bbogdanmircea Postat Aprilie 12, 2013 Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Intr-adevar arata foarte bine.Eu prefer solutiile modulare pentru ca pot schimba driverul in cazde il ard.Cat a costat toata placa?Mai tb ceva la ea sau se conecteaza direct la motoare, heatbed, hotend ? Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 12, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2013 Intr-adevar arata foarte bine.Eu prefer solutiile modulare pentru ca pot schimba driverul in cazde il ard.Cat a costat toata placa?Mai tb ceva la ea sau se conecteaza direct la motoare, heatbed, hotend ?Cu tot cu transport 100$.Nu mai trebuie absolut nimic la ea.Are sd-card pe ea, iesirea de putere pentru heatbed, etc. Doar o alimentezi si cuplezi cablurile.In viitor, va fi gata si afisajul color cu restul de butoane, si se va cupla in mufa neagra stil retea (sau telefon).Nu trebuie sa-ti faci probleme ca schimbi driver-ul, poti schimba integratul foarte usor cu suflanta, dar cred ca-l arzi greu ca este de generatie noua cu tranzistori cu rezistenta mica. Link spre comentariu
crys281 Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Eu am ars 3 drivere pana acum, deci atentie mare, le-as schimba si eu pe cele arse dar nu am gasit integratele si mi se pare si cam greu de schimbat. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Eu am ars 3 drivere pana acum, deci atentie mare, le-as schimba si eu pe cele arse dar nu am gasit integratele si mi se pare si cam greu de schimbat.Daca driverele arse sant de tipul pololu nu stiu daca se marita sa schimbi integratul pe el,mai bine unul nou. Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 13, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2013 Eu am ars 3 drivere pana acum, deci atentie mare, le-as schimba si eu pe cele arse dar nu am gasit integratele si mi se pare si cam greu de schimbat.In domeniul asta nu-mi fac probleme. Schimb orice smd. Si din fericire nu am parlit nici un driver pana acum. Dar mai este timp. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Astazi vreau sa ma apuc sa lipesc si eu drivere, controller, eventual daca gasesc un programator ptr Arduino sa fac si niste probe la partea de mecanica.Voi ce ati mai facut?Ceva noutati printuri? Link spre comentariu
florinangeru Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Salutare,Eu am ceva noutati dar nu am apucat sa fac poze.... am lucrat la capetele de X am unul printat si aseara am terminat de proiectat celalalt capat de X, iar azi o sa-l trimi la printat. Face treaba super buna chas3 .Ai putea sa-ti construiesti un USBasp pentru programare ca e tare bun la casa omului . Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Face treaba super buna chas3 .Sant de acord am luat de la el mai multe si mai recent o placa cu Sanguinololu 1.3a complecta si un set printat de Printrbot care este perfect facut.De la un prieten cu inoxuri am primit 2m de bara de inox de 8 asa ca o sa incep sa montez incet . Link spre comentariu
Vizitator Masoft Postat Aprilie 15, 2013 Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Salut, sunt nou pe site dar citesc despre o imprimanta PrintrBot de vreo 6 luni, nu sunt cine stie ce mester dar m-am hotarat sa incep "fabricarea" unei imprimante mai sus mentionate, momentan sunt in cautare de piese si am zis sa incep cu motoarele, tijele de ghdaj, rulmentii de ghidaj (atasat intr-un pdf), ce parere aveti se potrivesc? sunt in dubii cu motoarele care au o flansa antivibratii pe ele dar din privinta pretului m-as chinui sa le dau jos. Se ofera cineva sa-mi printeze piesele din plastic ( http://www.thingiverse.com/thing:16990 ), si cat ar costa efortul? Despre electronica, originalul foloseste aceasta placa " http://printrbot.com/shop/printrboard-electronics/ " dar am citit pe forum ceva de Sanguino 1.3 dar nu am gasit decat pe ebay si nu mai am card visa sa fac o comanda de unde as putea sa achizitionez preferabil din romania placa / placile complete cu controllere? Hotend-ul tot pe ebay gasesc, sincer l-am cumpara complet decat sa ma apuc sa asamblez la el, voi cum ati rezolvat problema asta? Alte piese de unde ati mai achizitionat asta in afara de Hornbach, Dedeman sau Bricostore, ceva gen de unde fac rost de motoare pas cu pas ieftine? Multumesc, Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Inafara de motoare, toate partile printate si restul le gasesti la chas3:viewtopic.php?f=59&t=142864Si eu si alti useri folosim parti printate de la el si calitatea e excelenta.Motoare spunea cineva din Buc ca se gasesc f ieftine la centru de reparatie xerox.Citeste 10 pagini in urma si o sa gasesti toate informatiile astea.Sunt bune si motoarele din poze, am luat si eu de pe acel site si sunt ok, numai ca ti-as recomanda sa iei ceva fara acea flansa antivibratie, pentru ca daca nu poti sa o scoti o sa-ti faca o gramada de probleme in sensul ca pierzi din lungimea axului la motor, nu se mai potrivesc motoarele cum ar trebui etc.Si al doilea sfat, daca nu ai deja curele mici dintate de prin imprimantecare sa se potriveasca pe acele fulii, nu prea are rost sa iei motoare cu acele fulii pe ax pentru ca sunt foarte greu de scos...Asadar cauta motoare fara flansa daca e posibil, sau daca au flansa sa aiba axul la motor cat se poate de lung ca sa nu te incurce.In rest este ok siteul acela, eu am luat de acolo motoare si circutele TB6560 ptr a face driverele de motoare.Vezi ca ai pus 12- rulmenti de fi10, dar la printrbot se folosesc 10 rulmenti fi8 sau 1- rulmenti fi10 la printrbot plus daca nu ma insel.Daca nu te grabesti o sa fac niste poze cu probleme pe care le am din cauza acelor flanse.Cele mai urate sunt cele care au acea flansa in exteriorul motorului ca 2 urechi, pentru ca nu se potrivesc gaurile deloc.Alea care au flansa doar cu 2 urechi in diagonala, dar care sunt pe aceeasi gaura cu suruburile motorului, sunt mai ok... Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Baieti aseara am lipit cam 60% din PCB-uri astazi sper sa termin.Vroiam sa va intreb daca are vreunul din voi experienta in programarea ATMEGA644 de la 0, adica bootloader si dup-aia firmware.PIC-uri am mai programat, dar la ATMEGA sunt total in copac.O sa imprumut un programator pe USB ptr ATMEGA, sper sa aiba interfata cat de cat prietenoasa, am inteles de la un coleg ca daca bitii de configurare nu sunt setati ok se poate bloca PIC-ul Daca aveti experienta cu asa ceva va rog sa dati un semn. Link spre comentariu
kidomorphine Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Salut!...Se poate schimba configuratia pinilor de pe ramps 1.4,atat din soft cat si de pe placa?vreau sa folosesc driverele pentru stepper "makerbot v3.3" si ma cam incurca traseele asa cum sunt de la Pololu ...Multumesc . Link spre comentariu
florinangeru Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 bbogdanmircea nu e greu ce vrei tu sa faci si nu e chiar asa cum spun baietii in ceea ce priveste scrierea bootloaderului ;). Trebuie sa iti instalezi aplicatia arduino de pe www.arduino.cc apoi in aplicatie la TOOLS / BOARD se alege tipul placii (nu am idee gen7 ca ce se identifica trebuie sa te uiti in specificatii). Apoi te duci in TOOLS / SERIAL PORT si selectezi portul de comunicatie cu placa, apoi TOOLS / PROGRAMMER si selectezi tipul programatorului folosit. De biti si alte nebunii se ocupa aplicatia nu trebuie sa faci tu nimic doar conectezi programatorul la portul ISP si in TOOLS ii dai BURN BOOTLOADER. Mare atentie la regulile de baza... conectarea pinilor corect si ... daca programatorul alimenteaza UC-ul sa nu ai cablul USB conectat la placa, daca nu alimenteaza UC-ul bagi cablul usb si se alimenteaza separat programatorul dar nu din ambele parti . Dupa scrierea bootloaderului conectezi GEN7 prin cablul USB si din aceasi aplicatie ARDUINO te duci la TOOLS si verifici daca au ramas setate tipul placii, portul de comunicatie si incarci firmwareul... editezi ce vrei in el dupa care ii dai SAVE si UPLOAD..... si cam asta este . Multa bafta. kidomorphine din cate stiu eu se poate dar nu in totalitate ... alimentarea si cativa pini nu ii poti schimba. doar sa te apuci sa reproiectezi tu placa pentru necesitatile tale . Link spre comentariu
kidomorphine Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Multumesc pentru raspuns "florinangeru"...ma intereseaza doar pinii de enable,step si dir pentru drivere.pot pune pinii pe alte iesiri digitale?am observat ca sunt si pe cei analogici. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 Ar fi interesant daca ai pune o schema sau un link la ceea ce vrei sa faci tu.Adica pcb-ul este facut? Sau tu ai doar ATMEGA pe o placa de dezvoltare si vrei sa-l legi tu altfel la drivere?De obicei in fisierele .h de prin firmware ai niste defineuri de genul:#define RB1 ENXcare inseamna ca unde o sa-ti apara in firmware ENX de fapt inseamna pinul RB1 de la ATMEGA.Teoretic daca pinii respectivi au doar functie de iesire 0 sau 1, ai putea sa-i schimbi intre ei fara probleme, dar daca de exemplu o sa schimbi un pin care iti scoate PWM ptr hotend si tu vrei sa il schimb cu un pin de directie de la motor n-o sa mearga...florin merci de incurajari, daca ma descurajez iti dau un telefon si poate ma ajuti, eu din ce am inteles arduino.cc este mai mult ptr placile de dezvoltare pe care le vand ei, nu stiu unde s-ar incadra de exemplu gen7tm.Deocamdata mai am ceva lipituri de facut, am mai corespondat si cu rusul si mi-a dat niste indicatii, sper sa le pun toate laolalta si sa reusesc pana la urma.Am vazut pe niste siteuri multe linii de comanda, cu fel de fel de instructiuni linux, oi fi eu programator dar prefer o interfata simpla cu Open, Burn si atat :P Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum