Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Daca tot au venit piesele printate de la chas3, multumesc inca odata cu aceasta ocazie, am zis sa bag mare astazi.

Mari probleme imi fac motoarele NEMA17 cu flansele alea antivibratii ptr ca nu se potrivesc deloc gaurile de prindere si pierd si din lungimea axului.

A trebuit sa decupez un patrat dupa forma motorului ca sa bag motorasul ptr axa Y adica cel de sub masa...

Dup-aia am pus intinzatorul de curea cel cu 2 rulmenti facut tot de chas3, ca sa-mi dau seama ca nu am de ce sa-l prind pentru ca normal ca motorul meu nu are gauri normale.

Asa ca am taiat o bucata de tabla, de care am prins intinzatorul si tabla am prins-o de lemn...

Am intins cureaua pe y si am prins-o de masa, dar nu prea e ok, cureaua e cam ingusta, florin poate o recunosti :d

Am probat si cuplele printate de chase ptr axele z si sunt super ok, dar o sa pun alte motoare.

Am probat si rotitele ptr extruder, si acolo o sa-mi scoata peri albi flansa aia antivibratii dar sper sa-l prind cumva motorasul chiar daca doar in 2 suruburi...

Maine o sa tai barele filetate pentru axa z si sper sa le montez, dup-aia vreau sa termin si cu toate bucatelele de lemn pe care le mai am de asamblat si dupa-aia sa m-apuc de drivere...

Am facut si niste poze cu ce am facut azi:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

De-acum ar cam trebui sa dau comanda si de hotend, daca are cineva de vanzare unul bun la un pret rezonabil dati de stire, daca nu cred ca o sa-l iau cel polonez de pe ebay...

Link spre comentariu

Hahaaaa ma bucur ca ti-a fost de ajutor cureaua :d, arata bine pana acum imprimanta ta, abia astept sa o vad completa. Eu mai am de asteptat abia in weekwndul asta cred ca o sa intru in posesia restului de piese dar o sa fiu la munca si nu cred ca o sa am timp de nimic :(.

Intre timp am mai rasfoit si am gasit varianta mai desteapta a LCD smart controller :d http://blog.think3dprint3d.com/2012_12_01_archive.html aici gasiti documentatia, schema ...

Chas3 imi plac piesele printate de tine au o calitate super buna :).

Link spre comentariu

Nu ma pricep si nici n-am scule.

Daca ma mai enerveaza mult si nu e alta cale o sa le scot, dar cred ca o scot la capat si asa.

Intr-adevar piesele printate de la chas3 au o calitate f buna, de exemplu la intinzatorul de la rulmenti au

intrat la fix rulmentii pe el, gaurile toate au fost ok...

Au mai ramas cateva aschii de plastic la capetele de surub M4 ingropate dar acolo nici macar nu era nevoie de asa ceva, am dat un pic la cutter si s-a curatat imediat...

Iese ceva cat de cat, pacat ca n-a fost taiat bine mdf-ul o sa vedem ce deviatii am cand o sa fie functionala, daca nu e ok o sa ma duc si o debitez din plexiglas la laser :d

Cred ca ar arata spectaculos sa fie corpul imprimantei transparent din plexi :P

Daca gasesc la un pret bun plexi de 5 mm s-ar putea sa fac macar cateva componente :d

http://www.printrbottalk.com/forum/view ... =16&t=1382

Link spre comentariu

Nu ma pricep si nici n-am scule.Daca ma mai enerveaza mult si nu e alta cale o sa le scot, dar cred ca o scot la capat si asa.Intr-adevar piesele printate de la chas3 au o calitate f buna, de exemplu la intinzatorul de la rulmenti auintrat la fix rulmentii pe el, gaurile toate au fost ok...Au mai ramas cateva aschii de plastic la capetele de surub M4 ingropate dar acolo nici macar nu era nevoie de asa ceva, am dat un pic la cutter si s-a curatat imediat...Iese ceva cat de cat, pacat ca n-a fost taiat bine mdf-ul o sa vedem ce deviatii am cand o sa fie functionala, daca nu e ok o sa ma duc si o debitez din plexiglas la laser :DCred ca ar arata spectaculos sa fie corpul imprimantei transparent din plexi :PDaca gasesc la un pret bun plexi de 5 mm s-ar putea sa fac macar cateva componente :dhttp://www.printrbottalk.com/forum/view ... =16&t=1382

Ma bucur ca esti multumit.Carligul ala prin care e trecut cureaua mi se pare tare fragil. Dupa ce le pui cap la cap, sa iti printezi cateva de backup :)Nici sa nu te gandesti la cel de la polonez. La fel cu unele replici de J Head de pe ebay. Daca tot mai ai ceva timp pana termini, comanda-ti ori J Head, ori Buda. Apuca sa iti ajunga numai bine, pana termini tu cu restul.Plexi cred ca ar costa prea mult transportul sa iti trimit eu. Iesi mai ieftin daca il cumperi local. Plus ca probabil si ti-l taie gratuit.
Link spre comentariu

Ma ajuta si pe mine cineva cu o recomandare de hotend?

Parca era cineva care a tot comandat de la reprapworld, imi poate recomanda ceva de acolo???

Extruder brass heaterblock v4/v5 More info € 4.99

excl € 6.04

Insulator for your extruder Extruder PTFE Thermal barrier 3MM v4 (Discontinued) More info € 4.99

excl € 6.04

Screw to hold the heaterblock onto the nozzle Extruder screw v5 More info € 1.00

excl € 1.21

Wire wound power resistor,6R8 2.5W Wire wound power resistor,6R8 2.5W More info € 2.00

excl € 2.42

Thermistor 100K budget More info € 2.00

excl € 2.42

Output for the PLA flow Extruder brass nozzle 3mm filament in, 0.5mm out, v4 (Discontinued) More info € 5.99

excl € 7.25

http://www.ebay.co.uk/itm/281065376032? ... 1438.l2649

Mie mi se pare super ok si cel polonez si vad ca a vandut foarte multe omuletul, ce ar putea sa fie nasol la el daca au luat atatia oameni si au dat feedback pozitiv?

Voi ce configuratia de Intrare/Iesire folositi recomandati?

Eu as merge pe 3 mm intrare, 0.3 mm iesire ce parere aveti?

Link spre comentariu

Merci chas3 le-am trimis un mail celor de la RRW si le-am zis sa-mi trimita linkurile la toate piesele necesare sa fac un v4 de 0.5 mm, astept raspuns de la ei.

Am mai citit si pe linkul cu toate tipurile de hotenduri, asta mi-a atras atentia pentru modul cum explica tipul la fiecare revizie ce rezultate a avut si ce concluzii a tras si mai ales pentru ca are documentatie ptr fiecare bucatica:

http://www.reprap.org/wiki/Watson_Hot_End

Daca as gasi un strungar ieftin si niste material poate ca as da comanda de asa ceva, dar am vazut ca e foarte scump PTFE (teflon) pe la noi, restul adica alama, cupru, aluminiu s-ar gasi...

http://www.reprap.org/wiki/Arcol.hu_Hot-End_Version_4

Intrebare: la acest hotend de ce nu este folosit PTFE deloc, care este smecheria, cum este izolat hotendul de restul extruderului ?

Sa inteleg ca toata caldura este disipata prin cele lamele radiale ??? si nu mai ajunge decat foarte putin la corpul extruderului ???

Link spre comentariu

Daca dupa se iese din rezistenta corpul de alama ce urca in sus este destul de subtire ca sa conduca putina caldura si daca mai are din loc in loc si cate un disc ca alea care maresc suprafata de disipatie atunci este posibil ca spre capatul de sus sa fie destul de rece ca sa nu mai aiba nevoie de un izolator de teflon.Una este un corp cu gaura de 3mm si exterior de 10-12mm si alta unul cu 3mm gaura si exterior de 5-6mm,aici intervine un parametru numit rezistenta termica care depinde de sectiunea materialului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări