worker Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Interesant.se poate dezvolta explicatia functionarii "capului de scriere"?cat de precis este? Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Interesant.se poate dezvolta explicatia functionarii "capului de scriere"?cat de precis este?Cauta pe youtube si te lamuresti. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Salutare tuturor,De ceva vreme tot stau si studiez imprimantele 3D. Am vrut sa fac una cum e cea prezentata de mincof dar nu am gasit profil de aluminiu potrivit si am renuntat. Pana la urma m-am opril la EVENTORBOT intrucat mi s-a parut mult mai usor de realizat cadrul.Il rog pe userul mincof daca este dispus sa detalieze subiectul "imprimanta 3D" sa ne spuna de unde a gasit profilul de aluminiu, unde la debitat la dimensiuni si cam ce costuri a avut. Eventual sa discutam despre motoarele pas cu pas, componente printate..... toate cele avand in vedere ca are cativa pasi de experienta in plus fata de noi cei care abia ne gandim sa construim ceva .Multumesc anticipat Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Profilele de aluminiu sunt de la ITEM. Acolo ti le taie pe masura.Imprimanta facuta de mine (de fapt imprimantele , ca au fost doua) nu sunt cu piese printate, sunt cu piese facute din fibra de carbon si fibra de sticla lucrate pe cnc. Este mai estetica, mai solida (ma urc pe ea si nu are nici o problema), si o poti transforma simplu in cnc de cablaje prin schimbarea capului de printare cu motor de frezare. Mergi cu acelasi soft, adica cu mach3 (la printer bagi plug-in). Link spre comentariu
worker Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 se poate dezvolta explicatia functionarii "capului de scriere"?cat de precis este?Cauta pe youtube si te lamuresti.Pe youtube am vazut multe dar speram sa obtin informatii de la cineva de pe acest forum care s-a documentat mult si care construieste asa ceva. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 mincof multumesc mult de raspuns, o sa iau legatura cu cei de la ITEM si sa vad cum le procur. Tu ai folosit specificatiile date de cel care a inventat-o sau ai facut modificari pentru ca partea de sus imi pare mai lata in imaginile tale. Cu partile facute la CNC ai avea cum sa ma ajuti? eu o sa optez doar pentru fibra de sticla intrucat fibra de carbon are un pret destul de ridicat si nu dispun de prea multi bani ....... oricum o sa cumpar componentele pe rand la fiecare salariu cate ceva....worker din cate am studiat eu varful de printare este din cupru dau bronz si are un orificiu cu diametrul cuprins intre 0,7mm-3mm, o rezistenta ce se incalzeste si topeste filamentul si langa ea un senzor de temperatura. In anumite situatii trebuie atasat de el si un sistem de racire pentru a putea sa coboare repede temperatura. Mai mult de atat .... pune intrebari detaliate si vedem la ce raspunsuri ajungem... in felul asta ne ajutam intre noi .Multumesc anticipat Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 mincof multumesc mult de raspuns, o sa iau legatura cu cei de la ITEM si sa vad cum le procur. Tu ai folosit specificatiile date de cel care a inventat-o sau ai facut modificari pentru ca partea de sus imi pare mai lata in imaginile tale. Cu partile facute la CNC ai avea cum sa ma ajuti? eu o sa optez doar pentru fibra de sticla intrucat fibra de carbon are un pret destul de ridicat si nu dispun de prea multi bani ....... oricum o sa cumpar componentele pe rand la fiecare salariu cate ceva....Multumesc anticipat Partea de sus este putin modificata pentru ca am pus motoarele jos, si ca sa se incadreze perfect suruburile trapez cat si bara cimentata am marit putin cele doua profile de sus. Restul sunt neschimbate.Capul de printare are varful din alama, din cupru este piesa care intra rezistenta si termostatul de temperatura. Eu folosesc cu gauri de 0,2mm pentru o mai buna rezolutie, dar un timp mai mare de lucru. De facut piese de printer pe cnc nu cred ca le fac in timpul urmator, cred ca prin primavara ma apuc, dupa ce imi raman straifuri de fibra de carbon, cat si de sticla.Chiar ma gandesc sa produc cateva kitt-uri constand in profilele de aluminiu, cat si toate placutele de fibra de sticla, sau carbon. Sa vad daca exista interes, si atunci ma voi apuca de treaba. Or sa iasa pe la vreo 500 ron (cred), trebuie sa fac niste calcule. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 ok ok, motoarele pas cu pas ce modele ai folosit? Eu am tot citi si majoritatea spuneau ca au folosit motoare NEMA17 cu pas de 1,8 dar eu ma gandeam la unele cu pas de 0,9 in felul asta creste si rezolutia. Asa gandesc eu ca nu e deajuns capul sa fie de 0,2 trenuie si motorul nu? Placa incalzita folosita ca masa de printare si capul de printare le-ai luat de pe ebay? daca da ne poti da si noua userul respectiv sa nu mai stam cu emotii de genul vine coletul nu vine coletul ). Eu incerc sa-mi procur profilele pana atunci poate reusesti si tu sa faci rost de straifuri pentru piese .Multumesc mult de amabilitate si raspunsuri tinem legatura. Link spre comentariu
worker Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 din cate am studiat eu varful de printare este din cupru dau bronz si are un orificiu cu diametrul cuprins intre 0,7mm-3mm, o rezistenta ce se incalzeste si topeste filamentul si langa ea un senzor de temperatura.Multumesc pentru bunavointa, "florinangeru"Am studiat putin pe net despre acest "cap de printare".Sa inteleg ca "filamentul" este acea bagheta (care este materia prima).Principiul de functionare este foarte simplu asemanator pistolului de lipit cu plastic numai ca duza este foarte mica, actionarea baghetei se face forta mai mare automatizat si temperatura este controlata electronic.Sper sa nu fi gresit ce am scris mai sus, exprimarea este cred eu, pe intelesul tuturor.Sunt sceptic in ceea ce priveste calitatea (precizia si durabilitatea) pieselor "printate" dar poate cineva care o sa realizeze o asemenea imprimanta o sa demonstreze contrariul. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Salutare worker,Intradevar procedeul este asemanator cu cel de la pistolul cu plastic fierbinte doar ca est un mediu controlat elecronic si ceva mai complex. Filamentul da este firul de materie prima din care se printeaza piesele, iar in ceea ce priveste calitatea ea depinde de rezolutie si materialul folosit. Cel mai utilizat material este ABS-ul si am vazut ca se diversifica gama de materiale odata cu cerintele este un material din care poti printa senile si alte parti flexibile. Am vazut teste referitoare la calitate si estetica..... la o rezolutie destul de mare piesele nu mai au nevoie de slefuire, iar calitatea este foarte apropiata de cea a pieselor turnate, supermultumitoare... dar sa nu compari calitatea pieselor din plastic cu a celor metalice . Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Mincof poti sa-mi spui te rog ce diametru au canalele de la profilele folosite de tine 5mm, 6mm, 8mm......? Multumesc anticipat.P.S.Daca nu e comfidential si poti, raspunde-mi si la intrebarile din postul anterior. Multumesc Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Mincof poti sa-mi spui te rog ce diametru au canalele de la profilele folosite de tine 5mm, 6mm, 8mm......? Multumesc anticipat.P.S.Daca nu e comfidential si poti, raspunde-mi si la intrebarile din postul anterior. Multumesc 5mm, profilul este de 20/20.Treaba cu motorul de 0,9 pe cap nu are nici o sustinere. Pe tine te intereseaza la rezolutie sa se aplice pct. de abs, sau pla cat mai mic, pentru ca asta ii da rezolutia. Motorul invarte continuu 1mm de pla. Asta o setezi la inceput. Si crede-ma ca poti sa pui motor si de 3,6gr, ca la printer tot rezolutia aia o primesti. Adica foarte buna. Placa pcb pentru masa de sustinere o gasesti oriunde pe ebay, si in polonia, si in america, si in anglia, depinde de tine de unde o iei. Teapa nu iei, ca-ti da ebay-ul banii inapoi. Teapa au inceput sa dea astia de la atlasshipping, adica madam Doina Rubeinstan. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Multumesc mult de raspuns , mai am o nelamurire si anume... la scheletul de aluminiu baza este facuta din doua randuri (doua dreptunghiuri de aluminiu) intre primul si al doilea rand ce distanta ai lasat tu pentru ca nu am gasit nicaieri specificatia asta. Mama gandit ca nu conteaza ce distanta lasi atat timp cat nu au bagat-u in seama sau nu s-au gandit sa specifice ca sa cumperi coltarele printate de ei...... Ma gandeam sa bag dedesubt toata electronica sa nu ramana nimic spanzurat pe cadrul de aliminiu cu exceptia panel-ului cu display si slot SD pentru card si nu am idee cat sa las ca sa intre tot acolo deaia te intreb .Daca zici ca e ok o sa raman la motoare NEMA 17 cu toate ca pe ebay am vazut set de patru motoare de la 15 dolari la 150dolari si nu stiu care e diferenta ca toate arata la fel in poze si specificatiile date de vanzator :(. Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Nu ai cum sa bagi electronica jos. Ea se pune jos in capatul din spate. Distanta o calculezi cat sa se aseze bine motorul de pe axa x, cat si cele 2 motoare de pe axa z (cam 50mm interior este ok. La motoare este bine sa cumperi in functie de driver. De exemplu la pololu tin 2A, dar pe axa z pui 2 motoare in paralel, asa ca ia motoare nema17 de 60oz, cu 0,5A. Astea sunt cele mai puternice (60-70) pe profil nema 17. Nu trebue sa respecti nici o cota din desen, poti sa o faci cat vrei de inalta si cat vrei de lunga, totul este sa o faci bine. Link spre comentariu
florinangeru Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 ok ok iti super multumesc pentru detalii acum o sa trimit un email pentru o oferta la profilele de aluminiu si mai vorbim dupa ce reusesc sa le achizitionez si sa fac scheletul. Din calculele mele intra maxim 6m de profil si cred ca o sa ajunga destul de mult dar sa vedem nu ma pronunt pana nu primesc oferta . O alternativa mai ieftina ar fi EVENTORBOT-ul dar din ce am citit pe forumuri nu are o precizie foarte mare capul de printare din cauza sistemului de culisare ce are un joc... se preconiza un upgrade si cu ocazia aia si un sistem de prindere pentru motor ca sa il faci CNC dar.... momentan sunt vorbe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum