Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Salutare,Am primit oferta si m-am inselat nu costa chiar asa de mult profilul sa vad daca reusesc maine sau saptamana viitoare sa ajung sa iau profilele. Este 6,07 euro+TVA metrul liniar de profil, iar debitarea este gratuita :d.Mincof poti te rog sa-mi spui barele de sus pe care sunt prinse si lagarele ce dimensiuni le-ai dat tu ca sa se incadreze bine motoarele jos?Eu am pus pe lista asa:1. pentru baza scheletului avem profile de 420mm - 4buc, 300mm - 4buc, 70mm(50mm la tine) - 4buc;2. pentru corp schelet avem profile de 340mm - 4buc;3. si barele de sus care inchid scheletul in specificatii sunt de 420mm - 2buc dar eu vreau sa pun motoarele jos ca tine sa elimin cablurile atarnate asa ca astept sa-mi spui ce dimensiuni au la tine :). Verifica te rog si zi-mi daca am gresit vreo dimensiune, astept raspunsul tau pentru finalizarea necesarului.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Este simplu:Daca jos ai barele de 300 latime, sus pui 300 plus dimensiunea motorului. Nema 17 are 42mm, deci 300 + 84=384 plus distanta de la barile de 8mm sau 12mm diametru pe care culiseaza axa z.

Link spre comentariu

gasisem dimensiunile motoarelor dar nu stiam exact cat au lagarele de prindere pentru axe :)..... o sa le las la 420mm ca mai bine sa fie de cat sa duc dorul :))

420 este putin. 420-384=36mm /2 =18mmNu o sa poti sa te incadrezi in cotele aste cu tija cimentata si piulita. Mai adauga cate 20-30mm pe fiecare parte.
Link spre comentariu

salutare :)Am adaugat cate 15mm pe fiecare parte si a mfost azi de am luat profille :d. Daca nu ma incadrez o sa iasa placa putin in afara si o sa gasesc o solutie printata dupa ce o termin... o clema cu canal in care intra placa de prindere ce se prinde cu surub in capatul profilului.... o sa studiez si o scot la capat. Tu de unde ai luat piulite de canal ca eu aveau ceva acolo dar nu mi-au placut cum se prindeau in canal... erau conice cu o biluta de fixare dar prindeau foarte putin in peretii profilului vreo 2mm in buza, alea din specificatii sunt patrate si intra perfect intre peretii canalului nu ramane loc, foloseste toata suprafata pentru prindere. Nu am gasit la ei nici suruburi M5 SHCS aveau doar pe standul de prezentare....Poti sa-mi indici un magazin de feronerie cu detoate ca la mine in zona nu este :(.Multumesc

Link spre comentariu

Piulitele de canal care erau acolo, erau perfecte. Aia 2 mm in momentul cand strangi prinde fest de marginea canalului si nu scapa nici daca tragi cu trenul. Crezi ca neamtu-i prost. Ei tin sute de kile pe piulitele alea. Suruburi la sea, sau in anglia.

Link spre comentariu

Salutare tuturor :)Am reusit pana acum sa cumpar profilele, suruburile necesare (multumesc mincof de ponturi), saibele si am cerut ceva oferte pentru piulitele slot5/M5. La item piulite sunt super ok dar au un pret pe masura 3,22lei bucata si la cate am nevoie ar insemna sa dau dublu fata de cat am dat pe profile. Prefer sa iau piulite patrate de la fabory ca cele din imaginea atasata, ajunge la 0.31lei bucata si diferenta sa o investesc in axe, motoare si alte parti... :).Cine mai are nevoie de suruburi si saibe ca mie mi-au ramas destul de multe ca nu am putut sa cumpar cate aveam nevoie :( dadeau doar la cutie si o cutie are 1000 buc, 200 buc, 500buc..... in functie de produs.Saibe M5x10x1 - 350bucSaibe M5x20x1 - 200bucSuruburi M3x16 - 90bucSuruburi M5x12 - 192bucNu urmaresc sa fac profit asa ca le dau la acelasi pret la care le-am luat conform facturii :), am nevoie de bani sa ii reinvestesc in ce am nevoie in continuare. Nu pun aici preturile ca sa nu se considere postare nepotrivita si sa mi-o stearga vreun admin dar le gasiti aici insotite de cateva poze, verificati ultima postare viewtopic.php?f=59&t=116865&start=60mincof te rog poti sa te uiti pe motoarele tale si sa-mi spui ce model sunt pentru ca am gasit foarte multe modele dar aproape nici unul nu avea 0,5A.. ce am gasit eu aveau intre 1A si 2,5A. Vreau sa-mi spui te rog ce latime au placile de sus pe care se prind capetele de ax si surub, dupa calculele mele sunt late de 68,5mm dar o comfirmare in plus nu strica si vreau sa mai stiu cum le-ai fixat in canalele profilelor.Multumesc

post-24493-139829566305_thumb.jpg

Link spre comentariu

mincof te rog poti sa te uiti pe motoarele tale si sa-mi spui ce model sunt pentru ca am gasit foarte multe modele dar aproape nici unul nu avea 0,5A.. ce am gasit eu aveau intre 1A si 2,5A. Multumesc STP-42D3018-Shinano Kenshi Nema 17 Stepper Motors, 1.8 deg/step, 66oz-in (Bipolar) , 47oz-in (Unipolar)The STP-42D3018 steppers are rated at 66 oz/in torque (Bipolar)and 47 oz-in torque (Unipolar). They are size nema17 and have a 5mm dia. shaft w/ flat. There are six wires (approx 12" long).STP-42D3018 Spec's:Step Angle = 1.8 deg (200 step)Voltage = 5.2vdc (Unipolar) , 8.8vdc (Bipolar)Current / Phase = 0.9amp (Unipolar) , 0.64amp (Bipolar)Resistance Phase = 5.8ohm (Unipolar) , 11.6ohm (Bipolar)Inductance = 2.4mH (Unipolar) , 9.6mH (Bipolar)Holding Torque = 47 oz-in / 33 N-cm (Unipolar) 66 oz-in / 46 N-cm (Bipolar)

Link spre comentariu

Salutare tuturor :)Din dorinta de a mai salva ceva bani in ultimele doua zile mi-am tot stors creierii in ceea ce priveste piulita patrata si ................. am gasit solutia perfecta :101 . Cautand altceva am dat peste o piulita M5 normala (hexagonala) si incercand sa o bag in canalul profilului de aluminiu mi-am dat seama ca trebuie sa iau din muchiile paralele de jos aproximativ 0.5mm. Am pus mana pe o piatra de ascutit cutitul ca sa nu mai rascolesc prin scule dupa o pila ca deja era 1:20 noaptea si.... e perfecta, se centreaza perfect in canal, are filetul mai lung de cat piulita patrata deci prinde mai bine surubul, iar partea ce-a mai buna e ca am dat pe 100 piulite doar 5lei :). Cine are peacasa un flex, polizor.... doar cat le sterge putin pe piatra si gata.Poze cu rezultatul ca sa va comvingeti... puteti folosi cu incredere metoda.

post-24493-13982956765_thumb.jpg

post-24493-139829567653_thumb.jpg

post-24493-139829567661_thumb.jpg

post-24493-139829567668_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitari!Cum mai decurg proiectele?O sa ma apuc si eu de un Printrbot LC, mai mult de hobby asa.Cadrul o sa fie din pal de fag de 6 mm debitat la CNC, dupa ce o sa am cadrul facut o sa incep partea de mecanica.Sper sa reusesc sa fac cea mai ieftina imprimanta 3D :P

Link spre comentariu

Salutare tuturor,Eu pentru moment sunt acasa la parinti si stau ca un leu in cusca..... abia astept sa ajung la Bucuresti sa ma apuc de treaba:). Intre timp mi-a facut socrul meu clemele inclinate la 70 grade pentru a putea continua structura de aluminiu. Am tot stat de am citit zilele astea si trebuie avut grija sa printati intr-o camera unde nu sunt curenti de aer sau sa inchideti imprimanta cel mai bine :), ii puneti niste pereti de plexic. Cu cat stabilitatea termica este mai mare, rezultatele vor fi mai bune ;).O sa revin cu poze dupa ce ajung acasa si termin structura de aluminiu, intre timp fac un studiu de piata sa vad unde gasesc cel mai ieftin axe, rulmenti liniari, capete de ax..... sugestiile sunt binevenite.Mincof te rog poti posta doua trei poze cu imprimanta ta finalizata?

Link spre comentariu

Eu partea de steppere, circuit TB6560 driver, rulmenti liniari vreau sa le iau de la http://www.tekro.ro, am mai luat motorase recuperate de la el si sunt super ok si preturile sunt foarte foarte bune.

As fi luat si tije de inox dar cele mai subtiri sunt de fi 10 iar ptr printrbot trebuie de 8 mm.

Astept sa vad cum decurge debitarea si sa primesc piesele, am dat comanda tot aici pe forum la blackwind si toate piesele din PAL de debitat ma ajung cu tot cu material cam 200 ron.

La astea o sa se adauge:

-1 ATMEGA 2560 in jur de 25 ron

-4 chipuri TB6560 cam 4 x 17 ron

-2 steppere completare pe langa cele 3 pe care le am cam 30 ron

-rulmenti liniari, suruburi, piulite, tije etc

-piesele printate sau la cnc ptr antrenare axe si ptr extruder o sa rog pe cineva care are cnc sau imprimanta 3d sa mi le faca

-hotend o sa comand de pe net de undeva

Deocamdata ma concentrez pe partea de sasiu sa vad cum iese si daca treaba e ok o sa investesc in continuare si pe hotend si electronica.

Link spre comentariu

Salut. Si eu vreau sa construiesc o imprimanta 3D Prusa Mendel IT.2. Pana acum am electronica, motoarele pp, extruderul, tijele filetate si astept sa-mi vina piesele din plastic. O sa folosesc Sanguinolulu 1.3a ATMEGA 644P, mpp Nema 17, 1,8, 1,1A recuperate cumparate de la tekro.Acum am o mare problema, de unde cumpar din Romania un termistor de 100K temp max 250-300*C ca la cel pe care l-am avut i-am rupt "cracii". Multumesc.

Link spre comentariu

bbogdanmircea unde ai gasit tu pe hi-end motoare la 15lei bucata ca eu am rasfoit peste tot si cel mai ieftin motor este 100lei inmultit cu 5 ca atatea motoare sunt necesare inseamna 500lei .... este enorm :(. Pana in prezent cele mai bune preturi le-am gasit la n.i.c.h.e.l.i.n.a. - c.n.c, iar la t.e.k.r.o. am trimis email sa intreb de motoare... oferta ceva si nici in ziua de azi nu am primit raspuns :(. Eu o sa folosesc Sanguinololu 1.3 cu ATmega1284P si drivere Pololu.crys281 ai grija la cele doua motoare puse in paralel ca doua motoare a 1,1A in paralel fac 2,2A o sa forteze driverul, alege doua motoare de amperaj mai mic. La sanguinololu alege varianta cu ATmega1284P deoarece are memoria mai mare de cat ATMEGA 644P si poti incarca firmware-ul pentru Smart LCD control pannel direct in el si in felul asta nu o sa depinzi de PC pui fisierele pe cardul de memorie il bagi in Smart LCD si dai drumu la printare ;). Termistor cred ca mai bine cauti pe ebay si iei la pret de unu in Romania 10 din china ;). O mare problema este hotend - capul de printare eu nu am gasit nicaieri cu duza mai mica de 0,4 cele mai utilizate din cate am studiat sunt de 0,5 si de 0,4 nu am gasit nimic cu 0,2.... daca ne poate cineva ajuta..... Inca ceva ditre cei experimentati daca ne poate lamuri cineva cum este mai bine si anume indiferent de diametrul gaurii de la capul de printare sunt variante care merg cu filament de 3mm sau 1,75mm care e mai bine sa fie utilizat, conteaza in functie de duza? sau nu are nici o importanta? rezolutia e aceasi indiferent de filamentul utilizat?Uneori sunt intrebari idioate dar e mai bine sa le pun pentru confirmare si pentru a intelege mai bine cum functioneaza :).

Link spre comentariu

Deja am luat cu 644p, nu ma derajeaza. Prima data sa-l fac sa mearga conectat cu laptopul si dupa aia mai vedem. Am facut comanda de termistor - 2 buc sa am si de rezerva :).

La mine duza este de 0.35 mm. Toate pisele le-am cumparat de pe site-ul asta: http://reprapworld.com/?searchresults&cPath=1616.

Si de aici MPP: http://www.tekro.ro/index.php?route=pro ... duct_id=79 cu 14 ron :da .

Nu ma lasa sa pun site-ul care trebuie dar nu e hi-end.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări