Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

nu sunt bune rezistentele alea de 1 leu. Au adus la Adelaida rez 6r8, 3 w, Vichy se numesc, sunt exact alea verzi, e 3,5 lei una si comanda e de minim 5 buc.

Gresesti se numesc:VISHAY,si am spus eu ca de alea trebuie.
Link spre comentariu

Merci, le-am vazut si eu alea de la Adelaida, 5 bucati minim comanda.Deocamdata m-a ajutat chas3, dar daca mai am nevoie poate ne asociem la o comanda de la adelaida, chiar ca nu am ce face cu 5 bucati, decat daca se ard intr-o veselie.Am vazut pe youtube un hotend care era facut cu rezistente de astea care au radiator din Aluminiu, heater-ul avea gauri cu filet si erau prinse 2 rezistente de alea pe lateral si legate in paralel.Dup-aia tot ansamblul era izolat cu ceva banda ceramica si kapton pe exterior.Din pacate nu mai retin exact linkul la acel hotend, plus ca o rezistenta de aia cu radiator costa enorm...mai degraba cartus de ala de inox

Link spre comentariu

Da le-am vazut si eu pe alea cu rezistente prinse pe hotend. De rezistente ce sa zic am facut comanda pe ebay de una ceramica (cu fir rosu), acum cine stie cand o veni, dar daca nici asa nu merge ma duc si iau 2 rez din alea cu radiator si le prind direct de hotend..Acum iar nu mai merge si cred ca am marit gaura la duza ca iese mai gros materialul, inainte era de 0,35 duza si iesea de 0,45, iar acum iese de 0,65.Pana nu rezolv cu rezistenta nu mai fac nimic.Am urmatorul cadru de PRINTRBOT. Dimensiunile acum sunt:- latimea de lucru X (intre axele Z) - 27 cm;- inaltimea Z - 35 cm- lungimea pe axa Y - 35 cmSe mai poate scurta daca-l vreti mai mic. Daca vrea cineva mai discutam alte detalii pe PM.Si un set de plastice pentru PRUSA.

post-46546-139829612108_thumb.jpg

post-46546-139829612125_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cadrul de Printrbot il vinzi cu tot ce se vede adica si motoare si axe de inox?

Cu tot ce se vede. Mai are nevoie de curele, rulmentii liniari, rotitele pentru curele, bedul, hotend-ul si electronica.Motoarele au si cabluri.Nu stiam de threadul respectiv. Multumesc.
Link spre comentariu

recent mi-am achizitionat si eu din anglia un 3d printer, de care sunt foarte multumit. in pauzele dintre proiectele mele as putea sa fac piese pentru cei care au nevoie. momentan am doar abs negru, planuiesc sa-mi iau mai multe culori! deci daca aveti nevoie de ceva, orice, nu ezitati sa-mi spuneti! in viitorul apropiat planuiesc sa fac si eu un kit pe care sa-l vand. va tin la curent, aici sau deschid eu un topic separat. oricum, cand ai un 3d printer, singura limita ramane imaginatia in ce poti sa faci.spor la treaba si ma bucur sa vad ca se sparge gheata si la noi in tara cu acest domeniu.

Link spre comentariu

si una si alta. asta se incalzeste foarte repede.

Am cumparat si eu doua bucati ca sa ma lamuresc cu ele ,sant de 6,8 ohmi la 3w dar dupa ce le-am alimentat cu 12v pret de 5 minute m-a lamurit : sant de 3w dar sant cu pelicula de carbon si nu au viata,se pare ca o sa ma apuc sa fac una cu nichelina in teava de ceramica asa ca la carte.Am cumparat o rezistenta de letcon de ala mic si am taiat-o la capatul cimentat cu un disc de diamant,ce a iesit vedeti in poze,voi taia din cilindri 2 bucati de 20mm si pe ala mic bobinez nichelina si dupa aia o bag in ala mare care are diametrul de 6mm numai bun de pus la hotend.http://www.99poze.ro/Rezistenta/
Link spre comentariu
Vizitator Paul_l

vedeti si aici idee de mecanica la 3d printer care nu foloseste axa carteziene .

http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sc1TodqOurQ

Link spre comentariu

Cine stie poate chiar e o idee revolutionara...dar mi se pare inceata rau.Macar cealalta Rostock cu 3 brate are viteza, asta mi se pare doar demonstrativa asa...

Link spre comentariu

intrebare. in loc de ptfe pot folosi sticlotextolit? ca din asta am gramada.

Depinde la ce vrei sa-l folosesti trebuie sa fi exact in exprimare,materiale diferite proprietati termice si mecanice diferite,unul are proprietati bune la lagare altul este abraziv ,etc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări