Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Majoritatea mare a hotendurilor au heaterul din aluminiu si nozzleul din alama.Cuprul are cea mai buna conductibilitate termica, nu stiu de ce nu este folosit.O sa fac si nozzle din cupru sau alama, deocamdata n-a gasit cel ce mi-a facut si a facut din ce-a avut.Sau o sa caut surub sau bara si o sa-i duc.

Afara cuprul este rar si scump.Vezi ca s-ar putea sa nu fie din aluminiu, cupru stanat.
Link spre comentariu

Arata bijuterie.Totusi curelele pe care folositi ce tip sunt ? Sigur nu au joc ?Aici la faza asta macar pot sa ma laud ca am precizie mai buna cu fuliile mici si curelele din imprimante care sunt mult mai fine decat astea T. :rade:

Link spre comentariu

Arata bijuterie.Totusi curelele pe care folositi ce tip sunt ? Sigur nu au joc ?Aici la faza asta macar pot sa ma laud ca am precizie mai buna cu fuliile mici si curelele din imprimante care sunt mult mai fine decat astea T. :rade:

Daca dintii sunt corecti pe curea in v si umplu bine santurile in fulie, nu ai joc. Deci baclash zero la ce vezi in imagine. Sunt curele de precizie si nu au joc in fulie. Ale tale nu au precizie mai buna ca sunt cu pasi mai mici. Daca nu au santurile in v si cureau dintii in v ca sa se pupe fest, sunt doar vorbe. Deci iti garantez eu ca nu ai precizie mai buna ca astea. Poate comparabila, sau mai mica.Si un amanunt: au insertie de otel, si riscul de intindere zero.
Link spre comentariu
Vizitator argusz

N-are nici o importanta cat de fine sunt curelele. Daca fuliile sunt lafel(ca sa dau un exemplu) la o rotatie completa a unei fulii cealalta se va roti tot o rotatie completa indiferent de cat de fina e cureaua. Singurul avantaj al curelelor mai "fine" e ca poti decala o fulie fata de cealalta in pasi mai fini…
Link spre comentariu

Mincof arata foarte bine creatia ta :) felicitari. Am si eu doua intrebari.... ce material este ala galben de la Z si ce tip de piulita ai ingropat in materialul galben pentru tijele filetate?

Link spre comentariu

Mincof arata foarte bine creatia ta :) felicitari. Am si eu doua intrebari.... ce material este ala galben de la Z si ce tip de piulita ai ingropat in materialul galben pentru tijele filetate?

Fibra de sticla cu grosimea de 9,5mm. Piulitele sunt o inventive a mea. Am luat piulite cu opritor (cu plastic in bot), am bagat tarodul, si a iesit perfect. Dar deasupra mai vine una care va fi intr-o flansa cu 4 gauri si vor avea un cauciuc intre ele, pentru a forma efectul de arc pentru eliminarea backlash-ului. Cu toate ca nici asa nu are, dar in timp, cine stie.
Link spre comentariu

O intrebare ptr cei care stiu mai in detaliu ce se intampla cu electronica.M-am uitat pe schema cu controller board de la GEN7TM pe care o s-o fac eu, si din ce am observat linia de enable este comuna ptr toate driverele de motoare...Aici vad o problema, deoarece la mine cel putin, daca tin un drivere pe enable dar nu misc motorul atunci acesta se incinge foarte serios...Si de asta intrebam, oare driverele n-ar trebui sa aiba enable doar cand este folosit respectivul motor sau cum ar trebui sa fac ca sa nu se incalzeasca daca sunt tinute motoarele sub tensiune tot timpul?As avea 2 solutii:-sa pun pe enable la drivere un AND intre enable si step, astfel sa se face enable doar cand respectivul motor este folosit iar cand nu este folosit sa nu fie folosit-la motoarele care stau cel mai mult nefolosite adice cele de pe z, sa limitez curentul la o valoarea foarte mica comparativ cu cele de pe x si y, astfel incat acestea sa nu se incalzeasca cat stau blocate, sau sa pun ceva ventilatoare pe ele (mai greu)Daca aveti vreo idee referitoare la acesta problema dati un semn.PS: Eu folosesc Minebea Astrosyn NEMA17 si le alimentez la 12 V, o fi prea mare tensiunea la care le alimentez?

Link spre comentariu

Nu stiu ce drivere ai tu, dar la mine (sanguinolulu) am un Vref care este setat pe la 0.4, asa limitezi curentul, tensiunea este tot 12V sau pentru motorul Z se mai poate opri din firmware:

// Disables axis when it's not being used.

#define DISABLE_X false

#define DISABLE_Y false

#define DISABLE_Z true

#define DISABLE_E false // For all extruders

Asa mot Z nu mai sta alimentat, acum e doar o parere te mai poate ajuta si altcineva care se pricepe la electronica sau uite studiaza aici: http://www.reprap.org/wiki/Gen7T

Link spre comentariu

din cate stiu eu controlerele de motoare alimenteaza motoarele tot timpul pentru ca atunci cand nu lucreaza motorul respectiv se considera ca nu trebuie sa miste deloc si in felul asta alimentandu-l il blocheaza...... La GEN7 nu am idee cum ai putea sa limitezi din driver curentul pentru ca nu am vazut nici un fel de semireglabil peacolo.......

Link spre comentariu

salutare,ma gandesc serios sa incep constructia unei imprimante din asta 3d. am gasit 4 motoare SHINANO KENSHI la 25 lei bucata, model STP-57d204-01/ 127k86660 la 8.4v cu 0.8a dar nu gasesc nicaieri specificatii, stiu doar ca au 200 de pasi. sunt unipolare, bipolare? nu am aflat. daca stie cineva si ma poate ajuta dar mai ales daca pretul este bun pentru niste motoare recuperate.multumesc!

Link spre comentariu

La TB6560 curentul este limitat din 2 rezistente care sunt alimentare la o tensiune constanta, iar curentul care trece prin ele este si limita de curent ptr motoare.Deci daca pun doar pe driverele de la stepperele de pe Z rezistente de valoare mai mare as putea limita curentul la o valoare mai mica ca sa nu se incalzeasca asa.Dar pe de alta parte, nu inteleg de ce motoarele de pe z ar trebui sa stea activate avand in vedere ca sunt pe filet, n-are cum sa se invarta chiar daca nu sunt blocate.

Link spre comentariu

Dar pe de alta parte, nu inteleg de ce motoarele de pe z ar trebui sa stea activate avand in vedere ca sunt pe filet, n-are cum sa se invarta chiar daca nu sunt blocate.

Se opresc din firmware. citeste la postul meu de mai sus.
Link spre comentariu

Nu stiu ce drivere ai tu, dar la mine (sanguinolulu) am un Vref care este setat pe la 0.4, asa limitezi curentul, tensiunea este tot 12V sau pentru motorul Z se mai poate opri din firmware:

// Disables axis when it's not being used.

#define DISABLE_X false

#define DISABLE_Y false

#define DISABLE_Z true

#define DISABLE_E false // For all extruders

Asa mot Z nu mai sta alimentat, acum e doar o parere te mai poate ajuta si altcineva care se pricepe la electronica sau uite studiaza aici: http://www.reprap.org/wiki/Gen7T

Sincer sa fiu nu m-am uitat in soft, eu m-am uitat pe schema si am vazut ca aceeasi linie de la ATMEGA se duce pe intrarea de ENABLE de la toate driverele...nu stiu cum ar putea face disable independent daca foloseste aceeasi linie.

Deci tu folosesti tot GEN7 sau folosesti sanguinolulu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări