florinangeru Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 am eu plugin pentru sketchup care exporta stl lasa-mi o adresa de email si ti-l trimit ca aici nu ma lasa sa mai atasez nimic :(, sau cauta pe net skp_to_dxf.rb Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 am eu plugin pentru sketchup care exporta stl lasa-mi o adresa de email si ti-l trimit ca aici nu ma lasa sa mai atasez nimic :(, sau cauta pe net skp_to_dxf.rbDa multumesc, am gasit intre timp. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Incearca cu Inkscape sa o convertesti sau salveaza din Sketchup in alt format si apoi converteste cu Inkscape. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Eu nu as avea atata rabdare sa tai la placaje.Azi am cumparat 5 MPP, 6 tije rectificate si un ventilator 50x50 la "superoferta" - 67 ron . Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 bbogdanmircea abia astept sa vad rezultatul final sa vad imprimanta pusa la treaba . nu am idee cat de solida este structura dar pare cam fragila in poze si daca joaca nu o sa iasa nici o piesa printata bine. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 nu am idee cat de solida este structura dar pare cam fragila in poze si daca joaca nu o sa iasa nici o piesa printata bine.Ai putea sa o lipesti la toate imbinarile cu clei monocomponent de la Bison de ala care sa umfla si astupa gaurile si dupa prelucrare va arata mai bine si mult mai robusta.http://www.sierra.ro/upload/18453.jpg Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Daca ar fi fost debitate bine nu ar fi trebuit sa tai deloc la ele, asa a trebuit sa largesc mai toate gaurile ca sa se imbine, asta e, data viitoare o sa-mi fie de invatatura de minte...Am conectat motorasul de pe x la un controler de MPP pe care-l aveam facut si pare sa mearga ok...De-acu ma apuc de partea electronica adica dau comanda de ATMEGA si de restul pieselor.Intre timp sper sa rezolv ceva si cu hotendul, maine ar trebui sa-mi ajunga 20 cm de PTFE de 2 cm diametru...Trebuie sa fac si dintii pe surubul de la extruder, daca aveti vreo metoda mai smechera de a-i face ok spuneti-mi si mie va rog...In rest cam atata, in seara asta dau comanda de piese electronice, sper sa fac si PCB-ul ptr controler.Sper ca in weekendul viitor sa fie aproape gata...daca nu dup-aia o sa fiu mai ocupat si nu stiu cand o sa mai am timp sa ma ocup de ea. Link spre comentariu
minescumarius Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 A trecut ceva timp de cand mi-am construit o astfel de imprimanta 3D... Pe vremea aceea nu gaseam piese printate sau pe cineva care sa mi le printeze... Iata ce a iesit... Imprimanta mea nu contine piese printate. Toate piesele sunt recuperate de prin copiatoare si imprimante jet, ceva cornier, tabla de Al si cateva sine culisante pentru mobilier... Extruder-ul este construit manual. Hot end-ul de asemenea. Eu nu am nevoie de o precizie si de o finite extraordinara a pieselor printate. Duza pe care o folosesc are 0.5mm (atat am gasit cel mai mic burghiu). Hot end-ul se poate confectiona home made cu putina indemanare. Filametul era o problem reala atunci (mai ales in ro). Am construit si un extruder de filament din granule de ABS... Cred ca a sosit timpul sa dezvolt acest proiect... Intentia era sa-mi construiesc piesele pentru o imprimanta mult mai performanta. Dar nu am avut nici timp nici nevoie de ea pana acum. Succes... Ma bucur ca Romania incepe sa se trezeasca. Cateva sfaturi: - nu este nevoie de un "pat incalzit" - un spray cu lac face foarte bine treaba asta; - nu aveti nevoie de motoare sofisticate - recuperate sunt ok; - daca aveti ocazia cautati prin targuri placi care contin un conector de SD-card, mouse pt encoder si un lcd fie el si 2x16, fac toti banii (10-15 ron) pentru a printa fara calculator Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Interesant proiectul tau de extruder filament, ai putea detalia un pic proiectul. Vad ca tu nu folosesti termostat, releu ca cel al lui Lymann. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Eu care ma chinui sa execut un proiect deja gata facut, nu pot decat sa fiu uimit de reusita dvoastra care ati reusit sa faceti ceva de la zero. Iar ideea de a face si filamentul tot d-voastra este super Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Felicitari minescumarius esti de apreciat , imi plac fantastic de mult DIY-urile sunt fascinat cate idei si cata creativitate poate avea un om cand exista motivare, inca odata felicitari.Cu extruderul de filament pentru acasa cred ca este ce-a mai buna idee si ce-a mai ieftina pentru moment. Peste cativa ani cand va fi cerere mare de filament si al noi in Romania poate nu o sa mai fie o solutie ieftina dar pana atunci....... Link spre comentariu
minescumarius Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Folosesc si eu un termostat realizat cu un termistor (identic cu el de la hotend). Placa pe care o vedeti montata pe extruder este identica cu ce am in imprimanta. Extruder-ul prezentat este de fapt ultima versiune... Am inceput cu un "injector" cu piston confectionat din teava. Aceasta ultima varianta are dezavantajul vitezei de extrudare (20-30 cm de filament pe minut). Eu intentionez sa il alimentez cu un panou solar de 100W si sa-l las sa lucreze "zi de vara pana-n seara". Proceseaza 1kg de granule cam in 7-10 ore. Pretul pe kg de granule este de aproximativ 5 euro. Deci avantajul este imens pentru o ciliate comparabila. Eu am construit initial imprimanta pentru filament de 1mm diametru. Acum am trecut si eu pe 1.75mm. Proiectul este identic cu cel realizat de Lymann si altii (toti am reprodus in miniatura un extruder industrial, cu ce am gasit prin magazine). Eu l-am conceput pe al meu sa se alimenteze la 12V special pentru a putea fi conectat la panoul solar. Link spre comentariu
minescumarius Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Pentru cei interesati (pentru ca m-am lovit de problema) termistori de 200K se pot recupera de la imprimantele laser. Se gasesc tot ep al cei care repara astfel de imprimante sau copiatoare. Ei le arunca pebtru ca se imbacsesc cu toner. Nu sunt defecte din punct de vedere electric. Defectul apare din uzarea siliconului care presesaza termistorul pe rola. Daca desfaceti banda termrezistiva o sa descoperiti exact ce aveti nevoie. Un minunat thermistor de 200K. Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 mm super multumim mult de detalii o sa avem nevoie de ele si in cantitate cat mai mare ) Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Tocmai ce am aruncat ieri banda de incalzire de la o imprimanta laser :(Macar bine ca am recuperat toate celelalte chestii utile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum