup, imprimata cu printerul si iata scaunul reparat :aplauze .

post-46546-13982962044_thumb.jpg

post-46546-139829620465_thumb.jpg

post-46546-139829620492_thumb.jpg

post-46546-139829620519_thumb.jpg

Link spre comentariu

:sparge:

I-am scris la rus, am scris si pe forumul reprap ...

Daca vrei, posteaza pe sectiunea de forum Romanesc de la reprap.org:

Home > RepRap User Groups > Europe > Romania RepRap User Group

sau linkul direct: http://forums.reprap.org/list.php?287

Sau eventual pe sectiunea de electronica http://forums.reprap.org/list.php?13

Eu unul pe doar pe sectiunile astea mai stau si eventual daca ai vreo pb si postezi acolo o sa primesti raspuns. Mai ales pe grupul de Romania, care ar fi placut sa fie mai activ. Btw cineva zicea ceva de nozzle alea pt filament cateva pagini in urma. Toate nozzle de genul ala unde vedeti prin poze pe la toti pe la extrudere sunt de fapt duze de aragaz si/sau centrala termica, si de obicei le gasiti in bazar cu duiumul. http://reprap.org/wiki/DIY_Direct_hot_end

:)

Link spre comentariu

:101 nah macar partial

Adica am reusit sa misc si eu axele.

Am luat un driver cu TB facut de mine acum vreo 2 ani, vai de capul lui lipit carpit, l-am conectat si merge!!!

L-am conectat pe iesirile ptr extruder, axa Y, axa Z si merge, pe X nu merge trebuie sa verific liniile cred ca e un scurt pe undeva.

Dar totusi nu pot sa inteleg, am driver facut fain si lipit si nu merge, il pun pe asta vechi si merge.

Schemele sunt aproape identice.

TB6560 Driver_schematic.pdf

Asta e driverul vechi.

Iar driverul nou l-am postat aici:

post-41048-139829620933_thumb.jpg

Din ce ma uit singura diferenta pare sa fie acel ~RESET si ca pe ala al meu vechi am mult mai multe condensatoare de filtrare...si ala are partea de 5 V separatcu 7805, la asta nou ii dau eu 5 V de pe placa, oare sa fie asta problema?

O sa mai pun si pe asta nou niste condensatoare de filtrare, eventual incerc si cu 7805, poate ii dau de capat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări