bbogdanmircea Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Oare nu se găsește și la noi cartuș de ala de încălzire din inox la un preț rezonabil? Am comandat rezistente dar parcă ar fi mai fain cu din asta. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Da Florin gând la gând. Da este exact ce ai postat tu acolo doar cu Toshiba în loc de Pololulinia de enable e comuna la toate din ce am văzut din schema. Din ce am citit pe wiki se poate pune și LCD și sdcard. Oricum mai discutam după ce le fac și eu. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 30, 2013 Autor Partajează Postat Martie 30, 2013 Cam asa este varianta mea. Sa vedem ce croseteaza dupa ce pun electronica.Oglinda va ramane acolo pentru a nu se zgaria pcb-ul, si nu va lasa urme pe piesele facute. Este varianta de lux. Pont - Gasi-ti oglinda gata taiata si rotunjita la Ikea. icon_jook Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 intrebare intrebatoare oglinda normala de la ikea nu crapa la soc termic?? nu pateste ca farfuria bagata la cuptor? Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 30, 2013 Autor Partajează Postat Martie 30, 2013 intrebare intrebatoare oglinda normala de la ikea nu crapa la soc termic?? nu pateste ca farfuria bagata la cuptor?Nu, ca este termica pentru baie. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 crys281 ca sa scapi de grija rezistentei ai putea sa-ti iei o rezistenta tip cartus mai eficienta ca ce-a pe care o ai acum http://www.ebay.com/itm/Heater-Cartridg ... 416d89ed45 Da, asa o sa fac, ca sunt tare ciudate temperaturile pe care trebuie sa i le dau. Problema e ca la primii 5mm pe care-i printeaza nu prea functioneaza cum trebuie, adica trebuie sa mai apas eu cu mana pe fir, dar dupa aia cand se face un strat intre duza si bed totul e ok nu mai trebuie sa o pazesc . O sa fac gaura aia mai adanca pana la filet. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Da, asa o sa fac, ca sunt tare ciudate temperaturile pe care trebuie sa i le dau.Problema e ca la primii 5mm pe care-i printeaza nu prea functioneaza cum trebuie, adica trebuie sa mai apas eu cu mana pe fir, dar dupa aia cand se face un strat intre duza si bed totul e ok nu mai trebuie sa o pazesc .O sa fac gaura aia mai adanca pana la filet.deci ca sa functioneze bine heater-ul trebuie sa respecti urmatoarele etape.1- gaura din interiorul teflonului trebuie sa fie exact cat grosimea abs-ului plus 1-2 sutimi (altfel cand se incinge abs-ul si nu ai grosimea exacta, o sa urce pe teflon topitura si nu o impinge catre heat-bed (nu se formeaza presiunea la impingere)).2 - Heater-ul trebuie sa-l imbraci in sfoara de fibra de sticla si apoi cu kapton pentru a pastra temperatura constanta in varf.3- Daca ai respectat toate astea si ai pozitionat termistorul pe filetul surubului, temperatura e topire trebuie reglata la 230-240gr. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Cam asa este varianta mea.Cu ce e prins tubul de PTFE? Pfuu doar ce terminai de imbracat cu kaptan. Data viitoare dau cu banda de fibra de sticla si dupa aia cu kaptan, iar termistorul e doar la 2 mm de filet. 1- gaura din interiorul teflonului trebuie sa fie exact cat grosimea abs-ului plus 1-2 sutimi Gaura are 3,5mm, iar abs-ul are 2,9mm, deci ar avea ceva distanta. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Gaura are 3,5mm, iar abs-ul are 2,9mm, deci ar avea ceva distanta.Pai nu e bine. Pentru ca in momentul care se topeste materialul, distanta dintre abs si teflon este mai mare (0,6mm) decat grosimea gaurii de la duza.Si practic abs-ul refuleaza pe unde este presiunea mai mica, adica in sus si nu in jos. In duza la momentul topirii trebuie sa se efectueze o presiune si va impinge prin gaurica mica. Ca la injectoare de plastic.Teflonul de peek este prins prin filet Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 mincof eu ma mir că nu sare PTFE ul din extruder. Ce fel de PTFE folosiți și ce fel de prindere are față de extruder sunt chiar curiospentru hotend pe care îl construiesc eu. În rest arată torul foarte bine, elegant și profesional. Ca să nu fiu chiar de râsul curcilor mi-am dat comanda de axa z și x din plexiglas. Să vedem cât costă acum debitarea cu laser. Dar dacă iese o să se rigidizare astfel structura care la cum e acum ar trebui incleiata. Așteptăm și primele printuri mincof. Ma interesează și pe mine cu ce să izolez hotend ul la exterior cum se cheamă materialul folositși unde se găsește. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 mincof eu ma mir că nu sare PTFE ul din extruder. Ce fel de PTFE folosiți și ce fel de prindere are față de extruder sunt chiar curiospentru hotend pe care îl construiesc eu. Așteptăm și primele printuri mincof. Ma interesează și pe mine cu ce să izolez hotend ul la exterior cum se cheamă materialul folositși unde se găsește.Nu are rost sa te miri daca citesti bine pozele.La sistemul wade este prins cu suruburi prin lateral. Practic cand impingi heater-ul in gaura speciala din extruder, iei bormasina si dai gauri cu 2,4 prin gaurile originale ale extruderu-lui. Apoi filetezi si ai rezolvat problema.. La extruder cand il printezi iti face si gaurile pentru suruburi. Uita-te atent la pozele cu cap albastru si-ti vei da seama.La sistemul mk7, vine prins cu 4 suruburi vertical filetate in ptfe. Aceastea vor fi prinse pe patul axei x, pentru ca extruder-ul va veni pe undeva prin pom. Nu va fi pus pe axa x, sau il voi pune, ma mai gandesc.Izolatia este sfoara de fibra de sticla, se gaseste mai greu, la prima vedere zici ca este bumbac alb, dar nu este.De printat, tot astept dupa electronica, ca in rest una este gata, iar cealalta mai am sa montez cate ceva din ea, dar mi-e lene. Trebuie sa mai lucrez si la laser si la cnc-ul mare. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Ok multumesc de raspunsuri.Ma mir ca tin acele 4 suruburi, ele se opresc in ceva placa de metal adica sunt gauri pe toata lungimea PTFE sau doar au filet si stau in filet?Poate evaluez eu situatia gresit, dar mie mi s-a parut PTFE destul de moale pentru a-l folosi in scop mecanic, adica de dat filet in el si sa tina...etcNu mi-ati raspuns la intrebarea ce fel de PTFE folositi?Ptr izolare termica ma gandesc ca se gaseste in DEDEMAN sau alt magazin ceva banda sau fir izolator bun termic, ceva care se foloseste de obicei la centrale la pret destul de mic.O sa intreb in orice caz de banda de ceramica sau altfel de banda care este izolatoare termica buna.Multumesc de raspunsuri, revin si eu cu ceva update sper maine seara! Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Ok multumesc de raspunsuri.Ma mir ca tin acele 4 suruburiSi in peek tot filet pe Teflon este, si varful de la pompa de cositor tot cu filet este.In gaurile astea nu ajunge temperatura, si oricum pe suruburi se tranteste un Loctite de inalta temperature si blocheaza tot. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Multumim de precizari! Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Vad ca astia mi-au pus decat o electronica la posta, nu 2.La cata treaba am, nu o sa mai astept dupa a doua inca o luna, si cum proiectul este gata pentru viitor, cred ca un prototip din astea doua va fi pus la vanzare sub forma de kitt.La el mai trebuie pus un motor pentru cap, si un rulment de 8 cu carcasa.In rest este complecta fara electronica. Contine si heat-bed albastru, cap cu tot cu heat-er cu rezistenta cartus.Nu este ieftina, dar nici scumpa pentru cine stie ce inseamna munca.Interese pe pm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum