crys281 Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Termistorul e in imprimanta sau in cartusul de toner? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 A ajuns si PTFE-ul.2 bare de 100 mm * 20 mm diametru.Au costat 20 ron.Am luat S25, varianta cu 25% sticla in compozitie de la ceproinv din Focsani.O sa incerc sa fac Watson v4 hotend la strung, va anunt de rezultate sper in curand.Cred ca m-am inselat in legatura cu teflonul...eu credeam ca tot izolatorul este din PTFE, dar de fapt doar partea interioara e PTFE iar exteriorul este din PEEK :(Oare am vreo sansa sa fac tot izolatorul doar din PTFE sau este prea moale?Daca nu oare ce as putea folosi in loc de PEEK? Plasticul ala alb-galbui foarte dur care este folosit la bucse, inaltatoare ptr masini offroad oare este ok? Link spre comentariu
minescumarius Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Termistorul este in "cuptor". Scrie deasupra rolei respective "zona incinsa". Link spre comentariu
minescumarius Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 A ajuns si PTFE-ul.2 bare de 100 mm * 20 mm diametru.Au costat 20 ron.Am luat S25, varianta cu 25% sticla in compozitie de la ceproinv din Focsani.O sa incerc sa fac Watson v4 hotend la strung, va anunt de rezultate sper in curand.Cred ca m-am inselat in legatura cu teflonul...eu credeam ca tot izolatorul este din PTFE, dar de fapt doar partea interioara e PTFE iar exteriorul este din PEEK :(Oare am vreo sansa sa fac tot izolatorul doar din PTFE sau este prea moale?Daca nu oare ce as putea folosi in loc de PEEK? Plasticul ala alb-galbui foarte dur care este folosit la bucse, inaltatoare ptr masini offroad oare este ok?Eu l-am facut tot din Teflon de 10mm diametru sustinut de doua suruburi. Este ok. Functioneaza de foarte mult timp. A trecut testul de rezistenta. Un sfat ar fi necesar. Pastreaza un diametru de min 10mm pana langa hotend. Daca reduci diametrul, teflonul se va deforma la intrarea in hotend. Succes Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Super incerc sa-l fac si eu din PTFE atunci complet.Ca si diametru interior recomandati exact 3 mm cat este filamentul sau un pic mai mare sa zicem 4 mm?Cand ajung acasa atasez si o imagine cum va arata.Exact termistorul ala l-am scos ieri si am zis oare ce-o fi asta si l-am aruncat.De-acu asta e.Cu ce recomandati sa izolez heaterul ptr a nu pierde caldura am vazut pe netca se foloseste banda ceramica combinat cu kapton tape unde gasesc asa cevade vanzare? Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 25, 2013 Autor Partajează Postat Martie 25, 2013 Uite aici 2 variante: Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Nu aveti o poza cu el asamblat cu tot cu rezistente si termistori?Nu prea inteleg care e rolul acelor 4 suruburi. Cred ca formeaza un sistem de prindere ptr PEEK sau ceva de genul... Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 26, 2013 Autor Partajează Postat Martie 26, 2013 Uite aici 2 variante:Alea 4 suruburi prinde teflonul de placuta de sticlotextolit, sau textolit, sau ce ai pe acolo prin debara.Eu merg pe prima varianta ca este mai de aspect si mai comod pentru mine pentru prindere. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Prima varianta facuta dupa Watson doar ca este integral corpul din PTFE S25, mai trebuie heaterul facut tot din aluminiu. O sa caut si niste alama deocamdata incercam cu Aluminiu. Gaura din varf este de 0.6 mm. Abia astept sa ajunga rezistentele si restul de piese ca sa fac si eu niste probe. Banda de kanthal pe unde gasesc? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Am facut o eroare vroiam sa spun banda Kapton, aia galben-maro cu care sunt izolatate heaterele si firele de la termistor... Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 27, 2013 Autor Partajează Postat Martie 27, 2013 Prima varianta facuta dupa Watson doar ca este integral corpul din PTFE S25, mai trebuie heaterul facut tot din aluminiu.O sa caut si niste alama deocamdata incercam cu Aluminiu.Unde bagi rezistenta si termistorul - Cupru, nu aluminiu, nu alama.Iar pentru varf, daca nu ai, poti pune o duza de aragaz de 0,4mm un pic modificata, sau lasata asa. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Majoritatea mare a hotendurilor au heaterul din aluminiu si nozzleul din alama.Cuprul are cea mai buna conductibilitate termica, nu stiu de ce nu este folosit.O sa fac si nozzle din cupru sau alama, deocamdata n-a gasit cel ce mi-a facut si a facut din ce-a avut.Sau o sa caut surub sau bara si o sa-i duc. Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Am facut o eroare vroiam sa spun banda Kapton, aia galben-maro cu care sunt izolatate heaterele si firele de la termistor...La un magazin de piese electronice. Ce latime ai nevoie? Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Am facut o eroare vroiam sa spun banda Kapton, aia galben-maro cu care sunt izolatate heaterele si firele de la termistor...Cel mai ieftin, din China 2 - 3$ rola de 33m, dar dureaza vreo 3 sapt, eu doar ce am primit un pachet. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Merci baieti, saritori la nevoie ca de obicei sunteti O sa caut prin Iasi kapton din asta sau cum se cheama, daca nu gasesc vedem cum facem, daca vreau sa izolez serios heaterul cu ceva banda ceramica o sa trebuiasca multa banda din asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum